Začiatkom októbra sa „polusáci“ opäť zhostili jedinečného edukačného projektu Týždeň pre detské brušká. Desiatkam slovenských rodičov tak odpadla starosť s prípravou desiaty.
Kombinácia avokáda a banánu nemusí byť malým gurmánom vždy po chuti. Ako nás ale presvedčil Týždeň detských brušiek, stačí pridať trochu kakaa a medu na dochutenie a vitamínová bomba sa razom zmení na lahodnú maškrtu. V priestrannej, moderne vybavenej kuchyni na prvom poschodí Polusu sa od pondelka 3. novembra do nedele 9. novembra podávalo vyberané menu, ktoré ulahodilo malým jedákom a takisto aj ich rodičom nutrične vyváženým obsahom.
Celý týždeň sa tu miešali slané a sladké špeciality s praktickými radami, ako si poradiť s prieberčivými jedákmi. V rámci akcie Týždeň pre detské brušká boli všetkým zákazníkom Polusu k dispozícii renomovaní odborníci na zdravú stravu s bezplatným poradenstvom. „Kulinársky maratón venovaný detskej výžive sme organizovali už po druhýkrát, keďže našou filozofiou je osveta zdravého životného štýlu a ten začína v kuchyni. Pozitívne ohlasy účastníkov nás utvrdili v tom, že ani tento ročník určite nie je posledný,“ zhodnotila marketingová manažérka Andrea Kováčiková.
Týždeň pre detské brušká bol zameraný nielen na všeobecné informácie, ale najmä na konkrétne rady s dôrazom na výučbu prostredníctvom zážitku. „S pomocou tímu lektorov varenia a lekárov sa podarilo vytvoriť vyvážené spojenie odbornosti a nadšenia. Účastníci si odniesli množstvo užitočných tipov a trikov, ako sa popasovať s povestnou detskou prieberčivosťou či ako pripraviť chutný domáci koláč, ktorý je zdravšou alternatívou balených sladkostí s neraz pochybným zložením,“ dodáva Kováčiková.
Týždeň pre detské brušká v číslach
- účastníkom sa v dopoludňajších a večerných blokoch venovalo 10 odborníkov
- o zdravej strave sa diskutovalo na 7. prednáškach
- varilo a pieklo sa na 6 kurzoch varenia
- pripravilo sa (a s chuťou zjedlo) 30 dobrôt podľa originálnych receptov
- umylo sa viac ako 300 tanierov
- zdravé špeciality ochutnalo vyše 100 účastníkov od škôlkarov až po starých rodičov
- načerpalo sa nekonečné množstvo inšpirácie
Nestihli ste prísť? Nevadí!
„Týždeň pre detské brušká“ sa síce skončil, ale aktivity v škole varenia Radosť variť pokračujú celoročne. Pripravená je pre vás špičkovo zariadená, presvetlená a priestorná kuchyňa na prvom poschodí Polusu, v uličke medzi kinami a foodcourtom. Z ponuky kurzov si vyberú deti aj dospelí, vegetariáni aj mäsožravci, ľudia zo zdravotných dôvodov odkázaní na špeciálny stravovací režim, ženy bojujúce s kilogramami navyše a aj milovníčky sladkej kuchyne – jednoducho úplne všetci, ktorí milujú varenie a jedenie.
Viac informácií o aktuálnych témach kurzov nájdete na webovej stránke Polus.sk v rubrike Radosť variť alebo na Facebooku: Radosť variť-Škola varenia v Poluse.