SME

Počasie Vás určíte neprekvapí

Posledných pár rokov sa veľká pozornosť venuje predpovedi počasia. Ľudia prejavujú väčší záujem o informácie súvisiace s vývinom počasia.

Posledných pár rokov sa veľká pozornosť venuje predpovedi počasia. Ľudia prejavujú stále väčší záujem o informácie súvisiace s vývinom počasia, pretože počasie ovplyvňuje všetky ľudské činnosti. Navyše má predpoveď počasia aj spoločenský charakter: vraj deväť z desiatich ľudí by nedokázalo nadhodiť konverzáciu, nebyť možnosti zvoliť tému počasia. 


Napriek tomu, že vedci majú o problematike počasia množstvo poznatkov, v súčasnosti sa nepredpovedá ľahko. V posledných rokoch registrujeme historické teplotné rekordy, ale aj problémy s nimi spojené.

Spoľahnite sa na aktuálnu aj dlhodobú predpoveď počasia v rozsiahlej ponuke stránky pocasie.pozri.sk, ktorá tvorí jednu z prínosných podsekcií obľúbeného slovenského portálu Pozri.sk prezentujúceho sa primárne ako katalóg webových stránok. 

Predpoveď počasia, ktorú stránka ponúka, je orientovaná na jednotlivé lokality Slovenska. V rozsiahlej ponuke máte možnosť voľby nie len medzi najväčšími mestami ako: Bratislava, Košice, Banská Bystrica, ale nájdete tu aj menšie slovenské mestá, napr. Malacky, Nitra, Topoľčany, Liptovský Mikuláš a desiatky ďalších miest z celého Slovenska.  Samozrejme nechýba ani predpoveď počasia pre najväčšie mestá okolitých štátov a lokalizácia je orientovaná aj na obľúbené a vyhľadávané letoviská a desiatky turistických destinácií. 

Aktuálnu dennú aj nočnú predpoveď dopĺňa dlhodobá predpoveď počasia na 10 dní dopredu, čo ponúka užívateľovi prehľad o predpokladanom vývine počasia v širšom časovom kontexte.

Okrem informácií o aktuálnych minimálnych a maximálnych teplotách, ako aj predpokladanom dlhodobejšom vývine počasia, nájde užívateľ na stránke aj zaujímavé informácie súvisiace s počasím ako napr.: množstvo denných zrážok, vlhkosť vzduchu, rýchlosť vetra, tlak, východ slnka, či čas kedy slnko zapadne.

 

Na počasie reaguje každý ľudský organizmus. Najcitlivejšie reagujú na počasie a jeho zmeny meteosenzitívni ľudia, ktorí dokážu už niekoľko dní vopred vycítiť, že sa blíži zmena počasia. Najnáročnejšie pre organizmus je výrazne premenlivé počasie, teda také, kedy sa veľmi často a hlavne rýchlo mení tlak a teplota ovzdušia. Mnohým ľuďom môžu takéto výkyvy počasia spôsobiť aj zdravotné problémy. 

Každé ročné obdobie prináša so sebou typické súvislosti medzi počasím a ľudským organizmom.

Jar je nebezpečná práve pre nepredvídateľné výkyvy počasia, k čomu sa pridružuje nižšia výkonnosť organizmu, častá únava, ale aj dýchacie ťažkosti. Teplé leto dáva šancu na psychickú pohodu. Nebezpečné sú však vlny horúčav, ktoré sú spojené so srdcovo-cievnymi, dýchacími a inými problémami. Taktiež jeseň môže byť pre organizmus náročná. Úbytok slnečného svitu znásobuje výskyt depresie a smútku. Zima môže byť mrazivá a pomerne dlhá. Dôležitá je stálosť počasia a pozor si treba dávať na prudké prechody z tepla do mrazu.

Rozsiahlu škálu prínosných informácií o počasí na pocasie.pozri.sk spestruje prítomnosť slovenských  pranostík – ľudových úsloví založených na pozorovaní prírodných udalostí počas kalendárneho roka., ktoré obsahujú predpoveď na vývin počasia. 

Kvalitu obsahovej štruktúry stránky o počasí posilňuje pravidelná aktualizácia informácií počas dňa. To zaručuje non-stop prístup k informáciám o každej zmene v predpovedi o vývine počasia. Aktuálne počasie a informácie o predpokladanom počasí sú tak užívateľom stránky kedykoľvek k dispozícii. Samozrejmosťou je prehľadná a rýchla orientácia na stránke.

 

Buďte denne informovaní o dianí okolo Vás, navštívte stránku Pozri.sk a pridajte sa k užívateľom so širokým spoločenským rozhľadom aj na Facebook-u, alebo Google+.

 Stránka patrí do skupiny serverov Pozri.sk, ďaľšie stránky skupiny sú aj Reality, Autobazar, Inzeráty, Horoskopy, Recepty, SprávynBazar.sk.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 138
  2. Každý piaty zomrie 8 796
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 774
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 8 750
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 791
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 728
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 947
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 8 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 8 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.


INZERCIA 8 h
SkryťZatvoriť reklamu