Centrála pre zverejňovanie PR článkov na weboch Sme.sk.
Sme.sk | Tlačové správy | Bývanie | Ako zariadiť malú kúpeľňu?

Inzercia / Tlačová správa / Bývanie
Ako zariadiť malú kúpeľňu?

Zariadiť malú kúpeľňu často vyžaduje viac snahy a nápadov ako to býva pri zariaďovaní niekoľkonásobne väčšej kúpeľne. Táto miestnosť, aj napriek svojej ohraničenej veľkosti, musí spĺňať hneď niekoľko parametrov. Je to miestnosť, ktorá nám poskytne príjemný oddych po náročnom dni, avšak mala by byť navrhnutá aj funkčne. V tomto článku Vám poskytneme pár základných tipov ako šikovne zariadiť kúpeľňu malých rozmerov aby bola praktická,  ale zároveň poskytla požadovaný wellness efekt.

1. Walk in (pevná sprchová stena)
V malej kúpeľni potrebujeme ušetriť priestor, čiže vhodnou voľbou je výber sprchy bez sprchovej vaničky, v kombinácii so sklenenou stenou. Kvalitný predajca Vám pomôže s vhodným výberom podlahového žľabu, sprchy, či hydromasážneho panelu. Sklenené steny sprchového kútu zároveň opticky zvačšia priestor a dodajú mu minimalistický a čistý vzhľad. Veľkou výhodou je, že pri tomto koncepte do priestoru nevstupujú otváracie dvere sprchového kútu a teda ho nezmenšujú. Okrem toho, takéto prevedenie sprchového kútu je tiež nenáročné na čistenie a údržbu.

pevna-sprchova-stena

2. Polkruhové sprchové kúty so zasúvacími dverami
Sú tiež vhodne využiteľné v malých kúpeľniach. Sú praktické a dostupné v rôznych prevedeniach, či už s plastovou výplňou dverí alebo sklenenou, čírim či matným sklom, s vhodným rámom.

sprchovy-kut-stvrtkruh

3. Rohové vane
Dobre zvolená rohová vaňa môže byť taktiež ideálnou voľbou a to aj v prípade, keď sa jedná o menšiu kúpeľňu. Vyhnite sa masívnym vaniam a vyberte si polkruhovú vaňu vyhovujúceho rozmeru a čo je hlavné, dbajte na kvalitu vane. Akrylátová vaňa s hrubou výstužou na spodnej časti je výborná voľba. Ak ste milovníkom kvalitného relaxu, skvelou voľbou pre Vás môže byť vaňa s hydromasážnym systémom
vyber strany rohovej vane

4. Ako správne zvoliť kúpeľňový nábytok
Aby všetky veci v malej kúpeľni mali svoje miesto, potrebujeme zvoliť vhodný úložný priestor. V malej kúpeľni čarujeme s priestorom a rovnako je to aj pri výbere skriniek. Ideálny výber sú visiace skrinky, či už postranné alebo skrinky pod umývadlo, ktoré nechávajú voľný priestor na podlahe.

malá čierna skrinka

5. Detaily, vďaka ktorým priestor dýcha
V malých kúpeľniach je priam žiaduce použite sklenených prvkov. Najviac priestor opticky zväčší číre sklo, prípadne v kombinácii s matnými efektami pre zachovanie súkromia.

Pri výbere dlažieb a obkladov sa vyhýbajte používaniu veľkých tmavých plôch. Pre malý priestor sú najvhodnejšie svetlé farby. Aktuálne kraľujúca biela, alebo kombinácia svetlo sivej vhodne doplnenej drevenými doplnkami dodajú priestoru sviežosť a príjemnú atmosféru.

Vhodnou kombináciou pre optické zväčšenie malej kúpeľne je kombinácia geometrických tvarov na dlažbe a svetlých obkladov na stenách.

biely obklad v kombinácií s drevom

13. 7. 2017
TGB Plast s. r. o.

Tento text je platenou formou reklamy.

Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

biely obklad v kombinácií s imitáciou dreva

Foto: TGB Plast kúpeľne fotogaléria
najčítanejšie