SME

Godzone turné ponúka možnosť zažiť nezastaviteľnú lásku

Počas týždňa Cirkvi pre mládež od 17. do 22.novembra navštívi projekt Godzone so svojim evanjelizačným turné Poprad, Košice, Považskú Bystricu, Bratislavu a Banskú Bystricu.

Mladí kresťania sa opäť stretnú v rámci Godzone turné v halách po celom Slovensku,  aby sa spolu zabávali, radovali a modlili. Počas týždňa Cirkvi pre mládež od 17. do 22.novembra navštívi projekt Godzone so svojim evanjelizačným turné Poprad, Košice, Považskú Bystricu, Bratislavu a Banskú Bystricu. V Ružomberok bude vyvrcholenie turné v podobe národných modlitieb za Slovensko. Projekt Godzone vystúpi s originálnym mixom pôvodnej hudobnej, tanečnej, svetelnej a dramatickej produkcie, ktorý je prístupný všetkým zadarmo. Minuloročné turné pritiahlo do športových hál dokopy vyše 13 000 ľudí a organizátori očakávajú minimálne porovnateľnú návštevnosť aj v tomto roku.

V novembri sa uskutoční už šiesty ročník Godzone tour. Ide o evanjelizačné turné pod záštitou Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže, Rady pre mládež a univerzity pri konferencii biskupov Slovenska, ktoré je svojimi rozmermi, prepracovanosťou  a dosahom výnimočné nie len na Slovensku, ale aj v stredoeurópskom kontexte. Zjednocuje mladých ľudí v celej krajine, z ktorých stovky sa ako dobrovoľníci podieľajú na jeho prípravách. Len v tíme, ktorí sa bude celý týždeň presúvať z mesta do mesta bude okolo 180 ľudí. „Robíme to opäť, pretože veríme, že v jednote je niečo veľmi špeciálne. Je potrebné sa stretávať, povzbudzovať sa navzájom a je potrebné ľudí každý rok niekam posúvať. Zároveň veríme v to, že Pán Boh nám ešte stále hovorí, že toto turné máme robiť  a že to je Jeho nástroj,“ hovorí riaditeľ projektu Godzone, Július Slovák.

„Ľudia v tomto svete potrebujú vidieť okolo seba usmiatych ľudí plných nádeje, radosti a pokoja, ktorí budú nezastaviteľní v láske a v prinášaní pokoja a nádeje.“

Tohtoročné turné nesie názov Generácia KIOBK – Nezastaviteľní. Tematicky nadväzuje na predchádzajúce ročníky a túži návštevníkom priniesť zas nový pohľad. „Nezastaviteľnosť je jedna z vlastností, ktorú nám sám Ježiš ukázal, keď išiel na kríž, padal pod ním, až na ňom napokon umrel, ale nezastavil sa v láske k nám a ja verím, že toto je naším poslaním. Ľudia v tomto svete potrebujú vidieť okolo seba usmiatych ľudí plných nádeje, radosti a pokoja, ktorí budú nezastaviteľní v láske a v prinášaní pokoja a nádeje,“ hovorí k téme Slovák.

Za tie roky, ako robíme tour vidíme nesmierne množstvo príbehov, ktoré nám vyrážajú dych.“

Motiváciou pre organizátorov nie sú financie, keďže projekt Godzone funguje z príspevkov dobrovoľných darcov a vstup na turné je zadarmo. Ich motiváciou sú ľudské príbehy, ktoré hovoria o radikálnych zmenách. Za tie roky, ako robíme tour vidíme nesmierne množstvo príbehov, ktoré nám vyrážajú dych. Vidíme mladých ľudí, ktorí hovoria o tom, ako sa vrátili v podstate naspäť k životu, pretože rozmýšľali o smrti v čase pred tým, ako prišli na turné a stretli sa s Tým, ktorý dáva život a preto ostali žiť. Vidíme rodiny, ktoré sa dali naspäť dokopy a ktoré žijú spolu ďalej. Vidíme ľudí, ktorí boli fyzicky alebo emočne uzdravení a ich životy sa menia,“ dodáva Slovák.

Tohtoročné turné bude výnimočné oproti predchádzajúcim, keď v Ružomberku nebude pokračovať štandardným programom ako v predchádzajúcich mestách, ale uskutoční sa tu takzvané celoslovenské Zvolanie. Svojim spôsobom ide o samostatné podujatie, ktoré je vyvrcholením celého turné. Jeho podstatou je zjednotiť sa a spoločne sa modliť za Slovensko.

Projekt Godzone vznikol ako reakcia na potrebu prinášať mladým ľuďom posolstvo evanjelia moderným a zrozumiteľným spôsobom. Realizačný tím projektu tvoria mladí ľudia z rôznych kútov Slovenska, z ktorých prevažnú väčšinu tvoria dobrovoľníci. Bližšie informácie o projekte sa nachádzajú na stránke www.godzone.sk

 

Načítavam video...

Na Vaše otázky rada odpovie:    

Ivana Šalgová                              

Email: ivka.salgi@gmail.com                                             

Mob: +421 902 417 514

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 29 752
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 415
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 543
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 907
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 257
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 084
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 837
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 774
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 2 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 2 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 13 h
SkryťZatvoriť reklamu