SME

Ako správne napísať inzerát

Pre úspešnosť inzerátu je dôležité inzerát nie len na inzertný portál vložiť, ale vložiť ho správne, čím zvýšite jeho efektívnosť, vhodne ho spropagujete a rýchlejšie sa tak dočkáte želaného výsledku.

Pre úspešnosť Vášho inzerátu je dôležité inzerát nie len na inzertný portál vložiť, ale vložiť ho správne, čím zvýšite jeho efektívnosť, vhodne ho spropagujete a rýchlejšie sa tak dočkáte želaného výsledku (kúpy či predaja tovaru, služby). V nasledujúcich riadkoch Vám ponúkame niekoľko typov a rád ako vložiť inzerát, akých bodov sa pridržiavať a akým chybám sa vyhnúť.

Hneď nadpis pri zadávaní inzerátu zohráva dôležitú úlohu. Nič nehovoriace či všeobecné nadpisy, sú často návštevníkom inzertného serveru zámerne ignorované, nakoľko nie sú dostatočne výstižné a zmysluplné. Keď nie je z nadpisu zrejmé o čom inzerát pojednáva (ako napr. „Super ponuka“), vzbudzuje podvedome dojem nedôvery. Pokiaľ obsahuje príliš všeobecné informácie (ako napr.: „Predám mačku“) v záplave veľkého množstva inzerátov (v listingu, vyhľadávaní) návštevník na takýto nadpis inzerátu neklikne a prejde radšej k inému nadpisu, ktorý už zreteľne hovorí o tom, čo inzerent presne ponúka (napr. „Predám britské mačiatko s PP“ ).
Pre výstižné zadanie nadpisu je pri inzeráte preto dobré pomocou správnych kľúčových slov vystihnúť predmet, či službu o ktorej sa v inzeráte pojednáva. Miesto nadpisu: „Predám telefón“ zvoľte radšej: „ Predám nový mobil Samsung Galaxy S2“. Nadpis inzerátu je dôležité naformulovať tak, aby výstižne vypovedal o tom, čo inzerujete.

Nemenej dôležitú úlohu pri vkladaný dobre naformulovaného inzerátu zohráva práve samotný text inzerátu. Je to miesto, kde je dobré sústrediť podrobnejšie informácie o inzeráte tak, aby potencionálnym zákazníkom detailnejšie priblížil obsah inzerátu. Je dobré sa pridržiavať jasne a jednoducho naformulovaných viet a podať zákazníkovi výstižnú informáciu. Popis (text inzerátu) by mal mať aspoň tri vety. Jednoznačne platí, že čím bližšie popíšete čo predávate, tým budete mať vážnejšiu a konkrétnejšiu odozvu.

Väčšiu úspešnosť u potencionálnych zákazníkov majú obrázkové inzeráty, najmä inzeráty s viacerými fotkami. Samozrejme netreba podceňovať ani kvalitu samotných fotiek, pretože inzerát s ostrými a detailnými fotografiami dokáže zaujať viac a má väčšiu úspešnosť pri prezeraní. Ak vkladáte k inzerátu väčšie množstvo fotografií je dobre obrázky upraviť, zmenšiť. Upraviť fotky môžete rôznymi grafickými programami ako napr. IrfanView, ACDSee aleboShrink Pic. Posledný menovaný je zadarmo dostupný softvér s jednoduchou inštaláciou. Automaticky v pozadí okna, podľa nastavení, bez akejkoľvek interakcie zmenšuje posielané fotografie. Zmenšovaná je samozrejme len dočasná kópia, pôvodný súbor s fotografiou zostáva nezmenený. Tento program môžete využiť nielen pri vkladaní fotiek do inzerátov, ale aj na ďalšiu internetovú komunikáciu s fotkami (napr. pri mailových klientoch Outlook, Thunderbird alebo komunikačných klientoch ako Skype). Programy na zmenšovanie fotografií si môžete nájsť na internete cez svoj obľúbený vyhľadávač s kľúčovým slovom názvu programu.

Jednoduché pravidlá ktorých je dobré sa pridržiavať pri vkladaní inzerátu sú aj: nepoužívať v texte vulgarizmy, nevkladať inzerát duplicitne (viac krát za sebou) a pokiaľ to nie je nevyhnutné, tak nepoužívať CASP LOCK (veľké písmená).
K inzerátu sa snažte pokiaľ je to možné uviesť aj cenu. Veľa inzertných serverov totiž vyhľadáva aj podľa ceny a Vaše inzeráty by sa tak v prípade voľby „Dohodou“, „Ponúknite“ nemuseli vždy zobrazovať. Okrem toho užívatelia ocenia informáciu o cene a vyhnete sa zbytočným dotazom.

Zároveň netreba podceňovať prednostné zviditeľnenie Vášho inzerátu. Túto možnosť na viacerých inzertných serveroch ponúka služba TOPovanie. Táto služba zabezpečuje posunutie inzerátu na pútavejšie predné miesta v príslušnej kategórii inzerátov, čo zabezpečí oslovenie najväčšieho množstva potencionálnych záujemcov. Služba je síce symbolicky spoplatnená, ale keďže väčšina inzertných serverov ponúka inzeráty zadarmo (ich vloženie), je finančná položka za topovanie vzhľadom na úspešnú propagáciu Vášho inzerátu zanedbateľná.

Pridajte sa k nám aj na Facebook-u.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 805
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 554
  3. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 076
  4. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 934
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 637
  6. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 9 057
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 128
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 058
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 16 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 16 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 28. mar
SkryťZatvoriť reklamu