SME

REZIDENCIA HRON – dostupné bývanie pre všetkých

Bytové domy po neľahkom období výstavby koncom júna skolaudovali a pripravili pre ľudí, ktorí hľadajú viac ako len jednoduchú plochu medzi štyrmi stenami. V ponuke je 90 nových bytov.

Niektoré slovenské obce majú problém s migráciou obyvateľstva do väčších miest, iné, naopak, majú nedostatok možností na bývanie pre svojich obyvateľov. Historické mesto Zvolen patrí podľa portálu reality.sk skôr k tým druhým. Najmä pre mladých je pritom stále atraktívnym miestom na bývanie. Pomerne nízka je v meste aj ponuka novostavieb, ktoré sú čoraz viac vyhľadávanou alternatívou bývania. Vôňu nového domova bez starostí s prerábaním nič nenahradí.

Užívať si bývanie v novom modernom byte ponúka dnes projekt Rezidencie Hron. Bytové domy po neľahkom období výstavby koncom júna skolaudovali a pripravili pre ľudí, ktorí hľadajú viac ako len jednoduchú plochu medzi štyrmi stenami. V ponuke je 90 nových bytov.

dji01713-r744_res.jpg

Projekt REZIDENCIA HRON prichádza s ambíciou vybudovať atraktívny a moderný priestor pre bývanie, obchod, ako i trávenie voľného času neďaleko centra mesta Zvolen v tichom prostredí na brehu rieky Hron.

Hlavnou myšlienkou projektu je rozšíriť v meste Zvolen a jeho okolí možnosti moderného a kvalitného bývania za dostupné ceny a doplniť ich o komplexnosť služieb obchodu a možností trávenia voľného času. Atraktívne ceny, zohľadňujúce súčasné podmienky realitného trhu, spolu s dôrazom na kvalitu prevedenia stavby s rešpektovaním nových kvalitných technológií, štandardov a dizajnu majú za úlohu zvýšiť kvalitu bývania vo Zvolene a urobiť ho dostupné širokej skupine existujúcich i budúcich obyvateľov mesta Zvolen.

V dokončenej prvej etape výstavby ponúka celkovo 90 nových bytových jednotiek spolu s podzemnými garážami, ako aj obchodné a kancelárske priestory na predaj i prenájom. 

dji01667-r367_res.jpg

Atraktívna lokalita

Atraktivita tejto lokality na severozápadnom okraji mesta Zvolen spočíva predovšetkým v samotnej scenérii okolia. Okrem bohatej krajinnej plasticity miesto ponúka množstvo pohľadových prepojení s kultúrnymi prvkami sídla – historickým centrom mesta a zámkom.

Obrovským pozitívom pre užívateľov je prítomnosť meandra rieky Hron a relatívna blízkosť mestského centra. V bezprostrednej blízkosti projektu je Retail Park Zvolen, kde na ploche 28 ha vyrastá oblasť administratívy, obchodu, služieb a oddychu. 

5-r655_res.jpg

Základné údaje o stavbe

Riešené územie sa nachádza na severnej periférii mesta Zvolen, v časti Čierne zeme – Rákoš. Stavebná parcela je situovaná medzi Kováčovským potokom, Strážskou cestou a areálom závodu DRU Zvolen. Obytný súbor bude realizovaný v štyroch etapách výstavby.

Hlavné stavebné objekty I. etapy predstavujú sekciové domy s výškou piatich nadzemných podlaží so spoločnými suterénnymi garážami. Z funkčného hľadiska ide o bytové domy s polyfunkčným parterom, ktorý bude naviazaný najmä na predpokladaný peší pohyb po navrhovanom chodníku popri Strážskej ceste a na paralelnej pešej zóne. Odstup od frekventovanej Strážskej cesty podporený uvažovanou výstavbou vzrastlej zelene napomôže vytvoreniu kvalitného obytného prostredia. Priestory vnútroblokov sú pasážami a rozstupmi medzi objektmi voľne prístupné z verejných priestorov pešej zóny a z chodníkov pri komunikáciách.

Polyfunkčné objekty s prevahou bývania sú riešené ako kombinácia sekciového a pavlačového domu. Každý z troch objektov – A12, A34 a A56 sa skladá z dvoch sekcií – vertikálnych jadier so schodiskom a výťahom, ku ktorým sú jednostranne alebo obojstranne napojené pavlačové chodby so zasklením.

Skladba bytov ponúka 1- až 4-izbové byty. Byty sú riešené vo vyššom priestorovom štandarde s ohľadom na budúcu prevádzku a komfort ich užívateľov.

Priestory 1. PP objektu sú začlenené do spoločnej halovej garáže. Vjazdy do garáží sú zabezpečené centrálnymi vstupmi – rampami z úrovne terénu, situovanými v objekte A34 a A56. Spoločné garáže sú prevádzkovo aj stavebne rozdelené do dvoch samostatných celkov s celkovou kapacitou 118 parkovacích státí. Súčasťou suterénnych priestorov sú aj pivničné kobky.

Objekt má v suterénnych priestoroch umiestnené aj upratovacie komory, plynovú kotolňu, miestnosť pre elektrorozvádzače a miestnosť pre poskytovateľov TV, tel. a dátových služieb.

Pár slov o developerovi

Spoločnosť ARKON je dynamicky sa rozvíjajúcou organizáciou, ktorá vznikla vo februári 2010. Svoje finančné prostriedky poskytuje na realizáciu perspektívnych podnikateľských zámerov, najčastejšie kapitálovým vstupom do firiem.

Okrem nadviazania na podnikateľskú činnosť spoločností, v ktorých má majetkovú účasť, pôsobí najmä v oblasti realít a akvizícií (kúpa, financovanie, reštrukturalizácia a spájanie firiem). Cieľom spoločnosti je hľadať a rozvíjať jedinečné nápady, ktoré sa vyznačujú vysokým rastovým potenciálom.

Medzi najvýraznejšie projekty spoločnosti patrí aj výstavba rezidenčného projektu EMPORIA CITY RESIDENCE vo Zvolene. Tento bytový komplex sa nachádza v centre mesta Zvolen na nároží ulíc Hodžova, Moyzesova a Jilemnického. 

logo-r341_res.jpg

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 22 239
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 768
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 544
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 939
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 371
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 328
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 899
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 613
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 8 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 8 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 18 h
SkryťZatvoriť reklamu