Daňové priznanie online

Ste fyzická osoba alebo máte firmu a potrebujete spracovať daňové priznanie? Ak používate moderný účtovný program, tak jeho súčasťou by malo byť aj online daňové priznanie.

Ste fyzická osoba alebo máte firmu a potrebujete spracovať daňové priznanie ? Ak používate moderný účtovný program, tak jeho súčasťou by malo byť aj online daňové priznanie.

Ako každý rok došlo k zmenám vo formulároch daňového priznania. Aby ste daňové priznanie spracovali správne, zaistite si aktuálnu verziu vášho účtovného programu. Ak váš účtovný program neobsahuje funkciu na spracovanie daňového priznania, potom je zrejme najvyšší čas na jeho výmenu za iný, ktorý vám spracovanie daňového priznania zabezpečí.

Bežný účtovný program

Bežný účtovný program máte pravidelne aktualizovaný, čo vám zaručí aj správne spracovanie daňového priznania. Všetky údaje, ktoré ste v programe počas roka spracovávali sa vám načítajú do daňového priznania. Ako súčasť daňového priznania z podnikania musíte odovzdať aj príslušné výkazy účtovnej závierky, takže aj tieto by vám mal dobrý účtovný program spracovať.

Daňové priznanie aj výkazy si vytlačíte a zároveň ich dáte spracovať v elektronickej forme, ktorú využijete na podanie daňového priznania cez elektronické prostriedky Finančnej správy.

Ako každý rok ani tento nebol výnimkou a daňové priznania a výkazy sa zmenili. Nezabudnite si preto zaktualizovať váš účtovný program, aby ste mali istotu, že daňové priznanie budete mať spracované správne. Jednotlivé zmeny môžu autori programov zverejňovať vo viacerých verziách, takže ak ste si novú verziu inštalovali v januári, určite radšej počkajte až do polovice marca, aby ste mali istotu, že ste mali stiahnuté a nainštalované aj tie posledné zmeny.

Vieme, že je to otrava, neustále striehnuť na novú verziu účtovného programu a opakovane sťahovať a inštalovať aktualizácie. Ak sa týchto inštalácií chcete zbaviť, prejdite na online účtovný program .

Online účtovný program

Online účtovný program vám spracuje daňové priznanie rovnako dobre ako bežný účtovný program, ale má jednu veľmi zásadnú výhodu. Účtovníctvo aj daňové priznania spracujete online.

V praxi to znamená, že kedykoľvek a odkiaľkoľvek sa môžete do účtovného programu prihlásiť cez internet. Všetko tak máte dostupné online. Môžete pracovať z kancelárie, z domu alebo aj od svojho klienta, ktorému daňové priznanie spracovávate.

Pri zverejnení novej verzie programu už nemusíte nič sťahovať a ani inštalovať. Máte tak istotu, že daňové priznanie spracujete v najnovšej a najmä aktuálnej verzii účtovného programu.

Online účtovným programom, ktorý takto pracuje, je Humanet. Bezplatne vyskúšať si ho môžete na adrese http ://www.humanet.sk .

Ak ste v Humanete účtovníctvo nespracovávali, nevadí. Daňové priznanie v ňom spracujete aj bez toho, aby ste v ňom mali účtovníctvo spracované. Dnes v Humanete spracujete daňové priznanie a môžete v ňom pokračovať v spracovaní celého účtovníctva. Ďalší rok už budete mať spracovanie daňového priznania o to jednoduchšie.

A ešte jeden tip na záver. Ak počas roka vymeníte počítač, nebudete musieť nič znovu inštalovať a nebudete musieť ani obnovovať žiadne dáta, pretože všetko vám ostane aj naďalej dostupné v Humanete online. Z nového počítača sa prihlásite svojím menom a heslom a pokračujete tam, kde ste skončili na starom počítači.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 709
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 010
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 539
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 849
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 109
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 021
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 735
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 6 017
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 7 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 21 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu