SME

Ešte atraktívnejší Evoque

Range Rover Evoque prichádza pre modelový rok 2017 s mnohými vylepšeniami. Najväčším lákadlom je však verzia kabrioletu.

Range Rover Evoque prichádza pre modelový rok 2017 s mnohými vylepšeniami. Najväčším lákadlom je však verzia kabrioletu.

Model Range Rover Evoque je stelesnením úspechu. Od svojho uvedenia na trh v roku 2011 získal viac ako 182 národných a medzinárodných ocenení. Dovedna si ho kúpilo viac ako 520 000 zákazníkov na celom svete a naďalej je najžiadanejším luxusným SUV vo svojom segmente. Automobilka však ani náhodou nespí na vavrínoch. Naopak, ide ďalej a pre modelový ročník 2017 pripravila niekoľko noviniek, ktoré zvýšia atraktivitu modelu Evoque.

O 80 % lepší

Jednou z nich je nový multimediálny systém InControl Touch Pro, ktorý dostal až 10,2-palcový dotykový displej v štýle smartfónu či tabletu. To znamená, že ho môžete ovládať bežnými gestami prstami – švihnutie, posunutie, ťuknutie a tiež zväčšenie detailu roztiahnutím prstov, resp. jeho zmenšenie stiahnutím prstov. Nový displej poskytuje extra široký formát 21:9 s rozlíšením 1 280 × 542 pixelov, čo predstavuje až 80-percentné zvýšenie oproti štandardnej osempalcovej dotykovej obrazovke. Majitelia ocenia nielen väčší rozmer a krajšie vykreslenie detailov, ale aj rýchlejšie reakcie systému a tiež možnosť prispôsobiť si základné zobrazenie displeja, vďaka  čomu môžu mať svoje obľúbené aplikácie stále na dosah ruky.

Evoque ako kabriolet

Najväčším lákadlom je Evoque Convertible, ktorý sa stáva nielenže prvým kabrioletom značky Range Rover, ale aj vôbec prvým kabrioletom v triede SUV. Evoque Convertible si pritom zachováva elegantné dizajnové proporcie pôvodného dizajnu päťdverového modelu a trojdverového kupé. Strecha sa po stlačení tlačidla za pomoci elektromotorov v priebehu 18 sekúnd schová za zadné sedadlá tak, aby nijako nedeformovala čisté línie karosérie. Samotný mechanizmus po zložení strechy prekryjú diskrétne panely. Konštruktéri vyvinuli aj nové bezrámové dvere. Zároveň prepracovali horné časti zadných blatníkov, aby objem batožinového priestoru utrpel čo najmenej. Ostalo úctyhodných 251 dm3 a využiteľnosť kufra môže zvýšiť otvor na lyže. V ponuke nechýba ani deflektor, ktorý zlepšuje aerodynamický komfort pri jazde vo dvojici. Samotná strecha je vyrobená z tkaniny so špeciálnymi akustickými vlastnosťami a možno s ňou manipulovať až do rýchlosti 48 km/h. Mimochodom, jej opätovné natiahnutie trvá 21 sekúnd. Evoque Convertible je štvormiestny. Posádku v prípade havárie chráni prepracovaná štruktúra karosérie so zosilnenými A-stĺpikmi a vystreľovacími oblúkmi za zadnými sedadlami, ale tiež nové airbagy prispôsobené špecifikám otvorenej karosérie. Samozrejmosťou sú kvalitné materiály a v ponuke sú všetky prvky pôvodného päťdverového modelu a kupé, vrátane off-roadových asistentov – regulácia zjazdu z kopca (HDC), asistent rozjazdu do kopca (HSA), postupné uvoľňovanie bŕzd v strmom kopci (GRC), ale aj monitorovanie hĺbky brodenia, či systémy Terrain Response a All-Terrain Progress Control. Nie je to teda iba taký mestský chválenkár, ale plnohodnotný Range Rover.

Text: Peter Varga, foto: archív 

Načítavam video...

sme490w3-r332_res.jpg

sme490w8-r700_res.jpg

sme490w9-r933_res.jpg

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 708
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 997
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 539
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 844
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 089
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 020
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 725
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 6 052
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 7 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 20 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu