EU v Bratislave hostila dve desiatky odborníkov z celého sveta

Študenti Ekonomickej univerzity absolvovali prednášky vyučujúcich z 19 partnerských univerzít.

Bratislava (22.10.2016) – Počas uplynulého týždňa bola Ekonomická univerzita v Bratislave hostiteľskou inštitúciou pre 23 zástupcov z 19 zahraničných partnerských univerzít z viacerých európskych i mimoeurópskych krajín v rámci 3. ročníka International Week.

„Naše pozvanie prijali aj kolegovia z Juhoafrickej republiky, Číny a Gruzínska, s ktorými pracujeme na novom projekte Erasmus+ zameranom na spoluprácu s tretími krajinami,“ upresňuje Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Podujatie univerzita organizovala s podporou mobilitného programu Erasmus+ Európskej komisie a uskutočnila sa pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie a pod záštitou J.E. pána Helfrieda Carla, mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Rakúskej republiky na Slovensku, ktorý s rektorom Ferdinandom Daňom podujatie v prvý deň otvorili.

Hosťujúce prednášky a semináre v anglickom jazyku boli z oblasti makroekonómie, manažmentu, marketingu, bankovníctva i riadenia ľudských zdrojov. Okrem pedagógov sa podujatia zúčastnili aj zamestnanci odborných univerzitných pracovísk, pre ktorých univerzitné oddelenie medzinárodnej mobility pripravilo 3-dňový workshop zameraný na mäkké zručnosti. Program doplnili viaceré sprievodné podujatia, spomedzi ktorých veľký úspech mala u hostí exkurzia vo Volkswagene.

„Pridanou hodnotou medzinárodného týždňa je okrem iného etablovanie nových kontaktov a väzieb medzi akademickými inštitúciami, výmena postojov k rôznym odborným témam a najmä hľadanie cesty k sebe a nie prekážok, ktoré nás rozdeľujú,“ dodal prorektor B. Mattoš.

Ekonomická univerzita v Bratislave patrí na Slovensku medzi univerzity s najväčším podielom zahraničných študentov na výmennej báze, čo v minulosti ocenili viaceré národné aj medzinárodné renomované inštitúcie. EU v Bratislave bola Európskou komisiou zaradená medzi top 500 európskych vysokoškolských inštitúcií, ktoré vyslali, resp. prijali najviac študentov v rámci programu Erasmus+ (umiestnila sa na 156. mieste). EU v Bratislave bola taktiež zaradená do Erasmus Success Stories Generálneho riaditeľstva pre školstvo a kultúru Európskej komisie a v roku 2012 získala ocenenie Národnej agentúry programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu (SAAIC) Kvalita Erasmus mobility 2012.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 708
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 997
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 539
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 844
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 089
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 020
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 725
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 6 052
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 7 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 20 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu