SME

„Hohoho“... alebo čo by vám vyčarilo úsmev na tvári cez Vianoce?

Čo vo vás evokujú Vianoce? Teplo domova, rozprávky, rodinnú pohodu, vône akéhokoľvek druhu.

Bože. Ešte teraz si spomínam, ako som sa na dovolenke opaľovala s drinkom v ruke a netrápilo ma  vôbec nič. A teraz? Je zima, na sebe mám štyri vrstvy  a aj tak sa stále klepem.  Ale aby sme sa na to nepozerali len z tej negatívnej stránky, musím uznať, že vianočný čas má aj niečo do seba. 

Od snehovej nádielky, ktorá pokryje vaše mesto a okolie, cez  trhy, ktorými sa prechádzate každý večer, pijete punč alebo vínko a počúvate koledy, až po ten deň D. Deň D ako sú VIANOCE. Deň, kedy si sadnete s celou rodinou za jeden stôl a vychutnávate si to samotné, ničím nerušené rodinné blaho.

Vianoce sú spájané taktiež  s obdarením svojich blízky, aby ste im vyčarili úsmev na tvári s niečim, po čom dlho túžia alebo majú na to zálusk. Každý rok si aj ja lámem hlavu čo kúpiť mamke, ockovi, bratom či priateľovi. Väčšinou to riešim na poslednú chvíľu, keďže ako správnej vianočnej maniačke mi nikdy nič nie je dobré. Nejakou maličkosťou či vecou, s ktorou ste si na 100% istý nepokazíte síce nič, no prekvapiť človeka niečím novým, originálnym je taký bonus ku tomu všetkému. Presne takým bonusom môžu byť parfumy. Na prvý pohľad darček, ktorým nič nepokazíte, no originalita sa môže skrývať v tom, ako vonia.

chloé chloéChloé Chloé:  KLASIKA. Vôňa všetkým známa, no i tak stále niekoho prekvapí.  Jej originalita jednoducho dostane do kolien každého. Nepoznám človeka, čo by na ňu povedal, že sa mu nepáči. HOLD ... nie nadarmo ide na dračku.  Chloé žena je sebavedomá a jedinečná.  Má v sebe toľko sily, nespútaného ducha a zmysel pre módu a štýl, že niet sa čomu čudovať, že je žiadaná. Rovnako je žiadaná aj žena tohto parfumu. Vôňa podčiarkuje ženské črty, ktoré by žena nemala skrývať, naopak by sa nimi mala pýšiť, pretože práve to ju robí jedinečnou.  Je to aj vôňa ruží.  Tvorcovia Chloé, si museli pekne polámať hlavy, kým vytvorili takúto nespútanú dokonalosť.  Tvorí ju kombinácia kvetinových a púdrových tónov, s náznakom pivonky a liči. Vrchné tóny obsahujú ružu, magnólie, konvalinky a kvapka ambry a cédrového dreva. Tieto prvky jej dodávajú eleganciu, zmyselnosť a ukazujú svet, aký má byť podľa ženy!

lancome – la vie este belleLancome – La vie este belle: Môjho srdca šampi(ň)ónka. Keby som si mohla vziať za svojho muža parfum, viem presne ktorý by to bol. A asi to tušíte aj vy. Pri jeho tvorbe sa podieľali rovno traja mistri parfumov. Vytvorili vôňu, ktorá hneď v prvom okamžiku vám vyčarí úsmev na tvári. Hneď na úvod vás omámi nádherné tóny čierneho ríbezľa a sladkej hrušky. Kombinácia týchto dvoch ingrediencií vám spôsobí zimomriavky. Srdce bije pre jazmín a kvetov pomaranča. Základ tvorí exotické pačuli,  orech a ako inak nádherná, zvodná a vždy príťažlivá vanilka. Tento parfém odporúčam nosiť v chladnejšom období, keďže sám od seba je ťažký, aj keď nie na toľko aby ste ho nemohli nosiť každý deň. Symbolizuje slobodu, spôsob života, ktorý si každý určí sám a hlavne život, ktorý je krásny – LA VIE EST BELLE. Je zahalený rúškom sily, krásy, sexepílu a príťažlivosti.  Jednoducho ho MILUJEM!

A čo s vami páni, muži alebo chlapci? Vy tiež rovnako ako ženy sa radi páčite, chcete byť iní a dokázať ostatným svoju výnimočnosť, originalitu a KTO vlastne ste. S tým vám môže pomôcť aj PRESENT, ktorý dostanete od svojej manželky, priateľky, mamky či svokry.

Paco Rabanne-Invictus: Parfum, ktorý má v sebe športového ducha, vysokú dávku adrenalínu, čo súvisí aj s víťazstvom. Muž tejto vône nevie prehrávať a tak si prehru nevie ani pripustiť. Miluje šport a výzvy a práve to ho ženie dopredu. Symbolom parfumu je hrdina. Hrdina nie len pre ženy ale pre ľudí všeobecne. Jednoducho muž, ktorého podľahne naozaj každý. Športovec telom i dušou. Ten, ktorý je popisovaný ako ideál. Parfum vytvorila Véronique Nyberg. Okrem nej sa na ňom podieli aj iní veľmi významní parfuméri. Vôňa sa vyrábala naozaj dlho. Kým dostala podobu akú má, kým všetci, ktorí na nej pracovali boli spokojní, prešlo dva a pol roka.  Veľmi zaujímavé je na nej to, že nie je ako tradičné vône. Je iná. Iná, ako aj muž tohto parfumu. Nie je ani jemná, no ani príliš korenistá. Má svojský základ tvorení z pačuli, ambri, dreva guaiac a z dubového mecha.  Hlava obsahuje grapefruit, mandarínka, pomaranč a vodné tóny.  No milé dámy. Toto je jedna z tých najsprávnejších variant pre darček.

Dior – Fahrenheit: Parfum, ktorý nie je známy len pre mužov (pre ktorých je venovaný, ale aj pre ženy) Ženy ho milujú na mužoch, pretože zanecháva na nich neodmysliteľnú stopu, ktorá je špecifikovaná a nenahraditeľná. Je venovaná pre muža, ktorý si ide za svojim snom. Ten, ktorý objavil svoju vnútornú harmóniu, pravdu a nebojí sa sa prejaviť svoje emócie a silu svojho ducha. Vôňa, ktorá je založená na paradoxoch: horká – ľadová, krehká a silná zároveň, mužná no aj dostatočne nežná.  Je to ťažká, no veľmi mužská vôňa. Je zložená z mandarínky, santalové drevo, pačuli, cedr.  Muž, ktorý ju ku tomu všetkého vie nosiť, si môže byť istý, že mu žiadna žena neodolá.

Vaša Barbara, parfemy.sme.sk, odborník na parfumy a kozmetiku

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 233
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 548
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 13 487
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 010
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 648
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 508
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 025
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 320
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 12 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 12 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 23 h
SkryťZatvoriť reklamu