Miláčik slovenského SUV trhu prichádza o niekoľko dní

Nová Kia Sportage na Slovensku už od 19 490 Eur

• Presne o týždeň odštartuje na Slovensku predaj novej generácie nekorunovaného kráľa slovenských ciest v segmente SUV, modelu Kia Sportage

• Štartovacia cena vrátane uvádzacieho bonusu sa dostáva na atraktívnych 19 490 Eur

• Najhorúcejšia novinka roka 2016 z výrobnej prevádzky Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom ako prvá v Európe prichádza práve k slovenským zákazníkom

Už o pár dní uvedie značka Kia na slovenský trh úplne novú Kia Sportage, vlajkovú loď a doslova legendu medzi SUV modelmi na Slovensku, ktorá nanovo definuje svoju triedu brilantným a žiarivým dizajnom a modernými technológiami. Keďže ide o produkt z jedinej európskej výrobnej prevádzky Kia Motors Slovakia, slovenský trh má tu česť byť prvým v Európe, na ktorý prichádza nová Kia Sportage už o niekoľko dní.

Nová Kia Sportage je prekvapujúca - či už čistým moderným dizajnom, alebo atletickými krivkami najprogresívnejšieho SUV vôbec. Vyznačuje sa pútavým a dominantným bočným profilom, športovou prednou časťou s charakteristickou mriežkou chladiča a atraktívnym chrómovaným lemovaním okien. Odvážny dizajn zadnej časti a splývajúce zadné svetlá dotvárajú uhladenosť a štýl. V interiéri novej Kia Sportage sa ukrýva mnoho prekvapení. Rozdiel je hmatateľný najmä vďaka mäkkým materiálom, dokonalým povrchom a pozornosti, s ktorou sa konštruktéri venovali každému detailu. Nový ergonomický kokpit je plne zameraný na vodiča - všetko je na správnom mieste, pripravené na použitie alebo zobrazenie.

Nová Kia Sportage rozhodne nerobí žiadne kompromisy v oblasti technológií. Inteligentne kombinuje všetky vlastnosti, aby bola v segmente SUV opäť jedinečná - najmodernejšie technológie osvetlenia s asistentom diaľkových svetiel, informačný systém rýchlostného obmedzenia či systém aktívne zabraňujúci vybočovaniu z jazdného pruhu. Jednoducho povedané, nová Kia Sportage môže rozpoznávať dopravné značky, sama núdzovo brzdiť pred prekážkou, alebo sama zaparkovať v pozdĺžnom aj priečnom smere. Praktickým doplnkom je aj automatické bezdotykové otváranie batožinového priestoru s objemom 491 litrov - s plnými rukami nákupných tašiek sa stačí jednoducho priblížiť k autu a piate dvere sa do 3 sekúnd automaticky otvoria.

Pohon zaobstarávajú dva benzínové a dva dieselové motory. Novinkou je benzínový turbomotor 1.6 T-GDi s výkonom 177 koní, ktorý môže spolupracovať so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Tento motor je spolu s agregátom 2.0 CRDi k dispozícii aj s pohonom všetkých kolies. Základný model má pod kapotou 1,6-litrový atmosférický agregát s výkonom 97 kW (132 k). Jeho zážihovou alternatívou je prepĺňaná verzia, ktorá dosahuje 130 kW (177 k). Záujemcovia o naftové srdce si budú môcť zvoliť variant 1.7 CRDi so špičkou 85 kW (115 k) alebo dvojliter ponúkaný v dvoch výkonových verziách. Slabšia disponuje maximom 100 kW (136 k), variant s prívlastkom HP sa pýši porciou 136 kW (185 k). Táto motorizácia je špičkou portfólia výkonom i cenou. Nová Kia Sportage prichádza v troch atraktívnych verziách výbavy, označovaných tradične ako Silver, Gold a Platinum. Pre ozajstných nadšencov slovenského SUV je tu aj mimoriadne atraktívna verzia GT Line pre motorizácie 2.0 CRDi a 1.6 T-GDi, vyšperkovaná do skutočných detailov. Kia Sportage bude na výber s dvanástimi farbami laku a viacerými možnosťami individualizácie vzhľadu.

Štvrtá generácia modelu Kia Sportage má neskromné ambície nadviazať na obrovský predajný úspech predchádzajúceho modelu, ktorý taktiež schádzal z výrobných pásov prevádzky Kia Motors Slovakia - veď počas 5 rokov si Kia Sportage tretej generácie kúpilo na Slovensku 7 560 zákazníkov (údaj k decembru 2015). Popularita obľúbeného SUV vyústila aj do zisku slovenského titulu Auto roka 2011 a to výpočet všetkých cien a trofejí zďaleka neskončil.

Načítavam video...

all-new-kia-sportage-1-r224_res.jpg

all-new-kia-sportage-3-r812_res.jpg

all-new-kia-sportageinterior1-r616_res.jpg

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 696
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 526
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 462
  4. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 11 372
  5. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 679
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 985
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 644
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 394
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 10 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

19 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

19 h
SkryťZatvoriť reklamu