SME

Kúpiť byt v Petržalke sa vám oplatí viac, ako by ste čakali

Bratislavskou časťou, kde vždy bolo aj bude veľa možností na bývanie, je už tradične Petržalka. Najrýchlejšie sa rozvíjajúca štvrť v našom hlavnom meste má nepochybne najširšiu ponuku nových bytov.

Bratislavskou časťou, kde vždy bolo aj bude veľa možností na bývanie, je už tradične Petržalka. Najrýchlejšie sa rozvíjajúca štvrť v našom hlavnom meste má nepochybne najširšiu ponuku nových bytov. Vznikli tam rôznorodé projekty, ktoré odpovedajú na takmer každý typ dopytu. Či už ide o prvé bývanie, pre rodinu alebo pre náročných klientov, pre ktorých je bývanie okrem iného vec prestíže. Obľúbenosť Petržalky neklesá, práve naopak. Stáva sa jednou z vyhľadávaných lokalít v Bratislave, veď to napokon potvrdzujú aj investori neutíchajúcou výstavbou. Súčasné aj budúce projekty už dnes majú svojich kupcov. A to, v čom tkvie úspech petržalských projektov, nevyžaduje žiadne dlhé pátranie. Osvedčený pomer kvalita/cena najlepšie vychádza v prospech Petržalky.

Zhrňme si to. Cena a blízkosť centra

Jednoznačne dva najdôležitejšie fakty, ktoré pasujú Petržalku na najpopulárnejšie miesto pri hľadaní nového bývania nielen medzi lokálpatriotmi. Dobrá dostupnosť do srdca Bratislavy, ale prakticky aj do ďalších častí či von z mesta, je nepopierateľnou výhodou. A hoci je Petržalka pulzujúcim centrom diania, v tesnom kontakte so Starým Mestom, stále sú ceny štvorcového metra na druhom brehu Dunaja výhodné. Napokon aj pri vlastnom prieskume trhu realít sa presvedčíte, že s požiadavkami na výmeru bytu v novostavbe sa do vášho rozpočtu zmestíte pravdepodobne len pri ponuke bytov v Petržalke. Už sme si zvykli, že štvorcové metre miznú a pribúdajú izby. Efekt zmenšovania priniesol jednoizbové byty do 25 m2 a štyrom izbám už dnes stačí plocha 80 štvorcových metrov. Nájdu sa však projekty, ktoré to s výmerou a s dispozíciami „neprestrelili“. Stále je šanca kúpiť v Bratislave nový byt, ktorý je priestranný, a za cenu, pri akej by ste sa v inej lokalite museli vzdať jednej izby. V tomto je Petržalka stále prívetivá.

Malá veľká rada

Oplatí sa poobzerať po už stojacich a skolaudovaných projektoch. Aj po tých, ktoré už podvedome vnímate ako predané. Chvíľka hľadania vo vodách, ktoré ste spočiatku zavrhli, môže priniesť nečakaný úlovok. Určite si pozrite bytový dom, ktorý vás zaujal pred rokmi, ale vtedy ste bytovú situáciu neriešili. Takže začnite spomínať. Vôbec nemusíte mať obavy, že ide o „zostatkový tovar“. Trh sa neustále vyvíja a prechádza zmenami. Ruka v ruke s cenami nehnuteľností. Prečo sa daný byt v minulosti nepredal, môže byť napríklad cena, ktorá bola v danom čase vysoká. Ďalším dôvodom, prečo niektoré byty už roky ležia ladom, môže byť aj nesprávne načasovanie ich výskytu na trhu. Jednoducho povedané, do predaja prišli v období, keď nezodpovedali dopytu trhu. Dnes nastal ich čas a možno takpovediac čakali na vás. Sú nové, voľné, v dobrej lokalite. A najmä ich cena vás prekvapí v pozitívnom zmysle slova. Predaj nehnuteľností vždy ovplyvňujú viaceré ekonomické faktory, ktoré spolu úzko súvisia, a tak zaznamenáva vhodnejšie a menej vhodné obdobia. Stret priaznivých udalostí môže priniesť príležitosť, že vás zastihne opakujúca sa ponuka práve v období, keď máte potrebu a prostriedky. Hovoríme o momente, keď produkt dosiahne najvýhodnejšie štádium pre kupujúceho. Práve preto malá rada znie – upriamiť pozornosť na byty, ktoré štart na trhu absolvovali už pred pár rokmi. Nedať sa strhnúť lavínou ľudí prahnúcich po novinkách. Tam už tradične zaplatíme viac, koniec koncov ako za všetko s nálepkou novinka. Pozornosť zameraná na opakujúce sa ponuky je teda rozhodne namieste.

vienna gate 

Ísť mimo vychodených chodníčkov

Ako sa nevzdať svojich nárokov a ušetriť, je už teda jasné. Rozhodne sa oplatí sledovať tiež produkty nachádzajúce sa na trhu dlhšie a nepodliehať trendom. Ak je pre vás riešenie bytovej otázky vysoko aktuálne, určite vám zahrá do karát aj rozbiehajúca sa sezóna jesenných zliav. Zľavy zväčša zasiahnu všetky novostavby aj tie, ktoré sú už zabývané, ale zostalo tam ešte zopár voľných bytov. Práve takých, kde sa pozabudlo, že ešte na trhu sú. V tom prípade cena bytu dosahuje svoje minimum a vtedy už len nezaváhať a mať oči otvorené. Na trhu sa na chvíľu ocitne doslova výnimočná ponuka, a už sa nemusí zopakovať. Aj preto, lebo takéto príležitosti neuniknú pozornosti. Pri troche šťastia môžete túto šancu uchmatnúť pre seba. Vlajkovou loďou investičnej príležitosti je dominanta Petržalky – Vienna Gate. Byty sú veľké, a ako už aj zvonku vidieť, pomerne štýlovo riešené. Čo však možno veľa ľudí nevie, je fakt, že ceny bytov vo Vienna Gate nemajú v danej kategórii konkurenciu. V nižšej budove sa dnes nachádza jeden voľný byt, vo vyššej ešte posledných desať. Minimálna výmera, v akej by ste bývali, je 83 m2 a ceny po zľave sa začínajú na 121 500 €. Všetky byty sú už v štandarde a developér ponúka znížené ceny do 15. októbra 2014. Všeobecne známy polyfunkčný objekt je okrem ceny zaujímavý aj vybavenosťou obchodnej galérie, kde dnes nájdete fitnes, kaderníctvo, potraviny, reštauráciu, banku, drogériu, obvodných lekárov či najväčšiu golfovú predajňu na Slovensku. Veľké pohodlie, aké prináša život v polyfunkčných objektoch, by súčasní obyvatelia len potvrdili. Mať masáže či autoumývareň priamo v dome, kde bývate, to už je pohoda v pravom zmysle slova. Ponuka bývania v petržalskej Vienna Gate je jedna z posledných, naozaj výhodných na trhu bratislavských realít. Nuž a centrum mesta autom za 5 minút alebo bicyklom cez korzo, je už skutočne len čerešnička na tejto torte.

Viac o projekte

vienna gate

vienna gate

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 098
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 643
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 580
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 775
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 091
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 3 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 3 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.


INZERCIA 3 h
SkryťZatvoriť reklamu