SME

Športu zdar bez bolesti svalstva, šliach či kĺbov

Milujete šport, ale bolesť svalov, šliach či kĺbov vám to znepríjemňuje? Máme pre vás riešenie menom Hilterapia®.

Milujete šport, ale bolesť svalov, šliach či kĺbov vám to znepríjemňuje? Máme pre vás riešenie menom Hilterapia®. 

Akútne a chronické bolesti svalstva, šliach či kĺbov trápia vo väčšej miere aktívne športujúcich ľudí. Tým vás určite nechceme nabádať, aby ste ostali doma s ovládačom v ruke, naopak, šport je zdraviu prospešný a práve pri ňom dokážete zabudnúť na každodenné starosti. Ak však športové aktivity sprevádza bolesť, nie je to nič príjemné a pôžitok zo športu ide bokom. Svoje o tom vie aj kondičný tréner Róbert Bereš, ktorý sa rozhodol vyskúšať už aj na Slovensku dostupnú, prelomovú terapeutickú metódu – Hilterapiu®.

Ako prebieha zázrak menom Hilterapia®?

Podstatou Hilterapie® je vysoká intenzita laserových HILT impulzov, ktoré bez poškodenia povrchovej vrstvy kože prenikajú do najhlbších vrstiev svalov a kostí, čím umožňujú efektívne liečenie aj hlbokých chronických lézií. Aktivuje sériu biologických signálov podporujúcich uzdravujúce a regeneračné procesy v tkanivách. Práve táto inovatívna metóda odstraňuje zápaly vnútorných tkanív, ktoré zároveň posilňuje. Tkanivá sa počas terapie zahrievajú, svaly sa uvoľňujú a bolesť sa odstraňuje na dlhší čas, pretože dochádza k lymfatickému odvodneniu a mikrocirkulácii. Hilterapia® je účinná pri liečbe nielen artrózy, ale aj posttraumatických patológií.

text-x-r616_res.jpeg

Pre koho je vhodná?

Hilterapia® je efektívna v odstraňovaní bolestivých symptómov a problémov v kĺbovej mobilite, čím umožňuje okamžité začatie rehabilitačného programu a poskytuje tak pacientovi okamžitú úľavu. Využíva sa aj pri rehabilitačných terapiách pri zotavovaní sa zo zranení šliach, tendonitídy, vykĺbenín, burzitídy a iných traumatických problémov. „Hilterapia® dnes predstavuje najaktuálnejšie riešenie, úzko späté s ohromujúcimi inováciami vo vedeckom svete, v liečbe a vyliečení bolestivých patológií spojených napríklad so šľachami, svalmi a väzmi“, vysvetľuje MUDr. Beáta Váhová. Poskytuje okamžité riešenie, ktoré je efektívne a má dlhotrvajúci účinok na hodnotný a kvalitný život. Má protizápalový, protiopuchový, analgetický (proti bolesti), myorelaxačný (uvoľňuje napätie v svaloch, šľachách a spojivových tkanivách), biostimulačný a regeneračný účinok. Môže podporiť opravu a regeneráciu poškodených tkanív, napríklad kĺbovej chrupavky, zlepšiť krvný obeh, pozitívne vplýva na proces zaceľovania rán. Vďaka tomu, že Hilterapia® vplýva na rýchlejšiu regeneráciu, je veľmi populárna aj u profesionálnych športovcov.

Načítavam video...

Pomôže nielen profesionálnym športovcom

Kondičný tréner Róbert Bereš mal po 20-tich rokoch prvý raz problém s úponom lýtkového svalu v oblasti achilovky, a preto sa rozhodol absolvovať Hilterapiu®. „Mnohí to iste poznajú. Síce nejde o nič dramatické, ale je to zápal, s ktorým sa naťahujem už dlhší čas, a viem, že sa musí liečiť. Keby si moja práca nevyžadovala pohyb, dám si pauzu a zrejme to hravo doliečim. Avšak nedokážem vypadnúť  na 2 – 3 mesiace z tréningového procesu a v stálej pohybovej záťaži sa noha nevie zregenerovať,“ hovorí Róbert Bereš a ďalej dodáva: „Keďže sa už jej liečenie nedá odďaľovať, rozhodol som sa siahnuť po niečom maximálne účinnom. Už dávnejšie som absolvoval rôzne liečby, ale stav s achilovkou sa nezlepšoval. Zmenilo sa to po dobrých skúsenostiach kamarátov – kondičného trénera Peťa Hlaváča a fyzioterapeuta hokejového Slovanu Miša Nemčeka. Odporučili mi radiálnu rázovú vlnu hilterapiu, ktoré patria k svetovej špičke v oblasti fyzikálnych metód liečby. Aj u nás som sa stretol s viacerými pozitívnymi referenciami na tieto fyzikálne liečby, práve preto som sa ich rozhodol vyskúšať na klinike MEDANTE.“

text1-r644_res.jpg

Ako hodnotí účinky hilterapie kondičný tréner Róbert Bereš?

„Ešte donedávna som cítil bolesť nielen pri behu, ale aj pri bežnej chôdzi. Po 4 aplikáciách rázovej vlny  a 6 laserových hilterapiách som zatiaľ bolesť pri pohybe nezaznamenal. Nerobím ešte úplné závery, lebo v tomto štádiu som ešte neabsolvoval maximálnu záťaž. Cítim však výrazný posun k lepšiemu. Na rozdiel od nedávnych chvíľ sa pohybujem s nulovou bolesťou. Takto komfortne som sa dlho necítil,“  hodnotí účinky hilterapie kondičný tréner. Na otázku, či  by odporučil liečbu aj svojim zverencom, odpovedá: „Pre kondičného trénera je dôležité poznať rukolapné výsledky liečby, aby ju mohol spoľahlivo odporučiť svojim zverencom, a v tomto prípade to vyzerá nádejne. Ak to pôjde rovnako úspešne i naďalej, je predpoklad, že to čoskoro vyhodnotím ako účinný spôsob liečby. Zatiaľ ide všetko hladko. Črtá sa za tým prísľub  vyriešenia viacerých zdravotných problémov vrcholových športovcov aj bežných ľudí.“

text-r291_res.jpg 

Hlavné indikácie    

  • Osteoartritída a degeneratívne procesy;
  • burzitída, synovitída, kapsulitída, tenisový lakeť;
  • tendonitída a tendosynovitída;
  • edém a traumy z vyvrtnutia;
  • posttraumatické patológie spôsobené aj  neprimeranou námahou;
  • adduktorový syndróm, tibio-tarzálne vytknutia, poškodenia chrupavky kolena, športové traumy.

text-r275_res.jpg

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Koniec bolesti! Využite výstavné dotácie na masážne kreslo
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  2. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  3. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  4. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  5. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  6. Relaxačný raj v resorte Drevenice Terchová
  7. Koniec bolesti! Využite výstavné dotácie na masážne kreslo
  8. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 827
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 136
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 520
  4. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 099
  5. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 704
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 2 556
  7. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 2 467
  8. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 354
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili.


4 h

Už po jedenástykrát sa spoločnosť dm drogerie markt stala nositeľkou ocenenia Slovak Superbrands Award.


5 h

Rekordné predaje AURES Holdings v prvom štvrťroku posilnila generatívna AI v kontaktnom centre.


10 h
SkryťZatvoriť reklamu