Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Štátne inštitúcie | 4th Erasmus+ International Week na EU v Bratislave

Inzercia / Tlačová správa / Štátne inštitúcie
4th Erasmus+ International Week na EU v Bratislave

V termíne od 3. – 7. apríla 2017 Ekonomická univerzita v Bratislave  hostila takmer dve desiatky odborníkov z rôznych kútov sveta v rámci 4. edície International Teaching & Training Week 2017. Podujatia sa zúčastnilo 19 zástupcov z 18 zahraničných partnerských inštitúcií z 3 kontinentov z viacerých európskych i mimoeurópskych krajín.

Podujatie univerzita organizovala pri príležitosti 30. výročia programu Erasmus+, ktoré slávnostne otvoril rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, prof. Ferdinand Daňo, a J. E. prof. Revaz Gachechiladze, veľvyslanec Gruzínska na Slovensku.

EU v Bratislave sa aktívne zapája do projektových výziev programu Erasmus+, pričom v súčasnosti má úspešnú spoluprácu s viacerými mimoeurópskymi krajinami, v rámci ktorých nadviazala spoluprácu s partnerskými univerzitami v Číne, Juhoafrickej republike, Mauríciu, Keni a Kambodži. Veľvyslanec Gruzínska na Slovensku, prof. Revaz Gachechiladze vo svojom úvodnom vystúpení vysoko ocenil rozšírenie spolupráce EU v Bratislave aj o Gruzínsko. “Ekonomická univerzita v Bratislave je skutočným centrom vzdelanosti a robí skvelú prácu posilňovaním svojich akademických väzieb po celom svete. Želám 4. edícii Medzinárodného týždňa veľký úspech!“

Súčasťou 4. edície bola aj medzinárodná výmena študentov „Carousel School“  s názvom Lean Logistics organizovaná Fakultou podnikového manažmentu, Katedrou manažmentu výroby a logistiky. Medzinárodné tímy študentov z  Windesheim UAS, Holandsko, Joanneum UAS, Rakúsko a FPM EUBA riešili projekty v oblasti automatizácie výrobnej logistiky. Podujatie je súčasťou medzinárodnej spolupráce PEPA "Pan European Partnership Alliance".

Počas uplynulého týždňa mali študenti EU v Bratislave možnosť absolvovať 11 prednášok zameraných na marketing, logistiku, informatiku, manažment a medzinárodné vzťahy, ktoré pre nich pripravili zahraniční pedagógovia. Podujatia sa zúčastnili aj odborní zamestnanci univerzitných pracovísk, pre ktoré Oddelenie medzinárodnej mobility pripravilo 3- dňový workshop zameraný na témy Time management, Managing Teams a Problem Solving & Decision Making. Program bol doplnený viacerými sprievodnými podujatiami, ktoré boli zakončené odbornou prednáškou v Národnej banke Slovenska.

Účastníci podujatia na záver zhodnotili jednotlivé aktivity a ocenili  najmä nadviazanie nových akademických kontaktov, potenciálnu projektovú spoluprácu a excelentnú prípravu podujatia.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

11. 4. 2017
Ekonomická univerzita v Bratislave

Tento text je platenou formou reklamy.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

najčítanejšie
  • 3dni