Konferencia New Visions in HR 2016 zaujala programom

„Ľudskosť, efektívnosť, inovácie, diverzita, šťastie, dôvera a dôveryhodnosť.“ Aj tieto hodnoty zneli v konferenčnej sále.

Spoločnosť HOUR ani tento rok nechýbala na už 9. ročníku konferencie New Visions in HR, z ktorej si priniesla niekoľko postrehov.

Svoje skúsenosti, názory a pohľad na nové trendy v oblasti riadenia ľudských zdrojov predstavilo až 26 domácich aj zahraničných odborníkov v 3 prednáškových sálach Grand Hotel Pressburg v Bratislave.

Účastníci konferencie si mohli vyskladať doobedňajší a poobedňajší program zo zaujímavých tém: HR ako co-pilot celej organizácie, HR manažment vo výrobe, Vzdelávanie a rozvoj zamestnancov či Recruitement  & Brand.

Prednášky vzbudili záujem

Delegáti neváhali klásť hodnotné otázky, ktorým HR profesionáli čelia dennodenne. Ich interakcia dokazovala kvalitu a zacielenie publika, pred ktorým sa i spoločnosť HOUR prostredníctvom partnerskej podpory podujatia predstavila.

Okrem prezentačných materiálov spoločnosti a propagačných prospektov jednotlivých produktov pri stánku nechýbala ani fyzická ukážka samoobslužného kiosku 24 hodinového personálneho asistenta. Výhody jeho používania záujemcom názorne predviedli: Obchodný riaditeľ HOUR, Rastislav Wölcz a obchodná manažérka Katarína Mišutková.

Byť dobrým domácim hospodárom aj vo firme

Heslo HOUR, Prinášame hodnoty do HR, dokonale zapadlo medzi myšlienky, ktorými rečníci apelovali na ich nositeľov v praxi -  účastníkov konferencie. Zvýraznenie hodnôt ako ľudskosť, efektívnosť, inovácie či dôvera a dôveryhodnosť zamestnancov v práci a v správaní sa voči kolegom podčiarklo nenahraditeľný význam budovania firemnej kultúry a lojality zamestnancov.

Viacerí poukázali na potrebu efektivity HR oddelenia a jeho pracovníkov. Ich úlohu mnohí videli práve v co-pilotovaní (spoluriadení) spoločnosti správnym smerom, a s nielen odborne zdatnými, ale aj šťastnými zamestnancami.

Počas diskusie bloku o HR manažmente vo výrobe sa predstavila Zuzana Boorová, HR director Boge Elastmall Slovakia a.s., v úlohe moderátorky a Inge Murgašová, HR director MATADOR HOLDING a.s., Martin Kahanec, Co-founder & Scientific Director Stredoeurópsky inštitút pre výskum práce, Tomáš Hargaš, HR director Visteon Electronics Slovakia s.r.o. a Daniel Ryba, konateľ Rasken Consulting, s.r.o.  ako diskutujúci. Otvorili nielen otázku integrácie zahraničných zamestnancov vo výrobných podnikoch, ale i ďalšie: Ako pripraviť zamestnancov na príchod cudzincov? Prečo je interný marketing dôležitý? Ako skrotiť trpezlivosť riadiacich pracovníkov? ...

Z úst pani Murgašovej zaznela hodnotná myšlienka: „Nikdy sa nevyvyšuj, nikdy sa neponižuj.“, ktorá zarezonovala v publiku na margo prístupu k ľuďom, ktorí sa rozhodnú vycestovať za prácou na Slovensko. Z rôznych dôvodov, ale spoločným záujmom, a to chuťou pracovať, ktorá však častokrát na slovenskom trhu práce na strane dopytu chýba, ako sa zhodli i samotní rečníci.

Medzi prednášajúcimi sa predstavila aj Lorena Muñoz  Cuadrado zo spoločnosti Google (Madrid). Predstavila jej kultúru a nástroje, ktorými sa z práce snažia vytvoriť príjemné miesto, v ktorom sa rodia inovácie, zmeny prijímajú flexibilne a neúspechy oslavujú ako potenciál pre budúce zlepšenia.

O benefitoch zo slovenskej reality porozprával viac zakladateľ portálu platy.sk, Miroslav Dravecký. Vo svojej prednáške predstavil výsledky prieskumu, ktorý prezradil, že 30% z celkových 60 000 opýtaných vníma firemné akcie ako najčastejšie výhody.

Prekvapujúcim, či skôr alarmujúcim faktom bola skutočnosť, že rovnaká čiastka opýtaných vo svoje práci nezískava žiaden benefit. Prekvapivo, najželanejším benefitom sa nestala dovolenka navyše či preplatenie športových aktivít, ale dopyt po odbornom vzdelaní. Zaujala i informácia, že rastúcim trendom sa v ostatných rokoch stáva  práca z domu, inak známa ako home officesick day.

Množstvo rôznorodých prednášok nielenže rozšírilo obzory, obohatilo cennými skúsenosťami, či prinieslo vedomosti, ale i nastolilo otázky, ku ktorým sa v budúcnosti bude potrebné zodpovedne postaviť so zreteľom na význam HR oddelenia a jeho pracovníkov, ktorí budú aj naďalej vo svojej práci potrebovať efektívne riešenia.

Na konferencii sa prezentovalo niekoľko partnerov, ktoré im ich s radosťou zabezpečia. A medzi nimi nemohla chýbať ani naša spoločnosť HOUR. Budúci ročník ukáže, či sa vízie a odpovede New Visions in HR 2016 naplnia. Tešíme sa!

Galériu fotiek z konferencie nájdete na Facebooku HOUR

foto-nase-r301_res.jpg

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 705
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 530
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 477
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 788
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 008
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 928
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 611
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 6 901
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 3 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 16 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu