SME

Športu zdar bez bolesti svalstva, šliach či kĺbov

Milujete šport, ale bolesť svalov, šliach či kĺbov vám to znepríjemňuje? Máme pre vás riešenie menom Hilterapia®.

Milujete šport, ale bolesť svalov, šliach či kĺbov vám to znepríjemňuje? Máme pre vás riešenie menom Hilterapia®. 

Akútne a chronické bolesti svalstva, šliach či kĺbov trápia vo väčšej miere aktívne športujúcich ľudí. Tým vás určite nechceme nabádať, aby ste ostali doma s ovládačom v ruke, naopak, šport je zdraviu prospešný a práve pri ňom dokážete zabudnúť na každodenné starosti. Ak však športové aktivity sprevádza bolesť, nie je to nič príjemné a pôžitok zo športu ide bokom. Svoje o tom vie aj kondičný tréner Róbert Bereš, ktorý sa rozhodol vyskúšať už aj na Slovensku dostupnú, prelomovú terapeutickú metódu – Hilterapiu®.

Ako prebieha zázrak menom Hilterapia®?

Podstatou Hilterapie® je vysoká intenzita laserových HILT impulzov, ktoré bez poškodenia povrchovej vrstvy kože prenikajú do najhlbších vrstiev svalov a kostí, čím umožňujú efektívne liečenie aj hlbokých chronických lézií. Aktivuje sériu biologických signálov podporujúcich uzdravujúce a regeneračné procesy v tkanivách. Práve táto inovatívna metóda odstraňuje zápaly vnútorných tkanív, ktoré zároveň posilňuje. Tkanivá sa počas terapie zahrievajú, svaly sa uvoľňujú a bolesť sa odstraňuje na dlhší čas, pretože dochádza k lymfatickému odvodneniu a mikrocirkulácii. Hilterapia® je účinná pri liečbe nielen artrózy, ale aj posttraumatických patológií.

text-x-r616_res.jpeg

Pre koho je vhodná?

Hilterapia® je efektívna v odstraňovaní bolestivých symptómov a problémov v kĺbovej mobilite, čím umožňuje okamžité začatie rehabilitačného programu a poskytuje tak pacientovi okamžitú úľavu. Využíva sa aj pri rehabilitačných terapiách pri zotavovaní sa zo zranení šliach, tendonitídy, vykĺbenín, burzitídy a iných traumatických problémov. „Hilterapia® dnes predstavuje najaktuálnejšie riešenie, úzko späté s ohromujúcimi inováciami vo vedeckom svete, v liečbe a vyliečení bolestivých patológií spojených napríklad so šľachami, svalmi a väzmi“, vysvetľuje MUDr. Beáta Váhová. Poskytuje okamžité riešenie, ktoré je efektívne a má dlhotrvajúci účinok na hodnotný a kvalitný život. Má protizápalový, protiopuchový, analgetický (proti bolesti), myorelaxačný (uvoľňuje napätie v svaloch, šľachách a spojivových tkanivách), biostimulačný a regeneračný účinok. Môže podporiť opravu a regeneráciu poškodených tkanív, napríklad kĺbovej chrupavky, zlepšiť krvný obeh, pozitívne vplýva na proces zaceľovania rán. Vďaka tomu, že Hilterapia® vplýva na rýchlejšiu regeneráciu, je veľmi populárna aj u profesionálnych športovcov.

Načítavam video...

Pomôže nielen profesionálnym športovcom

Kondičný tréner Róbert Bereš mal po 20-tich rokoch prvý raz problém s úponom lýtkového svalu v oblasti achilovky, a preto sa rozhodol absolvovať Hilterapiu®. „Mnohí to iste poznajú. Síce nejde o nič dramatické, ale je to zápal, s ktorým sa naťahujem už dlhší čas, a viem, že sa musí liečiť. Keby si moja práca nevyžadovala pohyb, dám si pauzu a zrejme to hravo doliečim. Avšak nedokážem vypadnúť  na 2 – 3 mesiace z tréningového procesu a v stálej pohybovej záťaži sa noha nevie zregenerovať,“ hovorí Róbert Bereš a ďalej dodáva: „Keďže sa už jej liečenie nedá odďaľovať, rozhodol som sa siahnuť po niečom maximálne účinnom. Už dávnejšie som absolvoval rôzne liečby, ale stav s achilovkou sa nezlepšoval. Zmenilo sa to po dobrých skúsenostiach kamarátov – kondičného trénera Peťa Hlaváča a fyzioterapeuta hokejového Slovanu Miša Nemčeka. Odporučili mi radiálnu rázovú vlnu hilterapiu, ktoré patria k svetovej špičke v oblasti fyzikálnych metód liečby. Aj u nás som sa stretol s viacerými pozitívnymi referenciami na tieto fyzikálne liečby, práve preto som sa ich rozhodol vyskúšať na klinike MEDANTE.“

text1-r644_res.jpg

Ako hodnotí účinky hilterapie kondičný tréner Róbert Bereš?

„Ešte donedávna som cítil bolesť nielen pri behu, ale aj pri bežnej chôdzi. Po 4 aplikáciách rázovej vlny  a 6 laserových hilterapiách som zatiaľ bolesť pri pohybe nezaznamenal. Nerobím ešte úplné závery, lebo v tomto štádiu som ešte neabsolvoval maximálnu záťaž. Cítim však výrazný posun k lepšiemu. Na rozdiel od nedávnych chvíľ sa pohybujem s nulovou bolesťou. Takto komfortne som sa dlho necítil,“  hodnotí účinky hilterapie kondičný tréner. Na otázku, či  by odporučil liečbu aj svojim zverencom, odpovedá: „Pre kondičného trénera je dôležité poznať rukolapné výsledky liečby, aby ju mohol spoľahlivo odporučiť svojim zverencom, a v tomto prípade to vyzerá nádejne. Ak to pôjde rovnako úspešne i naďalej, je predpoklad, že to čoskoro vyhodnotím ako účinný spôsob liečby. Zatiaľ ide všetko hladko. Črtá sa za tým prísľub  vyriešenia viacerých zdravotných problémov vrcholových športovcov aj bežných ľudí.“

text-r291_res.jpg 

Hlavné indikácie    

  • Osteoartritída a degeneratívne procesy;
  • burzitída, synovitída, kapsulitída, tenisový lakeť;
  • tendonitída a tendosynovitída;
  • edém a traumy z vyvrtnutia;
  • posttraumatické patológie spôsobené aj  neprimeranou námahou;
  • adduktorový syndróm, tibio-tarzálne vytknutia, poškodenia chrupavky kolena, športové traumy.

text-r275_res.jpg

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. V púpave je všetko, čo potrebujete
  2. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou
  3. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny
  4. Barbora Andrešičová: Som majsterka protikladov
  5. Slovenskí maloobchodníci hľadajú cesty k zdravému rastu
  6. Krátky, ale veľmi úspešný príbeh Kardiocentra AGEL Košice-Šaca
  7. Malé pivovary aj varenie naživo. Bratislava ožije gastronómiou
  8. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych
  1. V púpave je všetko, čo potrebujete
  2. Virtuálne sídlo má svoju volebnú miestnosť. Ako je to možné?
  3. dm podporila sumou 6 317 eur realizáciu projektu
  4. Lifehack pre domácnosť?
  5. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny
  6. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou
  7. OBI rozžiarilo Zvolen na oranžovo
  8. Rozhovor s Jurajom Moravčíkom o revolúcii v strešných materiálov
  1. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 13 516
  2. Krátky, ale veľmi úspešný príbeh Kardiocentra AGEL Košice-Šaca 11 187
  3. Ako prišiel Boris Kollár k miliónom 10 977
  4. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 8 727
  5. Výborná pre diabetikov aj pre lepšie trávenie. Poznáte Aróniu? 5 325
  6. Posledné byty v jedinečnej novostavbe v historickom jadre Košíc 4 454
  7. Malé pivovary aj varenie naživo. Bratislava ožije gastronómiou 3 800
  8. Barbora Andrešičová: Som majsterka protikladov 1 982
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vyšlo aprílové číslo Doma v záhrade.


INZERCIA 19 h

dm podporila sumou 6 317 eur realizáciu projektu Zelenšia eduzáhrada Špeciálnej základnej školy na ulici Malé Tatry.


12. apr
SkryťZatvoriť reklamu