Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Technológie | Trend, ktorému sa nevyhnete

Inzercia / Tlačová správa / Technológie
Trend, ktorému sa nevyhnete

Fakty, ktoré nepustia

Gartner
Gartner identifikoval TOP 10 technologických trendov na rok 2013, pričom jedným z nich je aj nárast predaja a používania smartfónov. Predikuje, že už v tomto roku presiahne celosvetová návštevnosť webových stránok prostredníctvom mobilných zariadení návštevnosť z PC.

iPhone 5
Taktiež aj k Vám sa musela dostať informácia o rekordnom predaji iPhone 5 „V priebehu troch dní sa v Číne predalo viac ako 2 milióny kusov“. Už 23,6 Mil. obyvateľov disponuje mobilnými telefónmi značky Apple (celosvetovo je na trhu predaných viac ako 428 Mil. mobilných telefónov).

Prieskum spoločnosti Cisco
Spoločnosť Cisco uskutočnila prieskum u 1800 vysokoškolských študentov a mladých odborníkov vo veku 18 až 30 rokov v 18 krajinách. Vyplývajú z neho až zarážajúce fakty, možno až závislosť tejto generácie na mobilných telefónoch, aplikáciách a sociálnych sieťach. „Takmer 70% respondentov tvrdí, že mobilné aplikácie sú pre ich každodenný život dôležité a denne používajú do 10 aplikácií. Smartfóny dokonca predstihli počítače v pozícii preferovaných pracovných zariadení.“

Ako nezaspať a prispôsobiť sa trendu?

Predovšetkým si každá spoločnosť musí vybrať spoľahlivého dodávateľa v oblasti tvorby webstránok a mobilných aplikácií s dlhoročnými skúsenosťami a následne správne identifikovať svoje potreby. Vyššie uvedené trendy je možné ošetriť responzívnym dizajnom, resp. v prípade potreby aj tvorbou špeciálnych/mobilných aplikácií.

Responzívny dizajn

Responzívny dizajn webovej stránky umožňuje automatické prispôsobenie dizajnu a zobrazenia webovej stránky. Označuje sa za jeden z významných trendov na tento rok. Responzívny dizajn však nie je podmienkou, spoločnosť si môže vybrať aj výrobu samostatných mobilných verzií.
Absolútnou novinkou je tvorba stránok v opačnom poradí, najprv výroba stránky pre mobilné zariadenia a následne výroba štandardnej webovej stránky.

Mobilné aplikácie

V prípade, že Vaše produktové portfólio (riešenia, služby, produkty) je možné premeniť do mobilnej aplikácie s úžitkom pre konečného používateľa, neváhajte. Veľmi obľúbenými sú aplikácie rôzneho charakteru od hier, zábavných, športových, spravodajských aplikácií až po užitočné aplikácie (platby, štatistiky, poistné udalosti a pod.).
A práve tu vzniká priestor pre ušetrenie finančných prostriedkov, času a energie na vývoj mobilných aplikácií pre jednotlivé operačné systémy vďaka multiplatformovým mobilným aplikáciám /viac na www.mobileway.sk/

Kvalitný redakčný systém

Redakčný systém WEBJET od spoločnosti InterWay má iba 11 rokov a za sebou skúsenosti s významnými spoločnosťami komerčného i nekomerčného charakteru ako Tatra banka, ING, Generali, Spoločnosť 7 PLUS, Prvá stavebná sporiteľňa, Všeobecná úverová banka, inštitúcie a organizácie verejnej správy ako Všeobecná zdravotná poisťovňa, Prešovský samosprávny kraj, Košický samosprávny kraj, Nitriansky samosprávny kraj, Žilinský samosprávny kraj a ďalšie.

Viac na www.interway.sk, www.mobileway.sk
V prípade, že máte záujem o cenovú ponuku na tvorbu web stránky, redizajnu, aplikácií, kontaktuje nás, prosím, na adrese: sales@interway.sk

Zdroje:

3. 1. 2013
InterWay, s.r.o.

Tento text je platenou formou reklamy.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Multiplatformové mobilné aplikácie

najčítanejšie