Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Bývanie | Lesklá dlažba, aké rozdiely pozorovať pri výbere?

Inzercia / Tlačová správa / Bývanie
Lesklá dlažba, aké rozdiely pozorovať pri výbere?

Lesk - je vlastnosť objektu, ktorá mu dodáva dizajn. Veľké stavby sa budujú s gigantickým presklením a odrazom, aby vynikli. Odraz dokáže zaujať. Pokiaľ sú objekty aspoň čiastočne zrkadlové, odrážajú farby a tvary okolitých objektov. To je pre naše oko zaujímavé, nakoľko podvedome vnímame odrazový pohyb. Mňa osobne vždy v detstve lákali lomy svetiel a odrazy objektov. Preto sa pri voľbe interiéru snažím kombinovať aj lesklé časti, ktoré zvyšujú moje nadšenie z priestoru. Lesklé časti tvoria interiér zaujímavým. V tomto prípade však netvrdím, že všetko matné je zlé. Ide práve o správnu kombináciu.

sedá-leskla-dlažba-60x60

Pokiaľ sa rozhodnete pre lesklú dlažbu, prehodnoťte jej kvalitu. Lesk musí vydržať dlhodobo, ale ako to zaručiť? Veľmi dôležitý je faktor kvality materiálu, ten nám určuje tvrdosť a následné opotrebenie. Pod typmi materiálov nájdete video. Ku každému typu materiálu na konci napíšem čas, kde môžte vidieť príklad (čas-0:00)
Materiály dlažby:
-pálená hlina - spodná časť hnedá, povrch glazúra, nieje mrazuvzdorná, základný materiál, neodporúčame používať do spoločných priestorov, iba kúpeľňa. (čas-0:25)
-glazúrovaná keramika/gres/porcelán - spodná časť béžová, mrazuvzdorná, povrch glazúra - v tenkom filme, vyššia tvrdosť ako pálená hlina, označovaná stupnicou PEI (I-V) (čas-2:01)
-dofarbovaný polovičný/plný porcelán - farbený materiál v polovičnej/plnej hrúbke, neobsahuje glazúru, mrazuvzdorný, vysoko odolný voči záťaži, (čas-2:19)

Ak rozmýšľate nad kvalitnou porcelánovou dlažbou, odporúčam pozrieť ešte ďalšie video, kde sa venujeme téme dlažby s nanotechnoligickou úpravou.

Naša spoločnosť TGB Plast obchoduje s komplet sortimentom zameraným na dlažby a kúpeľne. Špecializáciu však máme zameranú na leštené dlažby, ktoré dodávame po celom slovensku.

7. 7. 2017
TGB Plast s. r. o.

Tento text je platenou formou reklamy.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

leskla-dlažba

Foto: tgb plast