Silní partneri pre Európu vyrážajú na cesty

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR dnes prevzalo štyridsať vozidiel, ktoré budú počas slovenského ...

Bratislava (23. jún 2016) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR dnes prevzalo štyridsať vozidiel, ktoré budú počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ slúžiť na prepravu zahraničných delegácií. Vozidlá dodali spoločnosti Peugeot SlovakiaCitroën Slovakia na základe sponzorskej zmluvy medzi týmito spoločnosťami a rezortom diplomacie. Po skončení predsedníctva budú tieto vozidlá vrátené spoločnostiam. Dvadsať modelov Peugeot Traveller a dvadsať áut typu Citroën Spacetourer bude možné počas predsedníctva vidieť najmä v Bratislave, v blízkostí dejísk predsedníckych podujatí – budovy Reduty, na Župnom námestí a pri hoteli Bôrik. Vodičmi nových minivanov budú profesionálni vojaci z Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Vozidlá symbolicky prevzal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ  Ivan Korčok z rúk generálneho riaditeľa spoločností Peugeot Slovakia a Citroën Slovakia Matúša Paľu.

„Sponzorstvo a spolupráca v rámci dopravy a zabezpečenia vozidiel je prirodzená práve preto, že Slovenská republika je významným výrobcom osobných automobilov. Som rád, že tieto značky sa stali silnými partnermi slovenského predsedníctva,“ povedal štátny tajomník I. Korčok.

Pre úspešné zvládnutie logistického zabezpečenia a koordinácie predsedníckych podujatí je preprava ich účastníkov kľúčová. Sponzorské vozidlá výrazne pomôžu pokryť zvýšené prepravné nároky na prepravné kapacity.

Spoločnosti Peugeot Slovakia a Citroën Slovakia patria k najväčším sponzorom SK PRES.

„Vďaka trnavskému závodu skupiny PSA sú značky Peugeot a Citroën aj slovenskými značkami. Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ je historický okamih a považujeme za prirodzené ho touto formou podporiť. “ uviedol M. Paľa.

Sponzorstvo je jednou z foriem, ako je možné zahrnúť súkromný sektor do príprav a realizácie predsedníckych podujatí. Je to zároveň zaužívaná prax predsedajúcich krajín, ktorá je obojstranne výhodná. Pre našu krajinu je to úspora verejných prostriedkov a pre partnerov zase možnosť zviditeľniť sa pred desaťtisícmi delegátov, ktorí pricestujú v najbližších mesiacoch na Slovensko. Vďaka sponzoringu sme ušetrili celkovo asi 370 tisíc eur, z čoho sponzorské vozidlá tvoria asi 100 tisíc.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 703
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 861
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 734
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 002
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 793
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 8 341
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 513
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 2m

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 14 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

22 h
SkryťZatvoriť reklamu