Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Technológie | SHP Group presunul informačný systém eso/es do TelekomCloudu

Inzercia / Tlačová správa / Technológie
SHP Group presunul informačný systém eso/es do TelekomCloudu

SHP Group (Slovak Hygienic Paper Group), nadnárodná spoločnosť podnikajúca v oblasti celulózo-papierenského priemyslu, presunula svoj informačný systém na báze ERP eso/es do TelekomCloudu.

Informačný systém eso/es od HT Solution používajú stovky pracovníkov SHP Group v podnikoch na Slovensku, v Českej Republike, Chorvátsku, Maďarsku a v Bosne a Hercegovine. ERP eso/es je pre firmu kľúčovou aplikáciou, ktorá  podporuje optimalizáciu zásob a štíhlu výrobu modernými metódami  plánovania. Súčasťou je manažérsky dashboard, finančné analýzy, CRM a mnohé ďalšie.

Michal Halgaš, IT Manager SHP Group, o riešení povedal: „Naša hardvérová infraštruktúra už nestačila výkonom pokryť stále väčšie nároky používateľov na informačný systém. Neinvestovali sme do nových zariadení, ale  rozhodli sme sa využiť služby dátového centra. Túto cestu sme vyhodnotili ako výhodnejšiu a perspektívnejšiu. Samotný presun dát a aplikácie sme bez problémov zvládli za niekoľko hodín. Systém je dnes rýchlejší a veľmi stabilný, čo oceňujú v konečnom dôsledku najmä naši používatelia.“

Ako dodal Ján Adamec, výkonný riaditeľ pre ICT a korporátny segment Slovak Telekomu: „Vážime si dôveru spoločnosti SHP Group a sme radi, že migrácia dát do cloudu, pilotná prevádzka, aj samotná komerčná prevádzka potvrdili, že TelekomCloud je profesionálnym riešením vhodným aj pre tie najkritickejšie biznis aplikácie. TelekomCloud pre SHP je prvým nasadením, kde cloudové služby Slovak Telekomu využívajú okrem slovenských aj používatelia v štyroch ďalších krajinách.“

TelekomCloud predstavuje spoľahlivú virtualizovanú IT infraštruktúru. Ako základný stavebný prvok riešenia je poskytovaný virtuálny server s možnosťou voľby výpočtového výkonu (CPU, RAM, HDD) podľa potrieb a bez obmedzení. Súčasťou riešenia je rozsiahla knižnica operačných systémov (Windows /Linux), podpora 2 hypervízorov (Xen a VMware) a garancia objednaného výpočtového výkonu. Všetky zdroje sú manažovatelné prostredníctvom automatizovaného samoobslužného online portálu. Výhodou riešenia sú aj bezplatné súčasti poskytovanej virtuálnej IT infraštruktúry ako firewall alebo loadbalancer.

10. 9. 2013
Slovak Telekom, a. s.

Tento text je platenou formou reklamy.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Spoločnosť SHP Group presunula svoj informačný systém eso/es do TelekomCloudu.

najčítanejšie
  • 3dni