Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Štátne inštitúcie | 21. edícia kurzu Diplomacia v praxi v letnom semestri 2016/2017

Inzercia / Tlačová správa / Štátne inštitúcie
21. edícia kurzu Diplomacia v praxi v letnom semestri 2016/2017

Dňa 25. apríla 2017 sa uskutočnila záverečná prednáška v rámci celouniverzitného prednáškového cyklu Diplomacia v praxi. Tento unikátny výberový predmet ponúka od letného semestra 2003/2004 študentom možnosť získať aktuálne informácie a poznatky o fungovaní zahraničnej politiky, ekonomiky a diplomatickej praxe v rôznych krajinách sveta prostredníctvom prednášok a diskusií v anglickom jazyku. Hosťami kurzu bolo za 13 rokov viac ako 220 vedúcich diplomatických misií akreditovaných pre pôsobnosť v Slovenskej republike.

Predmet Diplomacia v praxi v letnom semestri 2016/2017 absolvovalo takmer 70 domácich študentov, ako aj študentov prichádzajúcich zo zahraničia prostredníctvom programu Erasmus+ a na základe dvojstranných dohôd o spolupráci. Študenti počas semestra pracovali v tímoch podľa krajín veľvyslancov, ktorí sa predmetu v tomto semestri zúčastnili. Tím líder je zodpovedný za koordináciu úloh pre jednotlivých členov ako je prezentácia krajiny, predstavenie hosťa, príprava otázok do diskusie a záverečné zhrnutie.

Nosnou témou Diplomacie v praxi v letnom semestri 2016/2017 boli aktuálne ekonomické a politické otázky vývoja v Európe, ku ktorým sa vyjadrovali veľvyslanci Nórska, Cypru, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Nemecka, Holandska Talianska, Francúzska a Bulharska. Záverečná prezentácia sa týkala Grécka a hosťom bol vzhľadom k zmene pracovného programu veľvyslankyne Grécka,  p. Gilbert Futó, odborný asistent na Katedre medzinárodných politických vzťahov FMV EU v Bratislave. Zodpovedným za realizáciu predmetu Diplomacia v praxi je Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy EU v Bratislave, ktorý s lídrami tímov v závere zhodnotil 21. edíciu predmetu.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

2. 5. 2017
Ekonomická univerzita v Bratislave

Tento text je platenou formou reklamy.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

najčítanejšie
  • 3dni