SME

Vlastnú vinotéku môže mať skutočne každý

Vyhrajte vína v hodnote 1000 € a vlastnú domácu vinotéku.

Domáca vinotéka alebo vlastný archív vín už dávno nie je výsadou "horných desaťtisíc" alebo zberateľov vína. Vlastný domáci archív sa stal miestom, v ktorom sa spája nevšednosť s každodenným stereotypom.

klikni a vyhraj domácu vinotékuVedeli ste, že Slováci čoraz viac siahajú po poháriku dobrého vína? Priemerná spotreba vína na Slovensku je 13,7l vína na osobu na rok a rastie. Avšak milovníci vína často narážajú na základnú otázku. Mať doma 1 až 2 fľaše sa neoplatí, príde vám návšteva, časť použijete do varenia alebo si dáte pár pohárikov večer s rodinou. Ani neviete ako a tie dve fľaše vám zmizli a vy neviete ani ako. Someliér internetového obchodu Vino.SME.sk Miro Balla hovorí, že každý človek by mal mať doma 8 – 12 fliaš vína. Nejde pritom iba o diverzitu, predsa nie vždy máte chuť na to isté víno, ale aj o zachovanie zásob pre neočakávané situácie. Ale s pribúdajúcim vínom doma stojí človek pred otázkou ako ho skladovať.

Domáca vinotéka alebo vlastný archív vín už dávno nie je výsadou horných 10 000 ľudí alebo zberateľov vína. Vlastný domáci archív sa stal miestom, v ktorom sa spája nevšednosť s každodenným stereotypom. Miesto, kde vás čakajú veľké archívne vína na špeciálne príležitosti a zároveň ponúka aj ľahšie, sviežejšie a veselšie vína na každý deň. Či už k dobrému jedlu, na spríjemnenie večera s priateľmi alebo len tak na vychutnávanie. Vždy je dobré mať na výber. Vlastný domáci archív je naozaj praktická vec – ak náhodou zabudnete na narodeniny svojej polovičky alebo priateľov, vždy môžete siahnuť po víne z Vašej osobnej zbierky.

klikni a vyhraj domácu vinotékuPri výbere vinotéky treba byť obozretný. Na výber máte neskutočné množstvo stojanov, rackov, vinoték a chladničiek. Od malého dreveného stojana na 6 fliaš, ktorý kúpite za pár Eur až po profesionálnu chladiacu vinotéku s rôznymi chladiacimi zónami za niekoľko tisíc Eur. Dôležité sú finančné možnosti a priestorové a estetické nároky.


Aké vína by vám určite nemali chýbať v domácej vinotéke?

Pri budovaní kvalitných základov domácej vinotéky netreba chodiť ďaleko, Slovensko sa môže popýšiť veľkým výberom kvalitných vín. V kategóriách sviežich, mladých odrôd s príjemnou kyselinkou kraľuje Devín, Rizling alebo Veltlín, ktoré dokážu spríjemniť nielen chutný obed, ale aj večerné posedenie s priateľmi. Z červených vín by u Vás nemala chýbať klasika ako Vavrinec, Alibernet alebo Rulandské modré. Ak máte chuť na niečo dezertnejšie, siahnite po fľaši Tokajského alebo ružového vína, ktoré nepochybne patrí medzi tie najchutnejšie na svete!

Kvalitné vína sa nájdu samozrejme aj za hranicami Slovenska. Svoj vlastný výber určite obohaťte o francúzske Bourgogne alebo Bordeaux, nemecký Riesling, talianske červené z Piemontu a šumivé Prosecco alebo španielska Reserva z Rioji. Nevynechajte ani Cabernet z Californie, Carmenére z Chile, argentínsky Malbec alebo Pinotage z južnej Afriky. Ak však hľadáte niečo na naozaj špeciálne príležitosti, siahnite po vynikajúcom Sauvignon Blanc z Nového Zélandu.



Vyhrajte vína v hodnote 1000 € a vlastnú domácu vinotéku

Ohurovať skvelým výberom vín z vlastného archívu môžete teraz aj Vy! Internetový obchod s vínom Vino.sme.sk pre Vás pripravila súťaž, v ktorej je hlavnou cenou štýlová drevená vinotéka a vína v hodnote 1000 € podľa vlastného výberu!

Stačí, ak sa zapojíte do súťaže na Vino.SME.sk, vyplníte krátky dotazník a už čoskoro to budete možno práve Vy, kto naplní svoj nový domáci archív vínami v hodnote 1 000 € podľa vlastného výberu.

 súťaž a vyhraj!

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 128
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 9 077
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 774
  4. Každý piaty zomrie 8 758
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 788
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 727
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 974
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 8 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 8 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.


INZERCIA 8 h
SkryťZatvoriť reklamu