Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Bývanie | Ušetrite s hypotékou viac ako 1 200 eur

Inzercia / Tlačová správa / Bývanie
Ušetrite s hypotékou viac ako 1 200 eur

Rok 2016 môžeme nazvať rokom hypoték. Na jeho konci dosiahol objem úverov na bývanie podľa NBS takmer 22 miliárd eur. Najviac, 27,5 % trhu, požičala Slovenská sporiteľňa. Tá teraz prichádza s úrokovou sadzbou 1,39 % ročne a balíkom benefitov, s ktorými Slováci môžu ušetriť aj viac ako 1 200 eur.

„Ľudia sa pri financovaní svojho bývania často príliš sústreďujú na úrokovú sadzbu, nemali by však zabúdať aj na poplatky, ktoré musia zaplatiť pri vybavovaní hypotéky, a uvedomiť si, že svoju hodnotu má aj čas, ktorí strávia behaním po úradoch,“ hovorí Lenka Hritzová, vedúca oddelenia retailových úverov Slovenskej sporiteľne. S Hypotékou bez prekážok si stačí vybrať nehnuteľnosť a o ostatné sa postará banka. Vybaví a zaplatí znalca a vklad do katastra, neúčtuje si spracovateľský poplatok a klientovi zaplatí aj ročné poistenie nehnuteľnosti. Okrem času tak môže záujemca o nové bývanie ušetriť aj viac ako 1 200 eur.

„Sme lídrom vo financovaní bývania a chceme ľuďom ponúknuť viac ako len dobrý úrok. Poradíme im, ako si preveriť lokalitu, v ktorej hľadajú bývanie, aká je priemerná cena bytu, prípadne aké sú voľné byty na predaj vo vysnívanej lokalite. Zároveň im poradíme, na čo si dať pri výbere vlastného bývanie pozor. A ako ušetriť nielen peniaze, ale aj  čas spojený s vybavovaním po úradoch,“ vysvetľuje Hritzová. S účinnosťou od 13. februára ponúka Slovenská sporiteľňa úvery na bývanie s  úrokovou sadzbou od 1,39 % ročne pri jedno- aj trojročnej fixácii. Pri fixácii na 5 rokov ponúka sadzbu od 1,59 % a na 10 rokov od 2,99 % ročne.

Ako ušetriť viac ako 1200 eur?

• Znalecký posudok na nehnuteľnosť Slovenská sporiteľňa vybaví a zaplatí u zmluvného znalca. Klient tak ušetrí nielen čas, ale aj 120 až 220 eur.
  • Banka tiež vybaví a zaplatí vklad záložného práva na katastri vo výške 66 eur.
  • Slovenská sporiteľňa si neúčtuje ani spracovateľský poplatok. Náklady na financovanie bývania tak klesnú o 199 až 999 eur.
  • Poistenie nehnuteľnosti* na 1 rok zaplatí banka.

SporoTipy:

• Aktívni klienti môžu získať zľavu z úrokovej sadzby až 0,7 % ročne v rámci programu Výhodný súčet. Stačí mať v banke účet na splácanie úveru, sporiť aspoň 10 eur a úver si poistiť.
  • Každý rok môžu klienti bez poplatku splatiť až 20 % zo zostatku istiny mimoriadnou splátkou – takto svoj dlh banke splatia rýchlejšie a šetria na úrokoch.
  • Poistenie nehnuteľnosti a poistenie úveru uzavreté v banke šetrí čas a zvyšuje ochranu klienta aj nehnuteľnosti.
  • V čase nízkych sadzieb je vhodné uvažovať o dlhšej fixácií, ideálne aspoň na 5 rokov. Klient tak získa istotu, že jeho výhodná sadzba sa nezmení, aj keby o tri roky úroky vzrástli, čo je pravdepodobnejšie ako ich pokles.

* Vrátenie poplatku za poistenie nehnuteľnosti po splnení podmienok banky: stačí uzavrieť poistenie nehnuteľnosti v zmluve o úvere počas kampane so spolupracujúcou poisťovňou, úver čerpať do konca júla 2017, úver riadne splácať z Osobného účtu aspoň do konca augusta 2017, trvanie poistenia platné a riadne a včas uhrádzané (na osobnom účte nemôže byť vedená exekúcia). Platí pre žiadosti o úver prijaté od 1. 2. 2017 do 30. 4. 2017.

15. 2. 2017
Slovenská sporiteľňa

Tento text je platenou formou reklamy.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Foto: Slovenská sporiteľňa
najčítanejšie