Skoncujte raz a navždy s popraskanými perami

Zima skúša nielen pleť, ale aj naše pery. Ako sa starať, aby pery neboli v zime ohrozené? S dermatologičkou MUDr. Nadeždou Suchou vám prinášame pár rád, vďaka ktorým budete mať krásne a zdrave pery.

Zima skúša nielen pleť, ale aj naše pery. Práve tie sú nechránené a nemajú mazové žľazy, ktoré by ich zásobovali tukom a vlhkosťou. Hydratáciu sa im snažíme prinavrátiť oblizovaním, čím ešte viac podporujeme ich praskanie. Ako sa starať o pery, aby neboli počas zimy ohrozené? S dermatologičkou MUDr. Nadeždou Suchou vám prinášame pár tipov a rád, ktoré vám zaručia krásne a príťažlivé pery.

Koža na perách je vďaka množstvu ukrytých receptorov veľmi citlivá. Každý dôverne pozná pocit vyhŕknutých sĺz pri zahryznutí do pery. Pri suchých a popraskaných perách nás práve vďaka ich senzitivite bolí každý úsmev. „Kvôli precitlivenosti sú pery náchylné na zmeny počasia, ako aj oslabenie imunity. Na suchosť pier vplýva viacero faktorov, napríklad veľmi dôležitú úlohu hrá vek, potom dehydratácia, používanie produktov s chemickými konzervantmi a mnoho iných. Suché pery pri pohybe praskajú, krvácajú, robia sa na nich trhliny, ktoré sa môžu zapáliť, začať mokvať a následne sú náchylné na bakteriálnu alebo kvasinkovú infekciu,“ hovorí MUDr. Suchá. Šupinaté pery neschová ani ten najdokonalejší make-up a ani najdrahší rúž. „Popraskaným perám môžete predísť príjmom dostatočného množstva tekutín a obohatením stravy o vitamíny skupiny B, ako B2 či B12, ktoré sú dostupné v mlieku, mliečnych výrobkoch, hydinovom a rybom mäse. Popraskané pery sú rovnako prejavom nedostatku vitamínu C, preto sa odporúča dodržiavať jeho denný príjem,“ dodáva.

sos doliva balzam na pery naturprodukt.jpg

Odmenou osvojenia týchto rád vám budú zdravé a krásne vyzerajúce pery:

1. Balzam na pery vaša povinná výbava. Majte vždy pery hydratované prírodným balzamom na pery. K dispozícii máme širokú škálu produktov na ošetrenie pier. MUDr. Suchá radí: “Balzam obohatený o olivový olej, extrakt z medovky a pantenol pôsobí blahodarne na narušené a popraskané pery. Táto kombinácia sa využíva aj pri liečbe herpesov.“Doliva SOS olivový balzam na pery 2,95€/7ml. “Okrem olivového oleja odporúčam ako prevenciu pred vysúšaním kombináciu hojivého dexpantenolu, mandľového, avokádového a jojobového oleja,” dodáva. Doliva olivový intenzívny balzam na pery s dexpantenolom 3,15€/7ml.

doliva balzam na pery naturprodukt.jpg

1. Pred spánkom si očistite pery čistou vodou alebo krémom a pokryte (natrite) pery hrubou vrstvou hydratačného balzamu.
  2. Použitie medu v noci je najlepším spôsobom vyčistenia pier a tiež hydratačným prostriedkom.
  3. Zbavte sa raz a navždy oblizovania pier. Tento zlozvyk odstraňuje vlhkosť a robí pery ešte suchšími.
  4. Vďaka krátkemu, najviac 5 minútovému pílingu z olivového oleja a cukru budú vaše pery lesklé a mäkšie. Zmes očistite z pier čistou vodou a naneste balzam.
  5. Dodržiavajte príjem dostatočného množstva tekutín. Ak je vaše telo dostatočne hydratované, automaticky je hydratovaná vaša pleť a pery.
  6. Zdravá strava je spätá so zvodnými perami. Preto dbajte na dostatočný príjem vitamínov A, B a C.
  7. Doprajte si masáž pier olivovým olejom aspoň 5 minút denne. Zlepší krvný obeh a vaše pery budú vyzerať zdravšie.
  8. Ďalšími zložkami, ktoré aktívne bojujú so suchými perami sú: shea butter, aloe vera, glycerín, kokosový olej, vitamín A, D a E. Dôležitou zložkou pri obsahu nielen balzamov na pery je vitamín E, ktorý okrem toho, že hydratuje a je silným antioxidantom, chráni pery pred slnkom. Nemôžeme nespomenúť mätový olej, ktorý je ideálnou voľbou pri prevencií infekčných ochorení pokožky,“ hovorí MUDr. Suchá. Doliva olivová tyčinka na pery s mätovým olejom 3,46€/4,8g.

balzam na pery doliva naturprodukt.jpg

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 695
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 526
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 377
  4. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 11 768
  5. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 676
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 983
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 627
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 384
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 10 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

19 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

19 h
SkryťZatvoriť reklamu