SME

Tipy na rodinné výlety autom po Slovensku

Leto je už v plnom prúde a vy určite premýšľate, kam by ste mohli cez víkend vyraziť so svojimi ratolesťami.

Leto je už v plnom prúde a vy určite premýšľate, kam by ste mohli cez víkend vyraziť so svojimi ratolesťami. Hyundai vám dnes poradí, ktoré miesta na Slovensku sú na takýto výlet najvhodnejšie.  

img6970-r814_res.jpg

Vo Vysokých Tatrách poteší Štrbské pleso aj Bilíkova chata

Najviac Slovákov sa na letnú túru každoročne vyberie do Vysokých Tatier. Vôbec sa nemusíte obávať, že všetky trasy v našich veľhorách sú náročné a že ich s deťmi nezvládnete. Niektoré sa dajú poľahky prejsť dokonca aj s kočíkom. V prípade, že sa nachádzate v blízkosti Štrbského plesa, jednoducho zvoľte prechádzku okolo neho. Jeho krása vám aj vašim deťom vyrazí dych. Za približne polhodinku ho pohodlne prejdete dokola a po ceste máte viacero možností, kde sa môžete vy aj vaše deťúrence občerstviť.

O niečo ďalej, v Starom Smokovci, sa vyberte na Hrebienok. Dostanete sa tam síce aj zubačkou, ale popri nej vedie krásny široký chodník, ktorý vám umožní kochať sa okolitou prírodou. Ak vám táto trasa nebude stačiť, vyberte sa ešte na Bilíkovu chatu. Z Hrebienka je to len taká malá desaťminútovka, ale deti budú mať zážitok a vy sa nemusíte báť, že to nezvládnu.

img6909-r629_res.jpg

Keď už viete, kam vyraziť na túru, dajte si poradiť, aj ako sa tam dopraviť. Pri balení kufrov sa tentoraz takmer nemusíte obmedzovať. Počuli ste o Hyundai i30 kombi novej generácie? Pretože toto rodinné autíčko odvezie v pohode všetko, čo nesmie na výlete do hôr chýbať. Kufor s veľkorysým základným objemom vyše 600 litrov a 1 650 litrov pri sklopených zadných sedadlách v pohode „zhltne“ batožinu aj pre 5-člennú rodinku.

Zo Španej doliny na Šachtičky a späť za dve hodiny

V prípade, že by ste sa radi vyhli rušným turistickým oblastiam, vyberte sa do Španej Doliny! Je to stará banská dedinka ležiaca len pár kilometrov za Banskou Bystricou. Po príchode do Španej Doliny vyjdite z parkoviska po vyše 162 schodoch ku Kostolu Premenenia Pána a odtiaľ sa vyberte rovno na Šachtičky. Je to naozaj nenáročná trasa a za dve hodiny ju prejdete obomi smermi. Na Šachtičkách určite potešíte deti malým prekvapením v podobe mini zoo, ktoré je pri miestnom hoteli, a vy si doplníte energiu výbornými miestnymi bryndzovými haluškami. Ak ešte budete vládať, vyjdite na rozhľadňu, odkiaľ máte výhľad na krásnu okolitú prírodu. Z jednej strany vidíte až na Donovaly a z druhej máte Banskú Bystricu ako na dlani.

img6930-r911_res.jpg

Samozrejme, do vášho vytúženého cieľa chcete isto docestovať s maximálnym pocitom bezpečia. Ak sa na cestu vydáte v Hyundai i30 kombi novej generácie, už v základnej výbave nájdete zakomponované najmodernejšie prvky aktívnej bezpečnosti. Nechýba výstražný protikolízny systém s funkciou autonómneho brzdenia, asistenčný systém na udržanie vozidla v jazdnom pruhu, výstražný systém monitorujúci únavu vodiča či asistenčný systém diaľkových svetiel.

Dobrú túru môžete zažiť aj v Bratislave

Ani víkend v hlavnom meste nemusí znamenať len nákupy alebo návštevy historických pamiatok. Z centra na bratislavskú Kolibu to máte autom alebo trolejbusom pár minút. Odtiaľ sa po území Malých Karpát vyberte na toľko prechádzok, na koľko len máte čas, chuť a sily. S malými deťmi odporúčame previezť sa lanovkou na Železnú studienku a pripraviť im tak pekný zážitok. Tam nájdete desiatky turistických chodníkov vhodných pre celú rodinu. Keď už sa deti veľmi unavia, využite jedno z množstva ohnísk, ktoré sa na Železnej studienke nachádzajú, a ugrilujte si nejaké špecialitky.

img6974-r613_res.jpg

V prípade, že sa rozhodnete pre Hyundai i30 kombi novej generácie, nemusíte sa báť, že vám neostanú peniaze na takéto krásne rodinné výlety. Automobil teraz výhodne získate vďaka zaujímavému financovaniu ReFresh paušál. Ak  ešte nie ste rozhodnutí, neváhajte, príďte ho vyskúšať a váš víkendový výlet spoľahlivým a bezpečným autíčkom sa čoskoro zmení na skutočnosť.  

Načítavam video...

Šťastnú cestu vám želá Hyundai!

Zdroj fotiek: Hyundai Slovensko

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 098
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 659
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 573
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 775
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 093
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.


INZERCIA 3 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.


INZERCIA 3 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.


INZERCIA 3 h
SkryťZatvoriť reklamu