SME

Svadba v kraji lietajúceho mnícha Cypriána

Svadba. Najkrajší deň v živote dvoch ľudí, ktorí sa rozhodli svoju lásku prisahať aj pred Bohom.

Svadba. Najkrajší deň v živote dvoch ľudí, ktorí sa rozhodli svoju lásku prisahať aj pred Bohom. Nezabudnuteľný svadobný deň si môžete užiť i v KÚPEĽOCH ČERVENÝ KLÁŠTOR Smerdžonka pod Tromi Korunami, z ktorých zletel legendárny mních Cyprián.

ČERVENÝ KLÁŠTOR. Povedať si vytúžené „áno“ a spečatiť ho bozkom môžete aj pod Tromi Korunami. Svoj najkrajší deň v živote môžete prežiť v KÚPEĽOCH ČERVENÝ KLÁŠTOR Smerdžonka.

Svadbu v romantickom prostredí, zahalenú do elegancie a podčiarknutú zárukou dlhoročných skúseností a s vynikajúcim jedlom, ponúkajú v kúpeľnej reštaurácii v Červenom Kláštore.

„Je výnimočná hlavne prostredím. Pieninský národný park láka množstvo ľudí,“ povedal marketingový manažér Vladimír Šmída.

dsc5979-7-8-001-r762_res.jpg 

Obrad v Kartuziánskom kláštore

V najmenšom národnom parku na Slovensku romantickú atmosféru skrášľujú týčiace sa Tri Koruny priamo nad kúpeľmi. Ako povedal Šmída, mladomanželia zvyknú spájať svadobnú hostinu so sobášom v Kartuziánskom kláštore. „Historický kostol v Národnej kultúrnej pamiatke s veľmi dobrou akustikou dokáže vykúzliť výnimočnú atmosféru. Okrem toho, tí, ktorí majú záujem o civilný sobáš, môžu tak urobiť aj priamo v našom areáli.“

priestor-102-r727_res.jpg 

Od Bratislavy aj zo zahraničia

Svoje sľuby a prstienky si teda môžete vymeniť aj v kúpeľnom parku pri kaplnke, ktorá je zasvätená Matke Ustavičnej Pomoci, na lúke pred amfiteátrom, či v drevenom altánku. Kúpele si pre svoj svadobný deň vyberajú i ľudia zďaleka. „Čo je pre nás menším prekvapením, mali sme tu páry, z ktorých ani nevesta, ani ženích neboli odtiaľto. Nemali ani žiadne korene v tomto regióne, a predsa ich okúzlilo prostredie natoľko, že sa rozhodli osláviť svoj veľký deň s rodinami práve u nás,“ povedal Šmída. V priestoroch sa usporadúvali už aj medzinárodné svadby za účasti hostí z exotických krajín. Pomaly bežným sa už stáva organizovanie slovensko-poľských svadieb, k čomu pomohla nielen prihraničná poloha, ale istotne aj vybudovanie lávky cez rieku Dunajec spájajúcej Červený Kláštor s poľskou obcou Sromowce Niżne.

p9057368a-r101_res.jpg

Okrem priestorov, prostredia a dobrého jedla ľudí zaujmú tiež voľnočasové aktivity v areáli. „Ako napríklad detské ihrisko pre deti s trampolínou či veľká lanová pyramída. Deti sa tu určite nudiť cez leto počas svadby nebudú,“ dodáva Šmída. Ďalším bonusom je posedenie svadobných hostí na vonkajšej terase pri jazierku.

Personál zodpovedný za gastronómiu v kúpeľoch vychádza v ústrety všetkým klientom podľa ich predstáv a ich úsilím je im pripraviť nezabudnuteľné zážitky v tento výnimočný deň.

sv-l-104-r652_res.jpg

Ďalšou výhodou svadby v kúpeľnej reštaurácii je, že po veselej noci za ubytovaním nemusíte ďaleko cestovať. Priamo v areáli je k dispozícii viacero možností ubytovania. Navyše padnú vhod aj rôzne procedúry v kúpeľnom Dome zdravia. Keď sa po dlhšej dobe stretne celá rodina, priam sa núka po svadobnej hostine istý čas stráviť voľné chvíle spoločne, prípadne si vyraziť na nejaký výlet do okolia, ktoré má ozaj čo ponúknuť.

pc311435-r272_res.jpg 

Aj firemné akcie

V KÚPEĽOCH ČERVENÝ KLÁŠTOR Smerdžonka organizujú okrem svadieb a rôznych rodinných akcií taktiež firemné akcie v kongresovej sále s moderným audiovizuálnym vybavením. Vzhľadom na vybavenosť areálu a komplexnosť služieb vyhľadávajú areál kúpeľov aj spoločnosti so záujmom organizovať takýto typ akcií mimo kongresovej sály, s využitím športovísk a voľnočasových aktivít.

dsc6031-29-0-r879_res.jpg 

O KÚPEĽOCH ČERVENÝ KLÁŠTOR Smerdžonka

Výnimočné kúpele s bohatou históriou. To je headline kúpeľov. Kúpele sa nachádzajú v objatí najmenšieho národného parku na Slovensku. Aj napriek tomu, že kúpele v terajšej podobe fungujú až od roku 2012, majú za sebou bohatú históriu. Svoju históriu začali písať už na začiatku 19. storočia a prežili niekoľko vzostupov a pádov. Žiaľ, po II. svetovej vojne zanikli a obnoviť sa ich podarilo až po viac než šesťdesiatich rokoch.  Liečivú vodu Smerdžonku využívali od 14. storočia vo svojej liečiteľskej praxi mnísi z neďalekého kláštora, pričom azda najznámejším z nich bol „lietajúci“ mních Cyprián. „Z pohľadu liečenia chorôb sme jediné kúpele na Slovensku, ktoré majú kombináciu indikácií kožné choroby a choroby dýchacích ciest. Na liečbu sa okrem práce odborníkov a technického zabezpečenia využívajú aj prírodné liečivé zdroje – zdravá minerálna voda Smerdžonka a čistý pieninský vzduch. Okrem toho liečime taktiež onkologické choroby, duševné choroby, choroby z povolania a pooperačné stavy štítnej žľazy,“ vysvetlil Šmída. V tomto roku obec Červený Kláštor získala na základe obnovenia kúpeľnej tradície štatút kúpeľného miesta a majitelia areálu boli ocenení Krajskou organizáciou cestovného ruchu Severovýchod Slovenska za podnikanie a prínos v cestovnom ruchu.

JANA PISARČÍKOVÁ

 

 

 

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 099
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 568
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 588
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 777
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 086
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 5 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 5 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.


INZERCIA 5 h
SkryťZatvoriť reklamu