SME

Počasie Vás určíte neprekvapí

Posledných pár rokov sa veľká pozornosť venuje predpovedi počasia. Ľudia prejavujú väčší záujem o informácie súvisiace s vývinom počasia.

Posledných pár rokov sa veľká pozornosť venuje predpovedi počasia. Ľudia prejavujú stále väčší záujem o informácie súvisiace s vývinom počasia, pretože počasie ovplyvňuje všetky ľudské činnosti. Navyše má predpoveď počasia aj spoločenský charakter: vraj deväť z desiatich ľudí by nedokázalo nadhodiť konverzáciu, nebyť možnosti zvoliť tému počasia. 


Napriek tomu, že vedci majú o problematike počasia množstvo poznatkov, v súčasnosti sa nepredpovedá ľahko. V posledných rokoch registrujeme historické teplotné rekordy, ale aj problémy s nimi spojené.

Spoľahnite sa na aktuálnu aj dlhodobú predpoveď počasia v rozsiahlej ponuke stránky pocasie.pozri.sk, ktorá tvorí jednu z prínosných podsekcií obľúbeného slovenského portálu Pozri.sk prezentujúceho sa primárne ako katalóg webových stránok. 

Predpoveď počasia, ktorú stránka ponúka, je orientovaná na jednotlivé lokality Slovenska. V rozsiahlej ponuke máte možnosť voľby nie len medzi najväčšími mestami ako: Bratislava, Košice, Banská Bystrica, ale nájdete tu aj menšie slovenské mestá, napr. Malacky, Nitra, Topoľčany, Liptovský Mikuláš a desiatky ďalších miest z celého Slovenska.  Samozrejme nechýba ani predpoveď počasia pre najväčšie mestá okolitých štátov a lokalizácia je orientovaná aj na obľúbené a vyhľadávané letoviská a desiatky turistických destinácií. 

Aktuálnu dennú aj nočnú predpoveď dopĺňa dlhodobá predpoveď počasia na 10 dní dopredu, čo ponúka užívateľovi prehľad o predpokladanom vývine počasia v širšom časovom kontexte.

Okrem informácií o aktuálnych minimálnych a maximálnych teplotách, ako aj predpokladanom dlhodobejšom vývine počasia, nájde užívateľ na stránke aj zaujímavé informácie súvisiace s počasím ako napr.: množstvo denných zrážok, vlhkosť vzduchu, rýchlosť vetra, tlak, východ slnka, či čas kedy slnko zapadne.

 

Na počasie reaguje každý ľudský organizmus. Najcitlivejšie reagujú na počasie a jeho zmeny meteosenzitívni ľudia, ktorí dokážu už niekoľko dní vopred vycítiť, že sa blíži zmena počasia. Najnáročnejšie pre organizmus je výrazne premenlivé počasie, teda také, kedy sa veľmi často a hlavne rýchlo mení tlak a teplota ovzdušia. Mnohým ľuďom môžu takéto výkyvy počasia spôsobiť aj zdravotné problémy. 

Každé ročné obdobie prináša so sebou typické súvislosti medzi počasím a ľudským organizmom.

Jar je nebezpečná práve pre nepredvídateľné výkyvy počasia, k čomu sa pridružuje nižšia výkonnosť organizmu, častá únava, ale aj dýchacie ťažkosti. Teplé leto dáva šancu na psychickú pohodu. Nebezpečné sú však vlny horúčav, ktoré sú spojené so srdcovo-cievnymi, dýchacími a inými problémami. Taktiež jeseň môže byť pre organizmus náročná. Úbytok slnečného svitu znásobuje výskyt depresie a smútku. Zima môže byť mrazivá a pomerne dlhá. Dôležitá je stálosť počasia a pozor si treba dávať na prudké prechody z tepla do mrazu.

Rozsiahlu škálu prínosných informácií o počasí na pocasie.pozri.sk spestruje prítomnosť slovenských  pranostík – ľudových úsloví založených na pozorovaní prírodných udalostí počas kalendárneho roka., ktoré obsahujú predpoveď na vývin počasia. 

Kvalitu obsahovej štruktúry stránky o počasí posilňuje pravidelná aktualizácia informácií počas dňa. To zaručuje non-stop prístup k informáciám o každej zmene v predpovedi o vývine počasia. Aktuálne počasie a informácie o predpokladanom počasí sú tak užívateľom stránky kedykoľvek k dispozícii. Samozrejmosťou je prehľadná a rýchla orientácia na stránke.

 

Buďte denne informovaní o dianí okolo Vás, navštívte stránku Pozri.sk a pridajte sa k užívateľom so širokým spoločenským rozhľadom aj na Facebook-u, alebo Google+.

 Stránka patrí do skupiny serverov Pozri.sk, ďaľšie stránky skupiny sú aj Reality, Autobazar, Inzeráty, Horoskopy, Recepty, SprávynBazar.sk.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 710
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 180
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 542
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 869
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 177
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 024
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 771
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 916
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 8 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 22 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu