SME

SND prináša exkluzívnu knižnú novinku

Slovenské národné divadlo (SND) už tradične na začiatku novej sezóny završuje tú uplynulú (2013/2014) vydaním v poradí už druhej publikácie SND vo fotografiách.

Slovenské národné divadlo (SND) už tradične na začiatku novej sezóny završuje tú uplynulú (2013/2014) vydaním v poradí už druhej publikácie SND vo fotografiách, ktorá aj tento rok vychádza v knižnej väzbe na dvestošestnástich plnofarebných stranách, čo je vyše o štvrtinu viac ako vlani. „Krstným otcom“ knihy sa stal sólista Opery SND Peter Mikuláš, ktorý ju uviedol do života po slávnostnom koncerte k otvoreniu 95. sezóny.

Fotografie v publikácii chronologicky zachytávajú kľúčové udalosti 94. divadelnej sezóny SND – premiéry činoherných, operných a baletných titulov, v rámci ktorých sú tiež zahrnuté momentky zo skúšobného procesu i slávnostných recepcií po uvedení inscenácií; významné hosťovania na našej prvej scéne ako Hviezdy ruského baletu, Súčasný tanec v SND či koncerty z cyklu Svetové operné hviezdy; ako aj sprievodné podujatia Deň otvorených dverí, Noc divadiel, Umenie pre život, tolkšou Trochu inak a výstavy v kapitole Divadlo+.     

Obrazové materiály prehľadne dopĺňajú informácie v slovenskom, anglickom a po novom aj v nemeckom jazyku, ktoré okrem iného zahŕňajú inscenačný tím, účinkujúcich a obsahovú novinku – divadelný plagát každého nového titulu uvedeného v minulej sezóne.   

„Zároveň jedným dychom spolu s touto fotografickou publikáciou vydávame i svedectvo o svojich naplnených umeleckých ambíciách. Ak by som jej chcel vymyslieť nejaký názov – navrhol by som zrejme niečo ako „Emotívna vizualizácia sezóny“... Veríme, že v mnohom obohatí doterajšiu históriu našej prvej scény a tiež naznačí i naše vízie do budúcnosti,“ konštatuje na záver svojho príhovoru v knihe generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

K čitateľom – divákom sa prihovárajú aj tvorcovia inscenácií ako napríklad choreograf Rafael Avnikjan (Luskáčik), scénograf Pavel Borák (Buddenbrookovci), skladateľka Ľubica Čekovská (Dorian Gray), choreograf a režisér Jozef Dolinský (Luskáčik), dirigent Friedrich Haider (Bohéma), scénografi Juraj Kuchárek (Jane Eyrová) a František Lipták (Ako sa Lomidrevo stal kráľom), dramaturg Daniel Majling (Desatoro), režisér Martin Schüler (Rigoletto), scénický výtvarník Jaroslav Valek (Piková dáma), choreograf a režisér Youri Vámos (Sen noci svätojánskej), choreografi Jaro ViňarskýStanislava Vlčeková, režisér Jozef Vlk (The Tempest) či výkonní umelci Slovenského národného divadla Zuzana Fialová (Karpatský thriller), Dano Heriban (Pán Mimo), Martin Huba, Dušan Jamrich, Zuzana Kocúriková (Ilúzie), Terézia Kružliaková (La clemenza di Tito), Ľuboš Kostelný (Láskavé bohyne), Táňa Pauhofová (Madame Bovary), Zdena Studenková (Leni), Božidara Turzonovová a Emília Vášáryová (Ilúzie).

Publikáciu SND vo fotografiách si záujemcovia môžu kúpiť za cenu 10 € v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea alebo priamo v divadle u uvádzačov pred začiatkom predstavení.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 706
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 534
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 532
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 796
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 009
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 947
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 621
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 6 728
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 4 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 17 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu