SME

Zažite krásu beskydskej prírody na vlastnej koži

Už máte plány, kde tohto roku s rodinou prežijete zimné dobrodružstvo? Nemusíte cestovať ďaleko, aby ste sa ocitli uprostred krásnych prírodných scenérií, kde vám zároveň nehrozí dlhá chvíľa.

Už máte plány, kde tohto roku s rodinou prežijete zimné dobrodružstvo? Nemusíte cestovať ďaleko, aby ste sa ocitli uprostred krásnych prírodných scenérií, kde vám zároveň nehrozí dlhá chvíľa. Ak chcete zimnú dovolenku spojiť so spoznávaním našich susedov v Českej republike, zvoľte región hneď za „hranicami“. V Moravsko-sliezskom kraji nájdete unikátne miesta, športové možnosti aj nerušený odpočinok.

Nenechajte si ujsť poctivé lyžovanie na atraktívnych miestach

Vrcholy Beskýd a Jeseníkov väčšinou zastihnete zaliate slnkom. Vyčistiť myseľ a zlepšiť fyzickú kondíciu si môžete napríklad pri zimných športoch. Na tunajších zjazdovkách sa dá lyžovať viac ako 100 dní ročne. Svahy sú každý deň perfektne upravené. Napríklad v beskydskom skiareáli Bílá a v Mostoch u Jablunkova počítajú nielen s dospelými športovcami, ale aj s deťmi. Podľa toho sú prispôsobené aj prvotriedne zjazdovky s lanovkou alebo vlekmi. Dobre pripravení sú aj prevádzkovatelia Ski parku Grúň, ktorí tohto roku prinášajú rad zlepšení. Znamenité snehové podmienky na vás čakajú aj v Jeseníkoch, napríklad v skiareáloch Červenohorské sedlo, Kouty alebo Praděd – Ovčárna.

Ak ste skôr priaznivcami bežeckého lyžovania, ani vy nenechávajte lyže doma. Veľmi dobré bežecké trate si môžete vychutnať napríklad na Červenohorskom sedle, na Bílej a pozdĺž slovenskej hranice v okolí Jablunkova.

roman-polaseku-stribrneho-jezera-03-zima-r862_res.jpg

Zimná turistika má svoje jedinečné čaro

Pri pešej turistike si užijete nekonečné výhľady do diaľky. Presne taký pohľad sa vám ponúka z vysielača na Praděde alebo z vrcholu Lysej hory, kráľovnej Beskýd. Práve z Lysej hory môžete v období zimných inverzií zazrieť aj Vysoké Tatry! Niet nad ticho a pokoj, keď si môžete vychutnať prechádzku lesom po  náučných alebo turistických chodníkoch. Ak vás lákajú najkrajšie miesta Jeseníkov, vydajte sa po ceste z Karlova pod Pradědom na Ovčárnu. A aby ste potom nabrali sily, zastavte sa napríklad na niečo teplé v niektorej z tradičných či novo vybudovaných horských chát.

S tunajším krajom je spätý aj folklór a jeho znamenitá architektúra. Objavte v zime pôvab drevených stavieb a kostolíkov, zahalených do ľadovej výzdoby, ktorú im zaobstarala sama príroda. Takéto stavby sa nachádzajú napríklad na Prašivej, na Bílej a snáď najviac ich zostalo v oblasti Těšínska. Tradičným nielen lyžiarskym, ale aj výletným cieľom sú Pustevny a ich turistické chaty Dušana Jurkoviča. Rozprávkovú atmosféru im každoročne od januára do februára pridávajú ľadové sochy.

S regionálnou kartou si toho užijete viac a lacnejšie

Karty jednotlivých regiónov sa už odvďačili turistom v Rakúsku. Teraz môžete využiť veľké množstvo zliav a výhod aj v Českej republike. Karta hosťa už funguje v Těšínskom Sliezsku a zľavy, ktoré ponúka, využijete v oblasti kultúry, vojenskej histórie, ubytovania, letných aj zimných športových aktivít, adrenalínových športov, animačných programov pre deti, kozmetických, wellness a kúpeľových služieb. Za menej peňazí tak stihnete viac zážitkov. Kartu Těšínske Sliezsko Region Card zoženiete v akomkoľvek infocentre a platí celoročne, takže jej výhody sa dajú čerpať  na zimnej aj letnej dovolenke.

img0564-r409_res.jpg

Relaxáciu a odpočinok si môžete dožičiť v niektorom z veľkej ponuky horských hotelov. Ubytovacie zariadenia v podobe luxusných drevených chát, vidieckych domov alebo útulných kúpeľov vám môžu spríjemniť pobyt. Pre hostí majú pripravenú celú škálu wellness služieb, bazény, masáže a ďalšie relaxačné procedúry.

 

Užite si tohtoročnú zimu, ako má byť. Nechajte všetok zhon za sebou a vydajte sa poznávať Moravsko-sliezsky región. Stačí si vybrať aktivity, ktorým dávate prednosť, a môžete sa tešiť na neopakovateľné zážitky. Spoznáte, prečo sa do tunajšej oblasti ľudia tak často a radi vracajú.

www.uciacesaregiony.com 

www.ms-dovolena.cz 

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 430
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 549
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 11 355
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 028
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 771
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 566
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 069
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 203
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 14 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 14 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 28. mar
SkryťZatvoriť reklamu