Pri Štrbskom plese vyrástla brána, ktorá pomôže hendikepovaným

Od štvrtka 30. júna do nedele 3. júla 2016 môže každý z nás pomôcť mladému, len 23-ročnému Ivanovi Vargovi z Košíc a ďalším

Za prvý deň prešlo popod Birell bránu 1 420 ľudí zo Štrby a okolia, ktorí tak pomohli vyzbierať 284 eur na vysnívaný handbike pre 23-ročného Ivana Vargu z Košíc. Prispieť v rámci charitatívneho projektu Nezastaviteľní môže každý ešte do nedele 3. 7. 2016, stačí ak prejde popod Birell bránu umiestnenú v Tatrách pri Štrbskom plese.

Jedenásť mladých hendikepovaných mužov a žien zo Slovenska a Českej republiky, ktorí sa zapojili do projektu Nezastaviteľní, verí, že sa im podarí získať špeciálne športové vybavenie. Vďaka nemu sa chcú aj napriek nepriazni osudu vrátiť naspäť do aktívneho života. V ich úsilí ich podporuje značka Birell, organizátor projektu. „Chceme motivovať ľudí, aby svoj voľný čas trávili aktívne. Keď sa vyberú k Birell bráne, pomôžu hneď dvakrát. Sami sebe pohybom na čerstvom vzduchu a taktiež 11 Nezastaviteľným, ktorí to napriek svojmu osudu nevzdávajú,“ uviedla marketingová manažérka značky Birell Veronika Hořáková.

Jedným z Nezastaviteľných je aj Ivan Varga z Košíc. Najprv pád z motocykla, neskôr liečba na onkológii. Napriek operácii v zahraničí sa mu ochorenie vrátilo a prišiel o nohu. Najväčšiu radosť mu robí čas strávený v posilňovni a s priateľmi na rybách. Jeho snom je stáť vďaka handbiku na stupňoch víťazov.

Chcete aj vy pomôcť? Stačí prejsť na bicykli, korčuliach či pešo popod špeciálnu modrú Birell bránu, ktorá je umiestnená počas víkendu od 30. 6. do 3. 7. 2016 pri Štrbskom plese. Za každého účastníka, ktorý touto bránou prejde, prispeje značka nealkoholického osvieženia Birell, organizátor Nezastaviteľných, 20 centov na spoločné konto projektu. Vyzbierané peniaze poputujú na nákup športového vybavenia, ktoré si hendikepovaní vyberú.

Slovenskou ambasádorkou projektu Nezastaviteľní je úspešná paralympionička a držiteľka ocenenia Slovenka roka v kategórii Šport, Anna Oroszová z Košíc. „Projekt Nezastaviteľní je na Slovensku, bohužiaľ, veľmi ojedinelým projektom. Okamžite ma oslovil, pretože podáva pomocnú ruku tam, kde doteraz chýbala, a to je vzácne. Želala by som si, aby sa zapojilo čo najviac ľudí a vyzbieralo sa tak čo najviac peňazí,“ hovorí úspešná Slovenka, Anna Oroszová. Viac o projekte, ďalšom rozmiestnení brán ako aj aktuálne vyzbieranej sume, nájdete na www.nezastavitelni.sk.

Meno: Ivan Varga

Vek: 23 rokov

Bydlisko: Košice, Slovensko

Chce získať: Handbike

Najprv to bol pád z motocykla, neskôr osteosarkóm. V Rakúsku mi s agresívnym nádorom pomohli, ale po 2 rokoch sa rakovina prihlásila opäť a lekári kvôli metastázam odporučili amputovať celú nohu. Nikdy som sa nevzdal, hoci to nie vždy bolo ľahké. Vďaka handbiku sa chcem postaviť na stupne víťazov a ukázať, že aj hendikepovaný dokáže to, čo zdravý, aj keď je to náročnejšie.“

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 024
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 547
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 16 457
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 983
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 540
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 467
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 972
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 436
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 10 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 10 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 21 h
SkryťZatvoriť reklamu