SME

Živíte rodinu? Pripravte si plán B pre prípad životnej tragédie

Predstavte si situáciu: máte hypotéku a ste živiteľom trojčlennej rodiny.

Predstavte si situáciu: ste v produktívnom veku, na krku hypotéka a okrem toho ste živiteľom trojčlennej rodiny. Máte stabilnú pozíciu vo firme, ktorej sa darí. Cítite sa neohrozene, no až do momentu, kedy sa váš život zmení v priebehu minúty. Stačí totiž málo na to, aby vám váš zdravotný stav kompletne zmenil zabehnuté koľaje. Môže ísť iba o zlomeninu nohy, z ktorej sa dá relatívne rýchlo dostať. Avšak váš život môže ohroziť aj závažné ochorenie, ktoré si vyžaduje dlhodobú liečbu. A z vás sa razom stane invalid. Kto bude vtedy živiť vašu rodinu? Viete, ako vykryjete finančné záväzky a bežnú spotrebu?

Realita v číslach

Väčšina z nás si chráni poistením auto, domácnosť, či dokonca batožinu, paradoxne, na to najdôležitejšie zabúdame. Tým je naše zdravie. Pritom práve to ak nás zradí a znemožní nám plnohodnotné fungovanie v práci, ovplyvní život nielen nám, ale aj našim najbližším. Splnenie akýchkoľvek našich finančných cieľov je závislé na našom zdravotnom stave a fyzických schopnostiach.

Podľa údajov Sociálnej poisťovne každý rok pribudne na Slovensku viac ako 30-tisíc nových prípadov rakoviny, pričom medziročne ich počet rastie o viac ako sedem percent. Najčastejšími ochoreniami, ktoré sa v roku 2013 najviac podieľali na priznaní invalidity nad 70 percent, boli nádorové ochorenia (43 percent), nasledovali choroby obehovej sústavy (15 percent). Mnohí z nás si myslia, že duševné poruchy sa invalidity netýkajú, no i tie prispievajú k štatistikám 12 percentami.

Problémy riešime 5 minút po 12-tej

„Väčšina klientov sa snaží vyriešiť krízovú situáciu, až keď sa im život zmení. No často je už neskoro, situácia sa už riešiť nedá. Životné zabezpečenie si treba do rodiny „zadovážiť“ vtedy, keď ho zdanlivo nepotrebujeme. Pretože keď ho potrebovať budeme, už si ho bohužiaľ kúpiť nemôžeme,“ vraví Andrea Straková, odborník na osobné financie zo spoločnosti PARTNERS GROUP SK. (prípadne to naformulujme ako percentá ročného príjmu). l.  záleží na vás, používame oboje, podAko ďalej dodáva , práve správne zvolené životné poistenie vrátane pripoistení vie dopad na zmenu životného štandardu zmierniť a vykryť stratu príjmu živiteľa rodiny. Podľa Gabriela Jaščura, riaditeľa pre business development zo životnej poisťovne AXA, je téma životného poistenie veľmi citlivá záležitosť, ktorú je potrebné ušiť na mieru podľa individuálnych potrieb každého klienta. Tie vychádzajú z príjmov rodiny a tiež nákladov, výšky rôznych úverov a v neposlednom rade cieľov, ktoré si chce rodina naplniť v krátkom, ale aj dlhšom horizonte. „Náš tím v spolupráci s expertmi z finančnej spoločnosti PARTNERS GROUP SK pripravil unikátny model investičného životného poistenia Prestige MAX. Ide o komplexný balík poistenia s možnosťou pripoistenia, ktoré klienta chráni práve v prípade dlhodobého výpadku príjmu z dôvodu invalidity,“ dodáva Gabriel Jaščur.

Vhodne nastavené podmienky

Pri výbere poistnej ochrany je dôležité zamerať sa na tie druhy poistení, ktoré vás ochránia pred výpadkom, alebo úplnou stratou príjmu. Poistenie pre prípad trvalého telesného poškodenia úrazom, kritických ochorení, prípadne práceneschopnosti vám jednorazovo pokryje liečebné náklady, alebo krátkodobú práceneschopnosť. Poistenie invalidity vám pokryje aj dlhodobý výpadok alebo zníženie príjmu. Dôležité je aj správne nastavenie poistných súm. 

„Nastavená poistná suma by preto mala pokryť vyššie výdavky, ako aj takú časť z nich, ktorá zaistí, že blízki neprídu o strechu nad hlavou, a to aj v najhoršom možnom prípade, teda v prípade smrti,“ vysvetľuje Andrea Straková (PARTNERS GROUP SK). Dostatočná čiastka sa jednoducho vypočíta podľa toho, aké náklady bude mať rodina a ako ich bude v prípade núdze schopná pokryť. Zohľadňuje sa tiež koľko finančných prostriedkov ešte zostane na splátky prípadného úveru alebo hypotéky. „Pokiaľ bude výsledok kladný, poistná suma nemusí pokryť  všetky finančné záväzky,“ tvrdí Gabriel Jaščur z AXA. 

Uvedené Poistenie ponúka AXA životní pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 710
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 180
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 542
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 869
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 177
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 024
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 771
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 916
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 8 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 22 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu