SME

Dizajnová a praktická dlažba na terasu - travertínová

Luxusných materiálov na dlažby do exteriéru či interiéru je len niekoľko. Prečítajte si ich porovnanie

Luxusných materiálov na dlažby do exteriéru či  interiéru je len niekoľko. Prečítajte si ich porovnanie

K dileme aký materiál zvoliť na terasu sa dostane skôr či neskôr každý, kto dokončuje svoju vilu na Kolibe, Slavíne či inej lokalite v SR, kde si plní svoj sen o bývaní. Samozrejme i prémiový  Penthouse v RIVER PARKU, projekte EUROVEA, PARKVILLE či inom luxusnom projekte si zaslúžia na svojich terasách či interiéroch len to najlepšie.

Pokiaľ sa bavíme o luxusnej terase, každý náročný klient požaduje kombináciu  niekoľkých vlastností. V prvom rade samozrejme musí výborne vyzerať, byť niečím originálna – nie tuctová. Tento prvý bod spĺňajú oba materiály – skutočne záleží len od vkusu majiteľa: drevo i kameň ako prírodné materiály na ploche nádherne ukážu svoju štruktúru a jedinečnosť. Pokiaľ by majiteľ začínal a končil pri tomto kritériu, asi by skutočne záležalo len od preferencií designu, ktorý je pri travertíne skutočne rozmanitý. Presvedčte sa sami v našom prehľade dlažby na terasu.

Väčšina našich klientov sú však rozhľadení ľudia, ktorí majú už mnohé za sebou, preto i keď nemajú až tak hlboko do vrecka, zvažujú i ďalšie aspekty, nielen design. Kde jednoznačne kameň vyhráva nad drevom sú totiž farebná stálosť materiálu, údržba, životnosť. Cena travertínu je tiež výhodnejšia i keď nie je prvoradým kritériom výberu našej klientely hovorí Vladimír Jakáb z firmy TRAVERT s.r.o.

Prírodný kameň travertín je na rozdiel od dreva farebne stály. Nemusíte mať obavu, že po lete a sezóne Vám slnko vyťahá terasu a na zakrytých miestach bude iný odtieň. Údržba je taktiež bezproblémová – po jednorázovej impregnácii kameňa pri pokládke máte na roky vystarané. Impregnácia je nanomatierál, ktorý vytvorí na povrchu kameňa ochrannú vrstva, ktorá je odolná a odpudzuje vodu, víno a kameň vďaka tomu nie je nasiakavý a je vhodný na použitie pri bazénoch či v kúpeľniach. Drevo si vyžaduje údržbu každý rok, to vám potvrdí každý, kto sa o svoju terasu príklade stará a chce aby mu vydržala aspoň predajcami uvádzaných 20 – 30 rokov. Pri kameni, ktorý je tu milióny rokov je životnosť násobne vyššia, stačí sa pozrieť na stavby z travertínu po celom svete, ktoré napriek veku stovky rokov výborne vyzerajú – to Vám potvrdí nejeden architekt či historik.

Cena, i keď nie je pre klientov tejto kategórie prvoradým kritériom je tiež rozdielna. Najobľúbenejšia dlažba Travertín Ivory Light Pattern Set stojí klienta s realizáciou na kľúč okolo 100€/m2. Kvalitné exotické drevo s pokládkou stojí okolo 150€/m2 a viac. Pokiaľ sa bavíme o terasách o rozlohe 100 – 200 m2 i klient, ktorý nemá až tak hlboko do vrecka sa zamyslí, ktorú variantu zvoliť.

Travertín teda v sebe spája design, kvalitu, bezúdržbovosť a dlhú životnosť- teda skutočnú hodnotu. To sú všetko vlastnosti, ktoré vyzdvihoval pri svojich produktoch i legendárny Steve Jobs z Apple. Možno i preto pri posledných meraniach navštívi našu stránku travert.sk viac ako 72% práve užívateľov Apple zariadení – hľadajú hodnotu v elektronike ale i pri bývaní dodáva s úsmevom Jakáb.

Pre inšpiráciu je ideálne si pozrieť galériu viac ako 100 realizácii z travertínu, ktoré firma realizovala: www.travert.sk/galeria-referencii. Fotky z celého sveta nájdete na: www.facebook.com/travertin.

Fotografie však veľmi skresľujú a každý architekt, s ktorým sme spolupracovali alebo spokojný majiteľ travertínovej terasy Vám však odporučí ísť sa pozrieť osobne do showroom na Bancíkovej ulici 1/A. Väčšina zákazníkov sa objednáva vopred  a dohaduje si konzultáciu priamo s konateľom p. Jakábom na tel. čísle: 0910 123 945, aby mali tie najpresnejšie informácie a najlepšie poradenstvo.

 travertv-texte-r448_res.jpg

Spoločnosť TRAVERT s.r.o.

Spoločnosť TRAVERT s.r.o sa ako jediná firma na Slovensku špecializuje výhradne na poradenstvo, predaj a realizáciu obkladov a dlažieb z travertínu. Od svojho vzniku má viac ako 100 zrealizovaných projektov po celej SR, ČR a zahraničí. Ak uvažujete o tej najlepšej dlažbe, minimálne nás navštívte a budete mať s čím porovnávať.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 20 157
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 873
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 546
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 947
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 402
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 401
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 924
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 558
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 9 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 9 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 19 h
SkryťZatvoriť reklamu