SME

Continental spúšťa dlhodobý test pneumatík s vodičmi z Facebooku

Continental si cez svoj profil na Facebooku vybral 10 bežných vodičov zo Slovenska a Česka na dlhodobý test PremiumContact 6.

Continental si cez svoj profil na Facebooku vybral 10 bežných vodičov zo Slovenska a Česka na dlhodobý test PremiumContact 6.

Dlhodobý test má za cieľ overiť oficiálne výsledky z testovaní novej letnej pneumatiky PremiumContact 6 v reálnych podmienkach slovenských ciest s bežnými vodičmi za volantom a s pomocou známeho motoristického novinára Rasťa Chválu. Vybraní testovací jazdci vrátane Chválu musia na nových pneumatikách najadziť minimálne 15 tisíc kilometrov do 30. októbra 2017. Samotné meranie stavu pneumatík sa bude opakovať po každých 5 tisíc kilometroch a uskutoční sa v špecializovaných pneuservisoch BestDrive. Samotnému testu bude predchádzať detailná kontrola geometrie, ktorá má zásadný vplyv na opotrebovanie pneumatík a následné krátenie jej životnosti. 

Ambasádor dlhodobého testu Rasťo Chvála z Garáž TV bol spoločnosťou Continental vybraný kvôli svojim dlhoročným motoristickým skúsenostiam, ale aj kvôli svojej vášni – rally. V spojitosti so športovými vlastnosťami, ktorými disponuje nová pneumatika PremiumContact 6, budú očakávané zistenia a vyhodnotenie štýlu jazdy na životnosť pneumatík pri Rasťovi Chválovi zaujímavým doplnením dát pre centrálu spoločnosti Continental v Otrokoviciach.

test

„Takéto dlhodobé testy v spojitosti s bežnými vodičmi na Slovensku nie sú časté, hoci každý vodič, ktorý jazdí na aute vlastne testuje plášte, ale výrobcovia podobné aktivity nerobili. Mám odjazdené tisíce kilometrov na rôznych typoch pneumatík Continental, najmä zimných a športových,  sám som zvedavý na výsledky  testu PremiumContact 6,“ povedal Rasťo Chvála, Garáž TV

Pokrok nemeckých konštruktérov vo vývoji pneumatík prináša zlepšenie kilometrového výkonu PremiumContact 6 oproti predchádzajúcemu modelu o 15%. Výrazne zdokonaliť tento kľúčový paramater sa spoločnosti Continental pri tejto novinke podarilo pomocou optimalizácie zmesí siliky. „Týmto testom chceme potvrdiť výnimočnosť pneumatiky PremiumContact 6 a jej pokrok v oblasti kilometrového výkonu, a zároveň sa tak priblížiť aj komunite našich fanúšikov.. Spätná väzba od vodičov je pre nás veľmi dôležitá a tento dlhodobý test je jeden zo spôsobov ako môžeme vzťah s našimi zákazníkmi prehĺbiť,“ vyhlásil Juraj Ižvolt, šéf divízie Marketing Continental Barum s.r.o.

Testovanie pneumatík v Otrokoviciach sa koná v rámci bežnej premávky. Zamestnanci skúšobne pneumatík, ktorí sú špeciálne vyškolení za účelom testovania,  najazdia denne až 500 km na automobiloch s bezchybnou geometriou. „Výsledky testov, i keď z reálnych ciest, ale od našich trénovaných testovacích jazdcov sú trochu iné ako očakávame od bežných vodičov. Pre divíziu testovania pneumatík sa jedná o cenné dáta z praxe, ktoré využijeme pri ďalšom vývoji. Každý vodič je iný, každý deň má inú náladu a svoje auto používa ako dopravný prostriedok a nevníma ho ako pracovisko testovacieho jazdca. Preto očakávame aj väčšie rozdiely v opotrebovaní pneumatík medzi vybranými vodičmi,“ dodal Aleš Langer, z oddelenia Zákaznického servisu Continental Barum s.r.o.

pneumatiky

Continental patrí medzi najväčších výrobcov pneumatík na svete. Takmer tretina nových áut vyrobených v Európe je od výroby obutá na pneumatikách značky Continental. Iba závod v Otrokoviciach ročne vyprodukuje takmer 22 miliónov osobných pneumatík. Testované pneumatiky PremiumContact 6 sú určené pre automobily strednej triedy, vyššej strednej triedy a segment luxusných vozidiel. Primárne sa vyznačujú bezpečnosťou, komfortom jazdy a predĺžením životnosti oproti svojmu predchodcovi.

PremiumContact 6 bola navrhnutá na základoch športovo ladenej SportContact 5, preto okrem prislúchajúceho komfortu v danej triede pneumatík, sa môže pochváliť aj vlastnosťami športovej pneumatiky. Okrem toho, vývojári vďaka novým technológiám, najmä využitiu krištalickej siliky, zlepšili parametre ako brzdný výkon na mokrej vozovke či kilometrový výkon. Medzi odbornými novinármi z nemeckého motoristického magazínu Auto Bild sa nová PremiumContact 6 stala celkovým víťazom v porovnávacom teste letných pneumatík pre rok 2017, a napriek výbornej priľnavosti na mokre bola v tomto teste ohodnotená ako najlepšia aj kvôli výsledkom v meraní kilometrového výkonu. To, či obstojí rovnako dobre aj na slovenských cestách sa dozvieme po zverejnení výsledkov tohoto dlhodobého testu .  

Načítavam video...

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 096
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 674
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 569
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 775
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 093
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 3 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 3 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.


INZERCIA 3 h
SkryťZatvoriť reklamu