SME

Zamestnaj sa v IT v Bratislave a pracuj v Nemecku

Garantovaná zaujímavá práca na veľkých IT projektoch, ubytovanie, cestovné náklady, bonusy, diéty nad rámec zákona.

Patríš k itéčkarom, ktorí popri nemeckom jazyku ovládajú Javu, prípadne vedia požiadavky klienta prepísať do technickej špecifikácie, podľa ktorej programátor urobí Java aplikáciu? Alebo máš skúsenosti so softvérom SAP a pracuješ, alebo by si chcel pracovať ako SAP konzultant?

Ak spĺňaš tieto kritériá, možno si sa už pohrával s myšlienkou vyskúšať, ako sa žije a pracuje v zahraničí. Napokon, o ľudí s podobným profilom je záujem najmä v nemecky hovoriacich krajinách. Keďže Nemecko aj Rakúsko svoj pracovný trh už dávnejšie otvorili, nestojí už itéčkarom, ktorí okrem angličtiny dobre ovládajú aj nemčinu, zdanlivo vo vycestovaní nič v ceste.

Detailnejší pohľad

Kto však nad touto alternatívou uvažoval a zisťoval si podrobnosti, mohol naraziť na viacero otáznikov. Napríklad aké registrácie a povolenia sú v súvislosti s dlhodobým pobytom v zahraničí potrebné, či je v danej krajine nutná nostrifikácia kvalifikácie, alebo stačí mať úradné preklady o vzdelaní, alebo či je nutné dokladovať výpisy z registra trestov.

K tomu treba pripočítať hľadanie ubytovania aj samotného zamestnania a s tým súvisiace náklady na bývanie, cestovanie a stravu. Len prenájom bytu vyjde na stovky eur mesačne, nehovoriac o niekoľkomesačnej kaucii, ktorú treba zvyčajne zaplatiť vopred. Nájdením práce sa samozrejme starosti a riziká nekončia. Málokto napríklad vie, že ak pracuje v inej krajine Európskej únie kratšie ako rok, členský štát mu nie je povinný za toto obdobie priznať dôchodok.

Cesta istoty

Spoločnosť Accenture, ktorá na Slovensku už viac ako 10 rokov prevádzkuje špičkové medzinárodné delivery centrum pre poskytovanie IT služieb, ponúka nemecky hovoriacim ítečkarom zameraným na Javu a SAP aj inú alternatívu. Kto splní kritériá pre prijatie a podpíše pracovnú zmluvu v Bratislave, má garantované, že v prípade záujmu po úvodných školeniach okamžite odchádza na projekt do Nemecka.

„Čo ste o technologickom centre Accenture v Bratislave možno nevedeli“infografika-technogicke-centrum-accenture-r902_res.jpg

Aké výhody tento model prináša?

  1. Pohodlie a bezpečie. Prácu máš garantovanú, takže sa nemusíš starať o to či a za ako dlho si ju nájdeš. Navyše, ide o prácu na skutočne veľkých projektoch pre špičkových klientov (napríklad z verejnej správy, z energetiky či z výrobného priemyslu).
  2. Vyriešime za teba všetku byrokraciu. Postaráme sa o zmluvy, poistenia, registrácie a iné formality, ktoré s pobytom a prácou v zahraničí súvisia.
  3. Pokryjeme všetky náklady súvisiace s ubytovaním a cestovaním. V závislosti od vzdialenosti máš raz za týždeň alebo raz dva týždne nárok na letenku domov. Ak chceš, môžeš ju venovať známemu a pozvať si ho na návštevu. Alebo si chceš radšej urobiť výlet? Žiadny problém. Vyber si v rovnakej cene letenku do ľubovoľnej destinácie a urob si predĺžený víkend napríklad na Malorke.
  4. Dostaneš diéty nad rámec zákonom stanoveného limitu a nikdy nebudeš sám. Na zahraničnom projekte pôsobia okrem miestnych kolegov aj ďalší Slováci z Accenture.
  5. V závislosti od typu projektu a klienta budeš mať možnosť flexibilne si upravovať pracovný čas. Napríklad odpracovať viac hodín v priebehu týždňa, v piatok na obed odletieť na víkend domov a v pondelok ráno sa letecky vrátiť do práce.
  6. Flexibilita sa netýka iba odpracovaných hodín, ale aj pracovného zaradenia. Ak sa rozhodneš zo zahraničia vrátiť domov, máš možnosť plynulo prejsť do Bratislavy a pracovať so zahraničnými klientmi na diaľku zo Slovenska.

„Ľudia, ktorých hľadáme pre projekty do nemecky hovoriacich krajín, získavajú k platu okrem týchto benefitov bonusy za ovládanie nemčiny a za špeciálne znalosti, čo ešte viac zatraktívňuje celkový odmeňovací balík,“ hovorí Maroš Čuchta, šéf technologického centra Accenture v Bratislave. „Obrazne sa dá povedať, že našim ľuďom na projektoch v zahraničí poskytujeme all-inclusive servis, takže sa nemusia uskromňovať, ako to často Slováci pri pracovných pobytoch v zahraničí robia,“ dodáva.

Pre ľudí, ktorí spĺňajú kvalifikačné predpoklady, no na projekt do Nemecka z akékoľvek dôvodu vycestovať nechcú, má Accenture zvyčajne pripravené aj iné možnosti. „Aktuálne napríklad hľadáme odborníkov pre veľký projekt webového portálu v Rakúsku. Môže to byť zaujímavé pre ľudí, ktorí si chcú vyskúšať prácu na zaujímavom projekte v zahraničí, no majú v Bratislave a okolí rodinu,“ hovorí Maroš Čuchta.

Spĺňam kritériá?

Podmienkou pre prijatie na aktuálne obsadzované pozície v Accenture sú okrem ovládania angličtiny aj pokročilá znalosť nemčiny a aspoň jednoročné skúsenosti s Javou alebo so systémom SAP. „Môže ísť pritom aj o nedávnych absolventov univerzít, ktorí popri škole v tejto oblasti získali relevantnú prax,“ poznamenáva.

Kto neovláda nemčinu na pokročilej úrovni, nemusí vešať hlavu. Accenture zabezpečuje nielen celomesačnú sériu školení pre nováčikov, ale všetkým zamestnancom poskytuje aj pravidelné tréningy, certifikácie a vzdelávanie. Ak máš potrebné IT zručnosti, ale zaostávaš v nemčine, môžeš sa časom na firemných jazykových kurzoch zlepšiť a na zahraničné projekty vycestovať neskôr.

Máš záujem? Pošli nám svoj životopis ešte dnes.

Viac informácií o ďalších možnostiach kariéry v Accenture na accenture.sk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 694
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 525
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 287
  4. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 13 030
  5. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 655
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 980
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 590
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 352
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 9 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


18 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.


18 h
SkryťZatvoriť reklamu