SME

Kamera do auta DOD LS460W: Strážny anjel vášho auta

Akokoľvek opatrná a obozretná jazda vás pred pirátmi ciest neochráni. Poistite seba a svoj majetok – kamera do auta DOD LS460W.

Akokoľvek opatrná a obozretná jazda vás pred pirátmi ciest neochráni. Poistite seba a svoj majetok – kamera do auta DOD LS460W.

Dôkazy, ktoré sa nedajú nijako vyvrátiť?  Otázka znie, ako by mal takýto dôkaz vyzerať, ktoré údaje musí obsahovať a akou kamerou by sme ho mali zhotoviť?  Nie je to dlhá doba čo náš trh zaplavili rôzne druhý kamier do auta. Ich ceny sa pohybujú v desiatkach až stovkách eur. Je možné vyhnúť sa kúpe kamery do auta a nahradiť ju mobilným telefónom pomocou teraz už dostupných aplikácií na stiahnutie? Ak by sme porovnávali najlacnejšie kamery s možnosťou použitia drahšieho mobilného telefónu odpoveď by znela jednoznačne v prospech mobilu. Aj napriek tomu vám takýto záznam stačiť nebude. V konečnom dôsledku budete disponovať len s video záznamom. V prípade telefonátu sa nahrávanie v mobile aj tak vypne a to zapríčiní možnú stratu rozhodujúcich údajov. Z tohto dôvodu sme túto možnosť zavrhli a rozhodli sa otestovať najnovší model DOD LS460W od výrobcu DOD-TECH na trhu s kamerami do auta. Za najvhodnejšieho adepta sme ju určili podľa úspechov jej sesterského, predošlého modelu LS430W.

fotoclanok1-r516_res.jpg

Cena kamery sa pohybuje relatívne ďaleko od priemeru. Video záznam z jazdy počas dňa nás naozaj prekvapil svojou kvalitou, ale záznamy z nočných ulíc mesta nám vyrazili dych. Naše skúsenosti z testovania iných autokamier hovoria, že záznamy z nich sú porovnateľne tmavšie, nie je na nich vidieť množstvo detailov a kamery zaznamenajú len to čo je osvetlené  svetelným kužeľom vozidla. DOD LS460W v mestskom prostredí nepotrebuje dodatočné prisvietenie svetlami vozidla a aj napriek tomu, kamera zaznamená všetko dianie pred vozidlom a po bokoch zorného poľa kamery. Parametre a funkcie kamery nám poukázali na rozdiel medzi ostatnými kamerami do auta a kamerami od značky DOD. Kamera disponuje veľmi citlivým senzorom pre zachytenie svetla, ktorému dopomáha automatické prispôsobovanie sa hodnoty ISO. Pre ešte lepší efekt kamera využíva funkciu WDR, ktorá priemeruje svetelnosť záznamov a pri akomkoľvek odchýlení od tohto priemeru automatický dorovná svetelnosť. To všetko by samozrejme nefungovalo bez F/1.6 clony, ktorá prepúšťa maximálne množstvo svetla. Aj napriek tomu by takýto kvalitný záznam na dôkazový materiál nestačil a ďalej si vysvetlím prečo je potrebne zameranie na kamery, ktoré okrem kvalitného záznamu disponujú aj doplnkovými funkciami.

fotoclanok2-r858_res.jpg

Táto kamera sa radí medzi čierne skrinky, ktoré sú určené na natáčanie práve dôkazového materiálu. Od bežných kamier sa odlišuje funkciami ako sú záznam rýchlosti (aktuálna aj maximálna), poloha na mape, a najmä dáta z 3 osí senzora preťaženia. Pre pohodlné vyhodnocovanie údajov z Vašej jazdy, máte k dispozícii sofistikovaný softvér, kde máte všetky tieto údaje na jednom mieste, vďaka čomu ich môžete medzi sebou porovnávať v reálnom čase. Veľmi užitočným bonusom je vloženie vlastnej špz značky do videa ako dôkaz, že video bolo zhotovené z vášho vozidla. Práve tieto schopnosti sú tie, ktoré môžu skutočne “kričať“ vo váš prospech pri nehodovej udalosti, alebo akomkoľvek poškodení vášho vozidla. DOD LS460W patrí medzi drahšie modely autokamier, ale jej schopnosti a kvalita sú priamoúmerné  k cene.

fotoclanok3-r451_res.jpg

Náš názor je, že na obyčajné natáčanie videa z cesty naozaj stačí lacná kamera, ale ak sa chcete naozaj chrániť, siahnite po ozajstnej kvalite, ktorá je spojená s praktickosťou. Kameru DOD LS460W k takýmto kamerám bez váhania radíme. 

V prípade bližších info navštívte stránku - www.dod-tec.sk,. Spoločnosť Media Leaders s.r.o. je oficiálny distribútor DOD kamier do auta pre SR a ČR.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy
  2. Na zdraví záleží
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  6. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  7. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  8. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 211
  2. Každý piaty zomrie 9 158
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 780
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 6 401
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 812
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 510
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 696
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy na ulici Eliáša Lániho v Bytči „EDUVITAL strecha“.


3 h

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 13 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 13 h
SkryťZatvoriť reklamu