Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Financie | Novostavby – vízia budúcnosti?

Tlačová správa / Financie
Novostavby – vízia budúcnosti?

Nové znamená dobré?

V mnohých prípadoch určite áno. Investícia, ktorá si vyžaduje vyšší počiatočný vklad v porovnaní so starším bytom, sa vám rýchlo vráti. Cena bytu v novostavbe a mesačné režijné náklady sú konečné náklady za byt na dlhé roky. Novostavby si totiž nevyžadujú opravy a rekonštrukcie byt. Zateplenie budovy, oprava strechy, výmena okien, či výťahu sa vás na roky finančne nedotknú.

Kupujete starší byt ..

A s ním aj obyčajne určitý finančný záväzok. V zrekonštruovanom panelovom dome si sa pripravte na fond opráv za rekonštrukcie. Keď už dôjde na samotné rekonštrukcie, pripravte sa na neporiadok a hluk počas určitej doby.

Dôležitým faktorom je aj samotná životnosť panelákov/panelových domov, ktorá je limitovaná. Len pre porovnanie, nový tehlový byt má pred sebou minimálne 2 krát toľko rokov za približne rovnakú cenu (čo činí cca 200 rokov pri základnej údržbe).

Suma sumárom

Možno povedať, že cena bytu v novostavbe je rovnaká alebo nižšia vzhľadom na všetky úvery a príspevky do fondu opráv, ako aj režijné náklady. Samozrejme, okrem možnosti kúpy novostavby či staršieho bytu, môžete postaviť svoj vlastný dom.
Stavebné pozemky sa pohybujú v rôznych cenových reláciách. Tie sa odvíjajú od kvality danej pôdy, ale i od lokality, kde si dom plánujete postaviť.

30. 4. 2012 16:17:56
Diadema SK s.r.o.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

najčítanejšie
  • 3dni