SME

Štúdium informatiky s prestížnym britským titulom aj online

Nezisková organizácia Aptech Europe v spolupráci s britskou univerzitou Middlesex University of London poskytuje záujemcom inovatívne bakalárske štúdium informatiky aj v on-line forme.

Expertné štúdie konštatujú nedostatočný počet kvalitných pracovníkov v informatických profesiách výhľadovo do roku 2020. Nezisková organizácia Aptech Europe v spolupráci s britskou univerzitou Middlesex University of London poskytuje záujemcom o ovládnutie dynamických informačných technológií inovatívne bakalárske štúdium aplikovanej informatiky s možnosťou získania vysoko ceneného bakalárskeho titulu (BSc.) z etablovanej britskej univerzity. Navyše, bakalárske štúdium na britskej univerzite je možné odteraz realizovať aj v on-line forme.

Nezisková organizácia Aptech Europe sa už roky snaží zlepšiť kvalitu štúdia aplikovanej informatiky v slovenskom vzdelávacom systéme. Vďaka partnerstvu s britskou Middlesex University of London môžu slovenskí študenti naplno rozvinúť svoj talent a získať tak konkurenčnú výhodu v súčasnom IT svete.

Inovatívne 3-ročné bakalárske štúdium má nasledujúcu komponentovú štruktúru:

2-ročné štúdium vzdelávacieho programu Aptech Certified Computer Professional (ACCP) so získaním certifikátu Advanced Diploma in Software Engineering (ADSE). Štúdium je zamerané na získanie technického know-how z rôznorodých oblastí aplikovanej informatiky, ako je napr. vývoj objektových lokálnych a distribuovaných programov, webových portálov, servisne orientovaných aplikácií (SOA) a mobilného softvéru. Primárny vývojársky ekosystém, ktorý sa využíva pri stavbe softvérových aplikácií, tvorí programovací jazyk C#, platforma Microsoft .NET Framework a spriaznené softvérové technológie (napr. Windows Presentation Foundation, Windows Communication Foundation a Windows Workflow Foundation). Študenti majú možnosť oboznámiť sa s najnovšími softvérovými technológiami od spoločnosti Microsoft, pričom svoje technologické majstrovstvo môžu obhájiť získaním rôznych priemyselných Microsoft certifikátov. Okrem rýdzo technických sfér však študenti objavia aj domény riadenia životných cyklov softvérových produktov, projektového manažmentu a IT marketingu. Už po absolvovaní 2-ročného vzdelávacieho programu ACCP študenti disponujú takým kompetenčným mixom, aby sa mohli okamžite uplatniť na trhu práce, napr. ako softvéroví vývojári, IT testeri alebo konzultanti. Štúdium sa realizuje v Bratislave, prezenčnou (dennou) formou.

1-ročné štúdium na britskej univerzite Middlesex University of London so získaním bakalárskeho titulu (BSc.) v počítačových vedách. Štúdium sa uskutočňuje v jednom z nasledujúcich študijných programov:

a) Informačné technológie.
b) Podnikové informačné systémy.
c) Informačné technológie a podnikové informačné systémy.

Študenti sa zoznámia s praktickým nasadením moderných informačných technológií v procese analýzy, návrhu, implementácie, testovania a nasadenia typovo variabilných počítačových systémov. Ďalšiu pridanú hodnotu poskytujú techniky umelej inteligencie a ich využitie v informačnom manažmente, či metodiky vývoja podnikového softvéru. Výučbu efektívne dopĺňajú predmety zacielené na nadobudnutie mäkkých zručností a osvojenie postupov personálneho manažmentu v IT.

Štúdium možno absolvovať prezenčne (priamo v Londýne na Middlesex University), alebo on-line formou (nie je potrebné vycestovať).

Bakalárske štúdium je určené predovšetkým absolventom stredných škôl, ale je vhodné i pre súčasných vysokoškolských študentov, ktorí by radi rozšírili portfólio svojich technologických zručností. A v neposlednom rade štúdium osloví aj praktických vývojárov a IT pracovníkov so záujmom o zvýšenie kvalifikácie.

Po úspešnom ukončení štúdia získajú absolventi okrem certifikátu ADSE aj titul Bachelor of Science (BSc.). S bakalárskym titulom môžu uchádzači o ešte vyššie vzdelanie pokračovať v on-line štúdiu inžinierskeho (Master) študijného programu rovnako na britskej univerzite.

"Sme hrdí na spoluprácu s Aptech Europe, vďaka ktorej si môžu absolventi kariérneho vzdelávacieho programu ACCP vybrať zo širokej ponuky bakalárskych programov na Middlesex University of London. Vzdelanie poskytované spoločnosťou Aptech Europe pripravuje študentov na výzvy vyššieho vzdelania a dáva im široké možnosti ďalšieho akademického smerovania, a zároveň otvára dvere ku kariére vo viacerých oblastiach IT. Middlesex University of London a Aptech Europe sa spoločne snažia zlepšiť kariérne vyhliadky svojich absolventov," vyjadrila sa Stephanie Heilmann z Middlesex University of London.

"Každý rok naše štúdium zlepšujeme a prispôsobujeme podmienkam pracovného trhu na Slovensku. Naším cieľom je študenta odborne pripraviť vo vývoji softvéru tak, aby už po dvoch rokoch mohol naplno pracovať a tretí ročník štúdia si dokončiť on-line formou, popri práci," povedal Tomáš Božik, riaditeľ Neziskovej organizácie Aptech Europe.

Jedným z dlhodobých partnerov Aptech Europe a potenciálnych zamestnávateľov budúcich absolventov je Microsoft Slovakia. Práve práca s vývojovými prostrediami, platformami a nástrojmi tohto IT giganta tvorí dôležitú časť štúdia.

"Sme vďační za každú kvalitnú aktivitu na poli propagácie a prípravy IT špecialistov, ktorých je na trhu stále málo, zatiaľ čo v iných študijných odboroch máme nadmieru absolventov, ktorí sú na trhu práce nezamestnateľní. Možnosť štúdia on-line zároveň poskytuje príležitosti na zvýšenie kvalifikácie či uskutočnenie rekvalifikácie pre mnohých ľudí," skonštatovala Lucia Al Zafari Benkovičová, Community Affairs & Citizenship Manager z Microsoft Slovakia.

Viac informácií o študijnom programe nájdete na www.itstudium.sk.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 107
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 123
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 640
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 780
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 722
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 056
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 6 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 6 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.


INZERCIA 6 h
SkryťZatvoriť reklamu