Róbert Pukalovič: Vždy je čo zlepšovať aj o čom snívať

Ako sa stal z obrancu na ľade, obrancom klientov pri riešení otázky bývania?

Bývalý profesionálny hokejový obranca je už štvrtý rok maklérom realitnej kancelárie HERRYS. V našom rozhovore sa dozviete ako sa dostal k tejto profesii, čo ho naučila a ako sa stal z obrancu na ľade, obrancom klientov pri riešení otázky bývania.

robo-r750_res.jpg

Hrával si roky hokej. Ako si sa dostal k pozícii makléra. Prečo si sa rozhodol práve pre ňu?

Aj keď sa to nezdá, ale ako hokejista, som mal život oveľa pokojnejší. Pravidelný režim, presne vyhradený voľný čas na spánok, regeneráciu – to všetko potrebujete aby ste podávali výkon ako hokejista. Skutočné voľno, kedy môžete ísť s rodinou na dovolenku, to sú len dva alebo tri týždne v roku.  Na druhej strane život makléra je oveľa pestrejší. Prácu makléra som spoznal cez kamarátku a rozhodol som sa to skúsiť. Každý deň stretávam nových ľudí, nie je to sedavá práca – som stále v pohybe, cítim sa viac vyťažený. Zároveň mám oveľa viac voľného času a hlavne sa ako človek cítim omnoho užitočnejší. Pomáham ľudom k rozhodnutiam, ktoré robia len párkrát za život. Hokejku som však úplne neodložil, pravidelne hrávam s kamarátmi.

V čom ťa táto práca zmenila?

Od malička som robil všetko pre naplnenie môjho sna byť hokejistom.  To ma naučilo byť vytrvalý a ísť si za svojím cieľom. Ako maklér som túto svoju vlastnosť naplno využil a využívam každý deň. Priznávam, keď som začínal, netušil som ani aký je rozdiel medzi tehlovým a panelovým bytom. Všetko bolo pre mňa nové a vďaka spomínanej vytrvalosti som sa postupne naučil všetko, čo k práci potrebujem.

Hokej je tímový šport. Práca makléra je predsa len vnímaná skôr ako práca jednotlivca – nechýba ti to?

Ale kdeže. V HERRYS-e sme jeden tím. Pomáhame si navzájom, navzájom si radíme ako riešiť jednotlivé prípady. Od prvého momentu keď recepčná príjme klienta, cez marketingovú podporu, úpravu fotiek, alebo rady našej právničky k tomu ktorému prípadu sa samotný predaj postupne stáva výsledkom tímovej práce. A naozaj tak ako vieme spolupracovať, vieme sa aj spolu zabaviť :) Najviac si vážim že ľudia v HERRYS-e ma podržali aj v mojich najťažších chvíľach, keď som mal vážne zdravotné problémy a sú mi oporou dodnes.

timherrys-r382_res.jpg

„V HERRYS-e sme jeden tím“

Prezradíš nám, aký sen si si splnil vďaka práci makléra?

V prvom rade musím povedať, že ja to celé vôbec neberiem ako prácu. Pristupujem ku klientom priateľsky, ideme spolu na kávu, rozmýšľam ako im pomôcť. Paradoxne, mnohí by si mysleli, že to bude vďaka hokeju, no práve vďaka práci makléra som si kúpil svoje prvé bývanie a tiež auto, po ktorom som odmalička túžil. Pre mňa je dôležité vidieť výsledok, vidieť, že za prácu, ktorú som odviedol sú aj výsledky, je zároveň príjemné ak za tieto výsledky viem plniť sny sebe a svojim blízkym.

Práci makléra sa venuješ už dlhší čas. Spomínaš si ešte na svojho prvého klienta, alebo prípad, ktorý si si zapamätal?

Každý prípad je jedinečný. Ťažko sa vyberá len jeden. Základom je empatia a schopnosť predávať s nehnuteľnosťou aj jej vlastníka. Aby som to vysvetlil – je potrebné vnímať klienta od prvého momentu, počúvať ho, poznať jeho pohnútky a najmä predstavy o nehnuteľnosti ako takej, jej cene a hodnote. Nechcel by som menovať niekoho konkrétneho samozrejme mám klientov, ktorým predávam aj 10 nehnuteľností ročne, stabilné nájmy, ktoré sa vracajú ako aj klientov spomedzi mojich priateľov.

Ako profesionálny športovec si toho veľa precestoval. Nechýba ti to?

Stretávam veľa ľudí a mnohí mi hovoria,  že chcú odísť zo Slovenska – cestovať, pracovať v zahraničí. Ja som si odcestoval 8 rokov a áno dalo mi to veľa po mnohých stránkach. No priznám sa 2-3 dovolenky do roka mne osobne stačia. Aj napriek tomu, že som veľa precestoval a vyskúšal si život v rôznych mestách, ako rodený Bratislavčan mám rád svoje mesto a nechcel by som žiť inde.

A na záver prezradíš nám, aké biznis ciele máš do budúcnosti?

Určite je dôležité mať ciele. Musím zaklopať, postupne sa mi darí ich napĺňať. Mám aj ďalšie méty, ktoré chcem naplniť. Možno mi ostala poverčivosť z hokeja, ale presne znenie si nechám pre seba. Vždy je čo zlepšovať aj o čom snívať.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 28 561
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 474
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 543
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 918
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 288
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 143
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 858
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 735
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 6 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 6 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 16 h
SkryťZatvoriť reklamu