SME

Tiguan je SUV plné technológií

Volkswagen Tiguan prináša čerstvý vietor do svojho segmentu vďaka novým technológiám a priekopníckym prístupom ku konektivite. Slovákom sa predstaví na bratislavskom autosalóne.

Volkswagen Tiguan prináša čerstvý vietor do svojho segmentu vďaka novým technológiám a priekopníckym prístupom ku konektivite. Slovákom sa predstaví na bratislavskom autosalóne.

Auto už dávno nie je iba karoséria, motor a kolesá. Vo Volkswagene si to uvedomujú a aj keď na železnom základe si dávajú náramne záležať, nezanedbávajú ani iné oblasti. Konštruktérom sa síce podarilo postaviť auto, ktoré je väčšie, pevnejšie, bezpečnejšie a zároveň ľahšie, než jeho predchodca. Aj v interiéri má viac priestoru, ktorý je navyše lepšie využiteľný. Je variabilnejšie – po sklopení operadiel sedadiel uvoľní pre batožinu objem až 1 655 litrov a otvoriť sa dá jednoduchým mávnutím nohy popod zadným nárazníkom. Poľahky ho otvoríte aj s plnými rukami. Nový pohon 4Motion Active Control s rôznymi režimami mu prepožičiava skvelé vlastnosti v teréne. Napriek tomu všetkému sa konštruktéri neuspokojili a neprestali vymýšľať, ako spraviť Tiguan ešte lepším a príťažlivejším.

Bezpečnosť nadovšetko

Všetko sa začalo bezpečnostnou výbavou. Crash-testy sú jedna vec, ale lepšie je, ak k nehode radšej vôbec nedôjde. Preto je Tiguan vybavený systémom predkolízneho brzdenia Front Assist, ktorý dokáže pomocou monitorovania situácie pred vozidlom zabrániť alebo aspoň zmierniť dôsledky čelnej zrážky. V nižších rýchlostiach funguje zas systém City Brake, ktorý dáva pozor aj na chodcov. Je tu aj asistent udržiavania v jazdnom pruhu Lane Assist a adaptívny radarový tempomat, schopný udržiavať zvolenú vzdialenosť od auta pred vami. V kombinácii s automatickou prevodovkou DSG dokáže auto sám zastaviť aj rozbehnúť. To je užitočné najmä v zápchach. Zaujímavosťou je Emergency Assist, ktorý v prípade nečinnosti vodiča po niekoľkých upozorneniach sám a bezpečne zastaví auto na krajnici a zapne výstražné osvetlenie. Tiguan dokáže celkom sám zaparkovať a vaše manévre uľahčí zas systém AreaView s virtuálnym 360° náhľadom na auto. V noci svieti Tiguan na cestu inteligentnými vysokovýkonnými LED svetlami.

Svet v sieti

Vybavenie auta s Bluetooth hands-free je len začiatok. Tiguan zvláda konektivitu na oveľa vyššej úrovni. Všetko je založené na systéme Car-Net s jeho online službami. Guide & Inform vám poskytne aktuálne informácie o cenách pohonných hmôt, možnostiach parkovania či dopravnej situácii. Car-Net App-Connect je zas bránou pre prepojenie Tiguanu s mobilnými zariadeniami. Cez MirrorLink je možné zobraziť obrazovku mobilu na displeji navigačného systému. Všetky aplikácie tak môžete ovládať priamo z auta. Za jazdy sú však niektoré z bezpečnostných dôvodov zablokované. Inovatívnou funkciou je Cam-Connect. S autom sa totiž dá spárovať Go-Pro kamera a v nízkych rýchlostiach jej obraz môžete naživo sledovať na displeji. Vo vyšších rýchlostiach môžete pomocou kamery sledovať situáciu napríklad na zadných sedadlách tak, že stlačením tlačidla pošlete na displej aktuálnu fotografiu z kamery.

Volkswagen Tiguan patrí aj vďaka týmto vymoženostiam medzi najpokrokovejšie autá v triede. Navyše vyhovie dobrodruhom, aj štýlovo založeným ľuďom. Na výber je totiž robustná terénna verzia, ako aj vyšperkovaný mestský variant. Keď si ho chcete pozrieť naživo v plnej kráse, stačí navštíviť stánok Volkswagenu na bratislavskom autosalóne. Viac si prečítajte na www.volkswagenblog.sk.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 29 818
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 415
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 543
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 906
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 254
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 077
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 834
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 780
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 2 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 2 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 13 h
SkryťZatvoriť reklamu