SME

Microsoft s Aptech Europe testuje študentov SŠ a VŠ

Spoločnosť Microsoft, prostredníctvom Neziskovej organizácie Aptech Europe, daruje 1 000 poukazov na testovanie v hodnote 35 000 EUR.

S cieľom podporiť lepšiu zamestnateľnosť mladých ľudí spoločnosť Microsoft darovala v novembri minulého roka krajinám Európskej únie 10 000 poukazov. Slovensko získalo až 1 000, prostredníctvom Neziskovej organizácie Aptech Europe. Úspešným absolvovaním skúšky si študenti strednej alebo vysokej školy potvrdia úroveň IT zručností  a zvýšia svoju hodnotu na trhu práce.aptech-banner-mta-mos-r823_res.jpg

Otázka nezamestnanosti mladých v krajinách Európskej únie je neustále aktuálna, na Slovensku aktuálne dosahuje vyše 32, 6%. S cieľom pomôcť znížiť toto číslo a prispieť k lepšej uplatniteľnosti absolventov stredných a vysokých škôl na trhu práce spoločnosť Microsoft darovala Neziskovej organizácii Aptech Europe 1 000 poukazov na vykonanie odbornej skúšky. Úspešným absolvovaním skúšky si študent potvrdí úroveň IT zručností  a zvýši svoju hodnotu na trhu práce. Hodnota jedného poukazu je 35 eur.

„Certifikáty renomovaných organizácií sú jednou z ciest ako si zvýšiť svoju cenu na trhu práce. Pomôžu študentom, absolventom a predovšetkým mladým nezamestnaným ľuďom nájsť si uplatnenie a naštartovať svoju IT kariéru,” povedala Paula Okániková, Academic Program Manager z Microsoft Slovakia

Poukazy na vykonanie skúšky môže stredná alebo vysoká škola získať registráciou na www.aptech-europe.com. Podľa počtu záujemcov v danej škole bude následne zriadené autorizované certifikačné centrum a študenti sa tak otestujú priamo vo svojej škole. Záujemcovia si môžu vybrať z dvoch typov:

  • Certifikát Microsoft Office Specialist (MOS): skúška je zameraná na získavanie zručností pri práci s kancelárskym balíkom Office (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, SharePoint, OneNote).
  • Certifikát Microsoft Technology Associate (MTA): je dôležitou súčasťou vzdelania pre tých, ktorí plánujú svoju kariéru v oblasti IT infraštruktúry, dizajnu databáz alebo vývoja softvéru s využitím Microsoft technológií.  Je prvým stupňom certifikácie pre vývojárov a odborníkov v oblasti IT. Ocertifikovať sa možno v rôznych špecializovaných oblastiach, podľa záujmu a konkrétnej oblasti. Ku každému testu sú k dispozícii učebné podklady.

„Keď som sa dozvedel o možnosti urobiť si MTA certifikát zadarmo priamo na internáte, kde som býval, hneď som sa prihlásil. Bola to pre mňa výborná možnosť otestovať si svoje vedomosti a zvýšiť možnosť presadiť sa na pracovnom trhu. Každý študent by mal takúto možnosť využiť, keď sa naskytne. Z mojich skúseností sa nestáva často, že firmy ponúknu svoje certifikáty zadarmo. Mne sa to stalo až v poslednom ročníku,“ povedal Jan Šovčík, ktorý bol počas prvého kola certifikácie študent robotiky na FEI STU,  a aktuálne je doktorand na FEI STU, v odbore automatizácia a riadenie.

Možnosť bezplatne absolvovať niektorý zo špecializovaných testov potrvá od 1.3.2014  do 30.6. 2014.

„Vďaka úspešnej minuloročnej MTA  certifikačnej kampani, do ktorej sa zapojilo 330 študentov, sa nám tento rok podarilo získať až 1 000 poukazov a kampaň sa rozšírila aj  o skúšku z kancelárskeho balíka Microsoft Office, ktorého ovládanie sa považuje za základnú počítačovú gramotnosť. Touto kampaňou chceme zvýšiť záujem študentov a informačné technológie a poskytnúť študentom príležitosť otestovať si svoje zručnosti.“ povedal Tomáš Božik, riaditeľ Neziskovej organizácie Aptech Europe.

Registráciu a kompletné informácie o programe nájdete na www.aptech-europe.com.

O Aptech Europe
Aptech Europe je nezisková organizácia poskytujúca kvalitné vzdelanie pre IT špecialistov a úzko spolupracuje s kľúčovými korporáciami v tejto oblasti. Okrem dvojročného vzdelávacieho programu Aptech Certified Computer Professional, po ktorom je možné pokračovať online v treťom ročníku bakalárskeho štúdia na Middlesex University of London, je aj administrátorom projektu Success Academy od spoločnosti Microsoft, ktorého cieľom je rozvoj pracovných, sociálnych a digitálnych zručností mladých ľudí (študenti a absolventi stredných a vysokých škôl), aby boli pripravení na pracovný pohovor, do prvého zamestnania, alebo boli motivovaní začať svoje vlastné podnikanie prostredníctvom cieleného online vzdelávania a praktických workshopov. V spolupráci s Nadáciou Pontis a neziskovou organizáciou Aidmatrix Foundation pripravuje medzinárodný projekt IT vzdelávania pre oblasť strednej a východnej Európy pre výučbu IT špecialistov na základe konkrétnych požiadaviek IT firiem.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy
  2. Na zdraví záleží
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  6. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  7. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  8. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 163
  2. Každý piaty zomrie 8 940
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 777
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 7 603
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 801
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 835
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy na ulici Eliáša Lániho v Bytči „EDUVITAL strecha“.


25m

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 10 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 10 h
SkryťZatvoriť reklamu