SME

Letný manuál starostlivosti o pleť

Počas zimných mesiacov sa akosi automaticky zvykneme starať o svoju pleť aktívnejšie než v lete. Studený vietor a mráz nás núti siahať po mastnejších krémoch a dopriať tak pokožke pravidelnú hydratáci

Počas zimných mesiacov sa akosi automaticky zvykneme starať o svoju pleť aktívnejšie než v lete. Studený vietor a mráz nás núti siahať po mastnejších krémoch a dopriať tak pokožke pravidelnú hydratáciu a potrebnú ochranu. Zabúdať na kozmetickú starostlivosť počas leta by sa nám však mohlo nepekne vypomstiť, a to určite nechceme. Preto vám spolu s dermatologičkou MUDr. Nadeždou Suchou prinášame niekoľko cenných rád, ako sa o svoju pleť postarať počas letných mesiacov.

Pravidlo č. 1: Slnečné lúče pridávajú roky

Už dávno nie je tajomstvom, že slnko a jeho žiarenie neposkytuje organizmu len benefit vo forme cenného vitamínu D, ale žiaľ, nadmerné vystavovanie pokožky UV žiareniu môže mať na ňu časom veľmi neblahý vplyv. „Negatívne účinky UV žiarenia sa môžu prejaviť najmä v podobe urýchleného starnutia kože, vzniku karcinómov, nemelanómových nádorov, či malígneho melanómu,“ hovorí MUDr. Suchá a ďalej vysvetľuje: „rozsah poškodenia potom závisí najmä od času stráveného na slnku, použitej ochrany vo forme UV filtrov v kozmetike a od konkrétneho fototypu pleti.“ Fototypov pleti je 6. Od najbledšej pleti až po najtmavšie typy, ktoré sa vyznačujú najvyšším podielom kožného pigmentu melanínu. Ten poskytuje prirodzenú ochranu pokožky pred slnkom. Zjednodušene povedané, čím bledší typ pokožky máte, tým kratšiu dobu môžete stráviť na slnku „bez ujmy“.

Pravidlo č. 2: Vyberte si správny UV filter

Kozmetický trh v dnešnej dobe ponúka nepreberné množstvo produktov určených na opaľovanie s deklarovaným obsahom UV filtrov. Pre jednoduchšiu orientáciu by ste mali vedieť, že existujú dva druhy filtrov používaných v kozmetike, a to chemické a minerálne. Pri kvalitných lekárenských produktoch by nemal byť problém ani s jedným z týchto filtrov. Pokiaľ však máte citlivú pleť, alebo vyberáte opaľovací prípravok pre deti, zvoľte radšej ochranu na báze minerálneho UV filtra. „Čo sa týka výšky ochranného faktora, orientujte sa opäť podľa svojho fototypu pleti. Nie je vždy pravdou, že vyšší faktor je ten lepší. Naopak, na bežné používanie v našom podnebnom pásme zvyčajne postačuje ochranný faktor 15-20. Iná situácia je, keď cestujete na dovolenku, či vyberáte produkty pre problematickú a detskú pleť,“ radí dermatologička. Určite sa však na tejto kozmetike neoplatí šetriť a nakupovať by ste ju mali ideálne v lekárni po konzultácii s dermatológom, či lekárnikom.

Náš tip: Doliva & Vitamine vitalizujúci a regeneračný krém s UVA / UVB SPF 6 (50 ml/9,95€), ktorý vďaka obsahu skrášľujúcich vitamínov A, C a E udržiavajú pleť zdravú, chránia ju pred voľnými radikálmi a spolu s ďalšími cennými prírodnými ingredienciami spomaľujú prirodzené starnutie pokožky. Vaša pokožka bude navyše chránená pred UV lúčmi vďaka ochrannému faktoru SPF 6.

doliva vitamin pletovy krem.jpg

Pravidlo č. 3: Regenerácia je nevyhnutnosť

S pribúdajúcimi rokmi sa koža regeneruje stále pomalšie. Preto je nevyhnutné pravidelne ju zásobovať potrebnými látkami, ktoré regenerácii vedia aktívne dopomôcť. „Pre pleť namáhanú slnečným žiarením, ktorá javí prvé, či pokročilejšie známky zrelosti odporúčame najmä pravidelné aplikovanie kyseliny hyalurónovej pomocou pleťovej kozmetiky. Kyselina lipoamínová a izoflavóny zase pomôžu spevniť ochabnutú kožu v oblasti lícnych partií, krku či dekoltu, ktorý zrelosť pleti nekompromisne prezradí,“ vysvetľuje dermatologička MUDr. Suchá. Okrem spomínaných účinných zložiek by pleťový krém mal pleť prirodzene hydratovať, napríklad pomocou kvalitného panenského olivového oleja lisovaného za studena.

Náš tip: Doliva intenzívny pleťový krém exklusiv Kontur-Filler (50 ml/19,95€) s formulou Derm-A-Flavon, ktorá obsahuje exkluzívny vysoko hodnotný olivový olej, kyselinu hyalurónovú a zároveň je obohatená o účinnú látku posilňujúcu kontúry tváre. Vďaka blahodarnému zloženiu krém redukuje vrásky a podporuje regeneračné schopnosti pokožky. Navyše zlepšuje hustotu pokožky, čím posilňuje jej pružnosť a spevňuje kontúry tváre a krku.

doliva kontur filler pletovy krem.jpg

Pravidlo č. 4: Oči vás prezradia

Presnejšie – vaše očné okolie. Vrásky sa tu tvoria ako prvé a pôsobením slnečného žiarenia sa výrazne prehlbujú. Táto oblasť tváre sa vyznačuje veľmi jemnou a tenkou pokožkou s prirodzene nižšou vlhkosťou. Vďaka mimike je tiež v neustálom pohybe, čo takisto prispieva k rýchlejšej tvorbe vrások. Keďže oči sú v centre pozornosti vášho okolia v komunikácii a prvom kontakte s ľuďmi, mali by sme im venovať adekvátnu pozornosť. „Používanie pleťového krému na očné okolie je možné do istého veku, približne do 20. -25. roku života, kedy sa objavujú prvé náznaky vrások. Neskôr by sme mali začať aplikovať kozmetiku špeciálne určenú na oblasti očného okolia,“ radí MUDr. Nadežda Suchá. A na aké účinné zložky by sme sa mali zamerať pri výbere tejto kozmetiky? „Siahnite po výrobkoch s kombináciou kofeínu a hyalurónu, ktorá urýchli mikrocirkuláciu. Proti opuchom účinne pôsobia produkty s chladivým efektom,“ vysvetľuje dermatologička a na záver dodáva: „samozrejmosťou by mala byť tiež ochrana prostredníctvom kvalitných slnečných okuliarov.“

Náš tip: Doliva intenzívny očný Roll-On (15 ml/17,95€), ktorý vďaka účinnému zloženiu s kofeínom a hyalurónom urýchľuje mikrocirkuláciu, vyhladzuje i vyplňuje vrásky a zmierňuje kruhy a opuchy pod očami. Navyše kovová guľôčka jemne masíruje a chladí očné okolie. 

doliva ocny roll-on.jpg

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 706
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 598
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 532
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 808
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 010
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 960
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 634
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 6 605
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 4 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 17 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu