SME

Success Academy chce pomôcť ľuďom vyhnúť sa pracovnému úradu

Osobný kariérny kompas pre čerstvých absolventov, študentov maturitných ročníkov či vysokých škôl. Tak je prezentovaná idea, ktorou chce nový projekt Success Academy pomôcť mladým ľuďom.

Osobný kariérny kompas pre čerstvých absolventov, študentov maturitných ročníkov či vysokých škôl. Tak je prezentovaná idea, ktorou chce nový projekt Success Academy pomôcť mladým ľuďom zorientovať sa na súčasnom pracovnom trhu a odhaliť svoje kariérne preferencie. Plnením úloh a absolvovaním vzdelávacích celkov formou gamifikácie získajú na portáli www.successacademy.sk špeciálne ocenenia, ktorými môžu zvýšiť svoju hodnotu u zamestnávateľov.

V novej Success Academy sme sa snažili nastaviť na reálne potreby trhu v 21. storočí. Venujeme sa digitálnym zručnostiam, budovaniu osobnej značky na sociálnych médiách či pravidlám networkingu. Zároveň sme prichystali obsah, ktorý pomáha získať výhľad do seba a odhaľuje vaše silné stránky a preferencie,uviedla Lucia Al Zafari, Community Affairs & Citizenship manager zo spoločnosti Microsoft Slovakia. „Veríme, že máme na Slovensku veľké množstvo šikovných mladých ľudí, ktorí sa počas svojho štúdia nemuseli stihnúť dostať k praxi a osvojiť si požadované pracovné návyky. Nechceli sme, aby ich potenciál prišiel navnivoč a preto sme sa pre nich rozhodli vymyslieť cestu, ako si rýchlo a ľahko osvojiť základné know-how o súčasnom trhu práce,“ vysvetľuje širší kontext projektu Lucia Al Zafari.

Cítili sme potrebu vytvoriť stránku, ktorá by vedela podať aktuálne informácie o potrebách trhu a možnosti uplatnenia mladých absolventov stredných a vysokých škôl atraktívnou formou a nepôsobila ťaživo a stresujúco,“ dopĺňa Tomáš Božík, riaditeľ Neziskovej organizácie Aptech Europe.  Hlavným poslaním projektu je vybaviť študentov a absolventov informáciami, ktoré im pomôžu v získavaní pracovných skúseností a v hľadaní ich ideálneho zamestnania.

Nový portál má tak ukázať uvoľnenú formu kariérneho poradenstva a zlepšiť postavenie mladých absolventov na trhu práce. Registrácia, ako aj celý obsah Success Academy, je zadarmo a otvorený každému. Success Academy nechce byť len ďalší portál, na ktorom užívatelia pasívne prijímajú informácie. Preto prináša možnosť konzultovania so skúsenými mentormi a kariérnymi poradcami, ktorí dodávajú portálu nový rozmer a umožňujú študentom zodpovedať ich špecifické otázky a konzultovať ich projekty.

successacademy_ty_skoly_praxPlnením úloh a absolvovaním vzdelávacích celkov portál umožňuje získanie špeciálnych ocenení. Tie sú zobrazené v osobnom profile každého používateľa, ktorý v budúcnosti môže slúžiť ako kreatívny životopis. „Chceli sme, aby portál ponúkal okrem užitočných informácií možnosť získať hodnotnú a zmysluplnú odmenu - a keďže certifikátov je v poslednej dobe až príliš veľa, rozhodli sme sa skúsiť ponúknuť niečo, čo väčšine študentov môže pomôcť - atraktívny a profesionálne vyzerajúci životopis, zložený z ich úspechov a praktických skúseností,“ dodal Tomáš Božík.

Success Academy sa snaží získať pozornosť svojej cieľovej skupiny prostredníctvom netradičného vizuálu a dizajnu, ktorý využíva gamifikáciu na vytvorenie uvoľneného a zábavného zážitku. „Veríme, že vzdelávanie má byť dobrodružstvo. A preto sme chceli, aby sa naši študenti necítili ako v škole, ale mohli zažiť pocit niečoho veľkého, víťazstva nad trhom práce a získania rešpektu svojho okolia. Veríme, že vďaka gamifikácií sa nám tieto ciele podarilo splniť,“  vysvetľuje netradičné poňatie portálu Oliver Šimko, Lead gamification designer zo spoločnosti Luducrafts.

Počas príprav druhej fázy projektu Success Academy sme chceli dať priestor študentom, aby nám pomohli zlepšiť náš projekt. Nechceli sme priniesť ďalšie zmeny iba od stola, ale prebrať ich aj s relevantnými zástupcami našej cieľovej skupiny, ktorými boli práve naši stážisti,“ uviedla Lucia Al Zafari zo spoločnosti Microsoft Slovakia. Spolupráca so študentmi odštartovala ešte začiatkom letných prázdnin, pričom počas niekoľkých týždňov priniesli projektu Success Academy množstvo cennej spätnej väzby a nápadov, ktoré by sa inak získavali až dodatočne. Aj preto sa v spoločnosti Microsoft Slovakia a Aptech Europe rozhodli zaradiť trojicu študentov do tímu Success Academy a spoločne tak pokračovať v nastolenej spolupráci.

Viac informácií nájdete na http://www.successacademy.sk, alebo na Facebook profile https://www.facebook.com/successacademysk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 984
  2. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 16 945
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 547
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 977
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 528
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 459
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 967
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 456
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 10 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 10 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 20 h
SkryťZatvoriť reklamu