Keď bio znamená skutočnú prírodu

Spoznajte organické a biodynamické vinárstvo Emiliana z Čile a využite až 30% zľavu na vybrané vína.

Pravý dotyk prírody. Aj tak sa dá nazvať biodynamické a organické vinárstvo Emiliana z Čile. Pred takmer dekádou, bratia José a Rafael Guilisasti začali vizionársky proces premeny tradičného čilského vinárstva na 100% organické vinárstvo s minimálnym dopadom na životné prostredie. Ich cieľom bolo vytvoriť biovína, ktoré by sa mohli porovnávať kvalitou s akýmkoľvek vínom na svete. Dnes sa ich sen stal skutočnosťou a vinárstvo Emiliana je najväčšie biodynamické vinárstvo sveta.

Zakladateľom vinárstva Emiliana bolo od začiatku jasné že najdôležitejšie je využiť svoje prostredie a Terroir oblasti. Jediná cesta na to, aby oblasť ostala panensky čistá, prístupná a nedotknutá bola vydať sa smerom k tradíciám a biodynamickej agrikultúre.  Jedným z posledných veľkých úspechov bolo v roku 2013, keď Emiliana získala titul „Green winery of the year“. Bude to asi aj tým, že keď sa poprechádzate vo viniciach tohto vinárstva, tak nebudete mať problém stretnúť sa z ich vlastnou hydinou, koňmi ba dokonca ani divokými lamami. Toto všetko dotvára pocit o vinárskom nebi na zemi.

Čo je to biodynamika ?

Určite všade dookola počujete o známom klišé bio a o bio vínach, ale vinárstvo Emiliana nemá nič spoločné s tým čo nájdete už skoro všade okolo nás s týmto názvom bio. Totiž biodynamika je komplikovaný a náročnejší spôsob pestovania viniča. Na to aby sa dosiahla rovnováha  medzi človekom, prírodou a vínom trvá niekoľko rokov. Hrozno sa zbiera len ručne a v termínoch, ktoré sa považujú za vhodné a technologicky ideálne. Ošetrovanie hrozna prebieha s  prírodnými produktmi a pred každou vinicou sú vysadené ruže ako detektor chorôb. Všetky priestory vinárstva sú postavené z prírodných materiálov, tak isto ako aj pivnice kde víno zrie v ich vlastných sudoch z okolitého dubu. V neposlednom rade aj samotné fľaše vína a etikety sú vyrobené z recyklovaného skla a papiera.

Ako chutí víno z Emiliany ?

Emiliana ako prvá v histórií Čile, vyrobila biodynamické víno a to v roku 1997 a bolo ním práve ich vlajková loď Emiliana Gé. Toto víno je často krát cuvée odrôd Cabernet Sauvignon, Syrah a Carmenére a je produkované z najlepšieho hrozna z vinohradov vinárstva. Pár rokov na to ho nasledovalo ďalšie veľké víno ktoré dostalo názov od domorodcov a to „Coyam“, pomenované po prastarých stromoch, ktoré rastú v okolí vinohradov. Dnes je Coyam jedným z najlepších vín v kategórií cena & kvalita.

Vyhrajte výber vína z vinárstva Emiliana

Počas nasledujúcich 2 týždňov sme si pre vás pripravili na vino.SME.sk až 30% zľavu na výber vín tohto vinárstva. A nielen to, práve teraz máte jedinečnú šancu vyhrať výber 6 vín z vinárstva Emiliana. Viac informácii o súťaži a zľave nájdete tu.

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 963
  2. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 17 725
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 546
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 971
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 494
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 440
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 955
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 486
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 9 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 9 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 20 h
SkryťZatvoriť reklamu