Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Politika | Plot okolo ambasády – sme na najlepšej ceste k jeho odstráneniu?

Inzercia / Tlačová správa / Politika
Plot okolo ambasády – sme na najlepšej ceste k jeho odstráneniu?

Neplatná nájomná zmluva a neexistencia právoplatného stavebného povolenia. Indície posledných dní a týždňov ukazujú, že definitívne odstránenie plota na Hviezdoslavovom námestí je reálnejšie ako kedykoľvek predtým.

Pred niekoľkými dňami prišiel Stavebný úrad Starého Mesta s informáciou, že po niekoľkých mesiacoch hľadania nebolo nájdené právoplatné stavebné povolenie na výstavbu plota pred americkou ambasádou. Ambasáda navyše už polroka nemá ani platnú nájomnú zmluvu k pozemkom, na ktorých plot stojí. Obidve tieto skutočnosti dokazujú nelegálnosť inštalácie plota a celej jeho desaťročnej existencie.

„Všetko nasvedčuje tomu, že plot, ktorý už celé desaťročie špatí naše najkrajšie promenádne námestie v Bratislave, je navyše ešte aj čiernou stavbou,“ povedal Martin Borguľa, poslanec mesta a predsade KLUBU pre
BRATISLAVU.

Podľa poslanca možno očakávať, že ambasáda sa bude snažiť stavbu dodatočne zlegalizovať. Znamenalo by to dodatočne získať stavebné povolenie a povolenia všetkých dotknutých orgánov vrátane pozitívneho vyjadrenia Krajského pamiatkového úradu. Martin Borguľa dúfa, že odborníci – pamiatkari by trojmetrovému železnému plotu uprostred historického centra mesta svoje požehnanie nedali.

„Neviem si predstaviť, že by Krajský pamiatkový úrad, vždy nekompromisný pri schvaľovaní akýchkoľvek úprav a rekonštrukcií v pamiatkovej zóne, „požehnal“ túto ohyzdnú stavbu,“ povedal Martin Borguľa.

Ak sa potvrdí, že plot je čierna stavba a ambasáde sa nepodarí plot dodatočne zlegalizovať, nastane skutkový stav, kedy podľa zákona ten, ktorý plot nainštaloval, ho musí na vlastné náklady odstrániť.

„Myslím, že sme na najlepšej ceste k definitívnemu odstráneniu plota. Po desiatich rokoch by to znamenalo, že Hviezdoslavovo námestie získa späť svoju tvár a priestranstvo pred americkou ambasádou sa znovu otvorí verejnosti a bude slúžiť Bratislavčanom,“ povedal na záver Martin Borguľa.

15. 2. 2017
SMARTMEDIA solutions s.r.o.

Tento text je platenou formou reklamy.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

najčítanejšie
  • 3dni