SME

Ubytovanie Zuberec obklopené tatranskými perlami

Tradične originálne ubytovanie v Zuberci - penzión Škerda, každý deň plný aktívneho oddychu a nových objavov v znamení priateľskej atmosféry a zábavy!

Penzión Škerda- každý deň plný aktívneho oddychu a nových objavov 

Pod horskými velikánmi ostrých štítov Roháčov týčiacimi sa do výšav leží učupená malebná podtatranská oravská obec Zuberec. Od nepamäti tieto skalné obry verne strážia obyvateľov Zuberca a otvárajú dokorán bránu každému kto prichádza obdivovať túto horskú nádheru. Milovníkov tohto čarovného kúta Oravy s láskou privíta dobrácke srdce horalov a prichýli ubytovanie Zuberec,  štýlový penzión Škerda v Zuberci.

drohaceosobitajpg-r356_res.jpg

Napínavé skutočné príbehy z Roháčov zataja dych

Jedinečné príbehy zo záchranných akcií, zaujímavosti o prírode, medveďoch, vlkoch, kamzíkoch, svišťoch, orloch, lavínach a  iné tajomstvá a povesti zo severnej drsnej strany horského masívu Tatier Vám plným dúškom vyrozpráva člen horskej služby a bývalý horský vodca oblasti Západné Tatry - Roháče, majiteľ penziónu Škerda v Zuberci. Ak pri Vašom rozhodovaní padne voľba na ubytovanie Zuberec, Oravu, čaká na Vás v penzióne Škerda rodinná atmosféra, príjemné útulné ubytovanie i cenné denné rady a informácie.

Ubytovanie Zuberec, penzión Škerda v znamení  priateľskej atmosféry a zábavy

Na objavovanie  nádhery prírody Roháčov, pookriatie na duši i tele je ako stvorené ubytovanie v Zuberci, rodinný penzión Škerda. Nachádza sa v tichom prostredí na sútoku dvoch zurčiacich horských potokov s výhľadom na majestát hôr. V penzióne  zaujme  ubytovanie v slnečných apartmánoch s balkónmi. Každý apartmán disponuje spálňami, dennou izbou s kompletne vybavenou kuchynkou, kúpeľňou, LCD TV a pripojením na internet.  Učaruje štýlová spoločenská izba s krbom a kuchynkou, priestranná terasa, hojdačka a trampolína, ale aj zbojnícky drevený altánok pri potôčiku  s krbom, grilom na opekanie a kotlíkom na guľáš. Po dlhodobo unavujúcich dňoch pracovného nasadenia či školských povinností sa Vám tu vráti vnútorný pokoj a dobrá nálada.

Magnetom sú jedinečné skvosty prírody Roháčov zachované od doby ľadovej 

Na území sa nachádza šesť štátnych prírodných rezervácií, dve chránené prírodné náleziská a dva chránené prírodné výtvory. O týchto vzácnostiach sa dočítate v nasledujúcom príspevku. Putovaním po udržiavaných značkovaných turistických trasách dolín a hrebeňov návštevník intenzívne vníma  fascinujúcu krásu vysokohorského prostredia, vrcholov, stien, žľabov, zrkadliacich sa plies, vodopádov, kaňonov, bystrín , rastlín, živočíchov, smrekových porastov zachovaných od doby ľadovej. Oku ulahodí  majstrovské plachtenie orlov, pokojne sa pasúca črieda  kamzíkov, ostražitý piskot svišťou. Na potulkách sa mieša ozónová vôňa  s vôňou stromov, húb, kvetov, čučoriedok a malín.

 V tomto podtatranskom kraji sveta sa dotýka iba srdcom

Pravé pohybové  a športové  celoročné vyžitie nájdu milovníci turistiky, zjazdového a bežeckého lyžovania, snoubordisti , skialpinisti, horolezci, cyklisti, triatlonisti,  športový rybári.

Mimoriadnou vzácnosťou Zuberca je Múzeum oravskej dediny.  Je stavebným, kultúrnym i duchovným odkazom života a bývania našich predkov. Krásu a umenie ľudovej architektúry, dielo rúk i mozgu ľudí Oravy reprezentujú usadlosti s drevenými domami, námestím, trhovisko,  mlyn, píla, valcha, vyhňa, kostol i cintorín. Na každom kroku dýcha cit a jemnosť.

Svedkom histórie uplynulých storočí, ktorý sa zachoval do dnešných čias je Oravský hrad . Týči sa do diaľky na 122 m vysokom  skalnom  brale.. Odráža nielen  tvrdosť života v minulosti, ale i nadanie a tvorivú fantáziu. Jeho prírodná  a stavebná  nezvyčajnosť vyvoláva silný zážitok. Je dominantou Oravy a svojou unikátnosťou patrí k najväčším atrakciám Slovenska.

Podroháčsky folklórny festival  v Zuberci je veľkým zážitkom ľudového umenia. Vystupujú tu detské folklórne súbory, dedinské folklórne skupiny, najlepšie folklórne kolektívy zo Slovenska i zahraničia.  Súčasťou festivalu je i tradičný oravský jarmok. Úžasná atmosféra festivalu chytá prítomných za srdcia.

Osvieženie tela, dokonalý relax navodí liečivá voda blízkych termálnych kúpalísk Aquapark Tatralandia, Thermal park GINO PARADISE Bešeňová, Meander Thermal Park Oravice a Termálne kúpalisko Oravice. Radosť a zábavu všetkým umocnia spusty na špirálovitých kĺzačkách, šmýkačkách a vírivky.

Srdečné pozvanie

Roháče a Zuberec rezervoár osvieženia a krásy. Je pre každého veľkou výzvou. Prijmite  od nás srdečné oravské pozvanie, vyskúšajte sladké mámenie sveta hôr.

www.skerda.sk


penzion skerda zuberec- altanok2

 penzion skerda zuberec-spalna

 img9228-r504_res.jpg

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Deň narcisov už po piatykrát v dm
  2. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  3. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  4. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  5. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  6. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  7. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  8. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 839
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 506
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 977
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 3 713
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 138
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 901
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 377
  8. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte 1 948
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pripnutie žltého narcisu na hruď vyjadruje spolupatričnosť, podporu a vnáša do života nádej.


5 h

Renomovaná značka áut Nissan prichádza s novým vylepšeným modelom Qashqai.


6 h

Investovať všetky peniaze iba do jedného aktíva nie je ideálne.


INZERCIA 16 h
SkryťZatvoriť reklamu