SME

Ako zvládnuť predvianočný stres bez prechladnutia

Stres je špecifickou odpoveďou organizmu na akúkoľvek požiadavku, ktorá je naň kladená. Sprevádza každú životnú situáciu...

Stres je špecifickou odpoveďou organizmu na akúkoľvek požiadavku, ktorá je naň kladená. Sprevádza každú životnú situáciu, ktorá si od nás vyžaduje, aby sme sa prispôsobili zmene. Je jedno, či je príjemná, alebo nepríjemná. Je to každá situácia, ktorá vyvolá napätie či záťaž.

A také obdobie pred Vianocami a záver pracovného roka je veru riadna záťaž. Obdobie plné nervozity, nekonečných úloh a pobehovania sem a tam - za darčekmi v nákupných centrách, v domácnosti medzi pečením a upratovaním a ešte aj tie vianočné besiedky, koncoročné uzávierky v práci a... No, proste, nápor ako sa patrí.

Vírusy majú zelenú

A práve v takýchto vypätých situáciách, keď to najmenej potrebujeme, telo začne vypovedať službu. Jednoducho imunita oslabne. Doslova stres priamo utlmuje aktivitu lymfocytov (typ bielej krvinky, ktoré sú nástrojom špecifickej imunity). Takže vírusy majú zelenú. Stačí jeden kýchajúci „dobrák“ alebo dieťa so soplíkom. Veru, takto najčastejšie ochorieme.

Aj keď už naše staré mamy hovorievali, že určite sme najviac chorí zo špinavých rúk, vedci to vyvrátili. A dnes už vieme, že najčastejšie sa nám do tela dostanú vírusy cez nos. A preto práve na ochranu nosa by ste sa mali zamerať aj vy.

Záchrana z prírody

Dá sa to jednoducho a účinne. Vedci totiž objavili červenú morskú riasu, ktorá dokáže s vírusmi bojovať a použili ju ako hlavnú zložku nosového spreju Mucoviral. Prípravok tak predstavuje spojenie prírody s najmodernejšími vedeckými poznatkami a dnes ho už môžete  kúpiť v každej lekárni aj u nás. Týmto moderným a efektívnym prístupom k liečbe prechladnutia,  nebudete len potláčať symptómy, ale jednoducho a priamo môžete bojovať s príčinou prechladnutia, teda s vírusmi. A to priamo v nose. 

mucoviral

Mucoviral® sprej proti prechladnutiu je zdravotnícka pomôcka.

To, že Mucoviral je účinným bojovníkom proti prechladnutiu potvrdili aj klinické štúdie. Preukázali jeho schopnosť znížiť množstvo vírusov až o 92%, čím sa podráždený nos, bolesti hlavy, či ďalšie ťažkosti pri prechladnutí prejavia miernejšie. 

Hneď po vstreknutí vytvorí prípravok na nosovej sliznici ochrannú bariéru. Pomôže nám tak  chrániť sa pred vniknutím vírusov, ktoré by v tele vyvolali nepríjemné príznaky prechladnutia. Zároveň nám ale pomôže už aj pri samotnom prechladnutí popasovať sa ľahšie s ochorením tým, že obmedzí vstup nových a nových vírusov, ktoré by príznaky len zhoršovali.

Sprej je prírodný a je vhodný aj pre tehotné, či dojčiace mamičky a dokonca aj pre malé ratolesti už od 1 roka. 

Pred vírusmi, ktoré spôsobujú prechladnutie, by sme teda boli ochránení a tak môžeme bez väčších problémov dokončiť začaté... dobaliť darčeky, doumývať okná, doozdobovať perníčky, či odovzdať šéfstvu všetky úlohy.

Viac informácií nájdete TU.

Poplach

Aj tak neviete, ako to všetko zvládnuť? Nos sme zvládli dať do poriadku, ale čo tie ostatné veci...No... Ľahko radiť, ťažšie vykonať. Treba hlavne spomaliť. 

Stres nám naozaj nesvedčí. Je to pre organizmus nepríjemná situácia, pretože ho dostáva z rovnovážneho do nevyváženého stavu. Telo sa potom snaží zapájať všetky mechanizmy, aby v stresovej situácii dokázalo nejako reagovať a „prežiť“.

Organizmus volá na poplach, ktorý aktivizuje mozog, žľazy s vnútornou sekréciou, nervový a imunitný systém. Výsledkom je zvýšené prekrvenie kostrového svalstva potrebného na útok alebo útek. Zvyšuje sa aj cirkulujúci objem krvi, dochádza k zvýšeniu srdcovej frekvencie a uvoľneniu energie.
A to skutočne nepotrebujeme, aby sa toto všetko dialo v našom tele. Radšej ozaj spomaľme, vydýchnime a spravme si plán, čo nás ešte všetko čaká. 

Zvládnutie stresu

Je len na nás, či dovolíme situácii, aby pôsobila stresujúco. Je na našej aktivite ako zvládneme stres. Ako na to?

  • Plňme úlohy podľa ich dôležitosti. Vianoce budú aj keď nejaké to okno nestihneme umyť. Nenechajme sa ovládnuť svojou prácou, je to „len“ práca.
  • Vyhýbajme sa prepracovaniu, nemusí byť všetko na vašich ramenách. 
  • Problémy riešme okamžite. Čím dlhšie to budeme odsúvať, tým dlhšie a zložitejšie budeme vec riešiť. Správajme sa asertívne. Vyjadrujme svoje pocity, názory a potreby v interakcii s inými ľuďmi. Naozaj to pomáha.
  • Prijmime pomoc druhých, veď to nie je hanba. Ľudia si majú pomáhať, to je stará známa vec. 

Takže uvoľnime sa a skúsme si užiť sviatky, veď sú len jedenkrát do roka. Krásne, voňavé, farebné, plné svetielok a rozžiarených detských očí. Skúsme sa vrátiť aj mi do obdobia, kedy bol stres pre nás len cudzie slovo a kedy sme si naozaj vychutnávali Vianoce.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 704
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 529
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 316
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 765
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 005
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 889
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 582
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 7 351
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 2 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 16 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu