SME

Trápi vás, že pre seba robíte málo?

Radi by ste pre seba spravili viac, ale nedovolí vám to nedostatok času? Spoznajte veľmi jednoduché zlepšováky a uľahčite si život. Starať sa o svoje zdravie nie je žiadna veda.

Radi by ste pre seba spravili viac, ale nedovolí vám to nedostatok času? Spoznajte veľmi jednoduché zlepšováky a uľahčite si život. Starať sa o svoje zdravie nie je žiadna veda.

Vyberte si lekára, ktorý sa postará o všetko

Základom, ktorý mnohí zanedbávame, sú preventívne prehliadky. Spomenúť si, nájsť si čas, posedieť si v čakárni... Možno ste však nevedeli, že v Bratislave už rok funguje Praktická Ambulancia a prišla s úplne novým konceptom, ktorý sa míľovými krokmi priblížil k pacientom. Ambulancia kladie veľký dôraz na prevenciu a pacientom sa pripomína sama pozvánkou na preventívnu prehliadku. Takže hneď máte o starosť menej. Návšteva lekára sa objednáva na presný čas, telefonicky či pohodlne online. Dôležitým faktom však je, že vyšetrenia bez čakania sú zadarmo. Nič nepriplácate. si skontrolovať svoj zdravotný stav tak pravidelne, ako sa patrí, už nie je problém. Že nie každý má možnosť navštíviť všeobecného lekára v dopoludňajších hodinách, vedia veľmi dobre. Ordinačné hodiny tejto ambulancie sú preto od 8.00 do 20.00 hod. každý pracovný deň. Ak chcete využiť výhody takejto zdravotnej starostlivosti, môžete tak urobiť ešte do konca tohto roka. Pre veľký záujem a vzhľadom na súčasných 3000 pacientov už bolo prijímanie nových pacientov limitované. Aj v prípade prestupu nás ambulancia príjemne prekvapila svojím prístupom. Stačí, keď záujemca vyplní formulár, a o všetko ostatné sa už postarajú zaňho. Apropo, patriť do Praktickej Ambulancie je bezplatné, žiadne mesačné, ročné či iné poplatky. Nezáleží ani na tom, v ktorej zdravotnej poisťovni ste evidovaní, lebo majú zmluvy so všetkými. V čom je teda háčik? V ničom. Tento model všeobecnej zdravotnej starostlivosti je bežný v zahraničí a konečne aj u nás. Slovami MUDr. Černákovej – ľudský prístup, návšteva lekára vtedy, keď to vyhovuje vám a bez čakania, má byť samozrejmosť a nie nadštandard, za ktorý si zaplatíte. Praktická Ambulancia sa nachádza v Petržalke, na prízemí obchodnej galérie Vienna Gate.

vienna gate

Kde v Bratislave nakúpiť bio a raw potraviny?

Zdravé potraviny zaradilo do svojho jedálnička už veľa Slovákov. Ich dostupnosť sa výrazne zlepšila. Pojmy ako superfoods, raw, bio, farmárske výrobky sa v súčasnosti skloňujú všade a vo veľkom. Či už zo zvedavosti a chuti objavovať niečo nové alebo, skrátka, v snahe urobiť viac pre svoje zdravie začali mnohí využívať alternatívy „bežných“ potravín a tiež nové suroviny alebo iný postup prípravy, aký vyžaduje napr. živá strava. Teda bez tepelnej úpravy, maximálne do 42 °C. Ak ste v tejto gastro oblasti nováčikom, ale zaujalo vás to, zrejme asi ešte riešite, koľko to stojí, kde to zháňať a čo kupovať. Odrazovým mostíkom by pre vás mohla byť predajňa eMPe market vo Vienna Gate galérii, kde nájdete široký výber spomínaného sortimentu a za dobré ceny. Ak máte v hlave veľa otázok, čo s čím skombinovať, čo si kúpiť, ako sa to pripravuje, budete na správnej adrese. Tu vám obsluha ochotne poradí a pomôže zorientovať sa medzi novými potravinami. Ak ste sa takémuto stravovaniu vyhýbali z obavy, že nie je chutné, možno budete veľmi prekvapení. Naopak, nové suroviny vám rozšíria chuťové horizonty. Už čoskoro si začnete užívať život, keď jete dobroty a pritom sú prospešné zdraviu a šetria postavu.

Vyskúšajte napríklad múku z lieskovcov, kokosový olej či zdravý datľový sirup. Vráťte naspäť do jedálneho lístka pohánku, ktorú využijete na desiatky spôsobov. Chce to len chvíľu surfovať po internete a nebudete si vedieť vybrať, ktorý recept pripraviť skôr. Alebo si dajte pauzu s ryžou a zoznámte sa s quinoou. Spravte si chutné a mimoriadne zdravé raňajky s chia semiačkami. Čo takto bleskovo pripravený smoothie z banánov, fíg, mandľového mlieka a s lyžičkou chia, alebo nevarený chia puding, napríklad mangový posypaný slnečnicovými semiačkami a orieškami. Mňam. Objavujte a bavte sa. Tí, ktorí sa v potravinách tohto typu už dobre orientujú, budú určite radi, že v eMPe markete vo Vienna Gate nájdu takmer všetko, čo v svojej kuchyni na varenie či nevarenie potrebujú.

vienna gate

Spoznajte skratku, ktorá šetrí námahu a čas

Mať všetko na jednom mieste, možnosť športovať, nakúpiť zdravé potraviny, navštíviť lekára či sa zrelaxovať na masáži, nepochybne ušetrí veľa času. Určite bude jednoduchšie spraviť pre seba viac, ak sa to dá vybaviť naraz. V Bratislave sa stala centrom zdravého životného štýlu petržalská Vienna Gate galéria. Tu na jednom mieste nájdete služby a prevádzky so zameraním na zdravie, šport a na relax. Vznikla s ideou vytvoriť v Bratislave miesto, kam sa nechodí „shoppingovať“ a naháňať, ale urobiť niečo pre seba. Nachádza sa tu zubná ambulancia, praktickí lekári, fit klinika s kompletnou starostlivosťou o telo, boxerovňa a veľké fitnes štúdio. Nechýba ani lekáreň. Nemusíte sa presúvať inam, aby ste vybavili bežné veci, súčasťou galérie je banka, reštaurácia, potraviny, drogéria, kadernícky a kozmetický salón, trafika, autoumyváreň, ale aj opravovňa spotrebičov. K najnovším prevádzkam patrí patrí najväčšia golfová predajňa na Slovensku, showroom kancelárskeho nábytku a značkový svadobný salón. Príjemným faktom je, že tu človek nenabehá kilometre, galéria je prakticky usporiadaná, takže nestratíte energiu presunmi sem a tam. Zaparkovať možete v podzemnej garáži, prvé 2 hodiny zadarmo. Určite sa zastavte aj na chutnú kávu do vynovenej kaviarne na prízemí, kde si každý pondelok od 19.00 môžete užiť živú jazzovú hudbu. Už môžete na chvíľu vypnúť a relaxovať. Konečne sa vám podarilo urobiť niečo pre seba.

Viac info vienna-gate.sk

vienna gate

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 143
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 547
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 14 918
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 991
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 594
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 487
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 996
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 386
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 11 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 11 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 22 h
SkryťZatvoriť reklamu