Orange v prvom polroku 2016 zaznamenal nárast počtu zákazníkov

Počet zákazníkov Orangeu v prvom polroku 2016 opäť rástol.

Bratislava, 26. júl 2016 – Počet zákazníkov Orangeu v prvom polroku 2016 opäť rástol.  K 30. júnu 2016 evidoval 2,886 milióna aktívnych zákazníkov mobilných služieb, o 23 tisíc viac ako pred rokom. Počet zákazníkov fixného služieb dosiahol 198 tisíc, z čoho viac než 83 tisíc sú zákazníci využívajúci digitálnu TV.

V prvom polroku 2016 predstavil Orange aj na Slovensku svoj nový komunikačný koncept „Spájame vás s tým, na čom vám záleží“.

„Značka Orange sa vyvíja, aby zodpovedala potrebám ľudí aj v digitálnej dobe. Sme radi, že aj na Slovensku sme mohli predstaviť nový komunikačný koncept Orangeu, ktorý sa snaží o zmenu v tom, ako operátori komunikujú. Našim cieľom je zrozumiteľnou komunikáciou približovať výhody digitálnej doby bežným zákazníkom,“ povedal riaditeľ komunikácie a značky Orangeu Miloš Lalka.

Príkladom tohto prístupu je nová ponuka paušálov, s ktorými sa Orange rozhodol ešte viac priblížiť potrebám zákazníkov. Jej súčasťou sú aj nové dátovo orientované paušály Max. Ďalším dôkazom nového prístupu je aj nový koncept inšpiratívnych predajní, tzv. Smart stores. Prvú predajňu v tomto  koncepte otvoril Orange v Bratislave. Do konca roka 2016 ich plánuje mať celkovo 20.

Aby si zákazníci mohli naplno užívať všetky výhody digitálnych služieb, ktoré im Orange poskytuje, neustále rozširuje svoje pokrytie vysokorýchlostného internetu. Pokrytie širokopásmovým mobilným internetom od Orangeu už prekročilo 95 % populácie Slovenska, pričom  4G sieť s rýchlosťami do 220 Mbit/s  je dostupná už pre 71,6 % populácie SR. Dôležitosť kvality a dostupnosti siete potvrdzuje aj neustále rastúci objem prenesených dát. K 30. júnu zákazníci Orange spolu preniesli až 7353 TB dát, o 28% viac než v roku 2015, z čoho viac než 36 % bolo prenesených v 4G sieti. Okrem dátovej prevádzky rástol aj počet zákazníkov mobilných dátových služieb, ktorý dosiahol 437 tisíc, o 9,9 % viac než v rovnakom období minulého roka.

Odhliadnuc od vplyvu cenovej regulácie Orange po prvýkrát zaznamenal medziročný nárast výnosov o 1,5%. Po zarátaní vplyvu regulácie sa Orangeu podarilo spomaliť medziročný pokles výnosov na 1 %. Výnosy spoločnosti Orange Slovensko k 30.6.2016 dosiahli 271,1 mil. eur. V rámci výnosov z mobilných služieb boli tradične najrýchlejšie rastúcou zložkou výnosy z mobilných dátových služieb. Na celkových výnosoch z mobilných služieb tvorili 23 %, medziročne sa zvýšili o 5 %. Stále významnejší podiel na celkových výnosoch tvoria výnosy z fixných služieb. Tie sa na celkových výnosoch podieľajú 5 %.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 29 612
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 415
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 543
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 911
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 259
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 097
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 844
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 765
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 3 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 3 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 14 h
SkryťZatvoriť reklamu