Každý zamestnanec by mal mať možnosť rásť a využívať pri práci naplno svoj potenciál

V Johnson Controls si zamestnanci môžu nielen tieto slová prečítať na intranetovej stránke, ale ich aj denne zažívať.

Od svojho založenia profesorom Warrenom Johnsonom, ktorý vymyslel prvý izbový termostat, sa naša spoločnosť značne rozrástla. Od začiatku v roku 1885 sme narástli na svetového lídra v oblastiach automobilového priemyslu, systémov riadenia budov a riešení v oblasti energie.

V Johnson Controls  vyrábame inovatívne automobilové interiéry, ktoré zo šoférovania robia pohodlnú, bezpečnú a príjemnú činnosť. V prípade budov ponúkame výrobky a služby, ktoré optimalizujú využívanie energie a zvyšujú pohodlie a bezpečnosť. Vyrábame tiež akumulátory pre automobily a vozidlá s hybridným elektrickým pohonom, poskytujeme systémové inžinierstvo a odborný servis. Naše akcie sú obchodované na newyorskej komoditnej burze. Celosvetovo pôsobíme na 1 300 miestach a ponúkame pracovné príležitosti 140 000 zamestnancom.

Bratislava Business Center (BBC) je súčasťou regiónu Európa, Afrika a Južná Amerika v rámci obchodnej jednotky Automotive Experience. Rozhodnutie zriadiť toto centrum bolo prijaté v súlade s našou stratégiou neustáleho rozvoja biznisu a politikou zameranou na podporu našich zákazníkov v ich nových lokalitách strednej a východnej Európy. Centrum poskytuje služby v oblastiach financie, IT, ľudské zdroje a nákup pre naše európske, africké a juhoamerické spoločnosti a taktiež poskytuje podporu zákazníkom z týchto regiónov. Rozhodnutie vybudovať centrum v Bratislave padlo po rozsiahlom prieskume niekoľkých východoeurópskych lokalít koncom roka 2006 a prví zamestnanci sa nasťahovali do nových priestorov 1. júla 2007. Dnes u nás pracuje viac ako 360 kvalifikovaných ľudí a v nasledujúcich mesiacoch plánujeme prijať ďalších zhruba 40 zamestnancov. "Naše biznis centrum je už teraz veľkým úspechom" hovorí Jiří Pešák, viceprezident pre kontinuálny rozvoj a generálny riaditeľ BBC, ktorý stál pri projekte od samého začiatku. "V BBC máme skvelý tím ľudí, ktorí veľmi rýchlo získali potrebné schopnosti a v súčasnosti naplno vykonávajú svoje úlohy. Spätná väzba, ktorú dostávam od ich interných zákazníkov, je veľmi pozitívna. Všetci môžeme byť hrdí na to, čo sme za taký krátky čas dosiahli."

V Johnson Controls napomáhame kultúre, ktorá podporuje vynikajúci výkon, tímovú prácu, zapojenie, vodcovstvo a rast. Náš slogan "Vynachádzavosť je vítaná" hovorí o presvedčení, že vždy existuje lepší spôsob. Podporujeme zmenu a hľadáme príležitosti, ktoré prináša.

Naša vízia je "Pohodlnejší, bezpečný a viac udržateľný svet." Hľadáme ľudí, ktorí dokážu premeniť našu víziu na skutočnosť. Či už to budú skúsení profesionáli alebo čerství absolventi, všetci majú rovnakú možnosť rásť s Johnson Controls.

Nedávno sme začali jednať s Ekonomickou univerzitou v Bratislave o potenciálnej spolupráci v oblasti prípravy diplomových prác, špecializovaných prednášok a študentskej praxe. Naši top manažéri z oblastí financií, nákupu a informačných technológií sa tešia na možnosť spolupracovať so študentami, zdieľať s nimi svoje skúsenosti a poskytnúť kariérne možnosti tým, ktorí sa rozhodnú pridať sa k nám.

Na druhej strane, ceníme si tvrdú prácu a oddanosť a zaobchádzame s našimi ľuďmi ako so skutočnými hodnotami firmy. Poskytujeme im rôznorodé možnosti vzdelávania, atraktívne platy a balíky benefitov. Naši zamestnanci majú šancu rozvíjať sa, pohnúť vecami hneď od začiatku, prevziať na seba zodpovednosť a využiť slobodu kreativity, ktorá im je daná.

Napriek tomu, že v Bratislave sme mladou spoločnosťou, máme už niekoľko príkladov ľudí, ktorí zažili kariérny postup a stali sa členmi medzinárodných projektových tímov:

Zuzana Adamčíková

Data Maintenance Manager, oddelenie nákupu

"Ako globálna medzinárodná spoločnosť, mi Johnson Controls mi poskytol možnosť pracovať vo veľmi atraktívnom a motivujúcom prostredí. A čo ma motivuje? V rámci šiestich mesiacov som sa posunula z pozície Data System Coordinator na moju dnešnú, kde riadim tím siedmych ľudí."

Milan Coch

Intercompany and Cash & Bank Manager Europe, oddelenie financií

"BBC reprezentuje dynamické medzinárodné prostredie so vzrušujúcimi možnosťami profesného rastu. Čo sa týka mojich skúseností v tomto smere, deväť mesiacov po tom, čo som nastúpil vo firme ako Lead Accountant, som sa posunul na svoju súčasnú pozíciu. A to bolo, a aj je pre mňa stále veľkou výzvou."

Ľuboslav Matisko

SAP Competency Centre EU Support Lead, oddelenie IT

"Johnson Controls je skvelým prostredím, kde každý jedinec dostane množstvo šancí a výziev v krátkom čase. Keď hovoríme o mne, stal som sa  IT manažérom na európskej úrovni za menej ako 6 mesiacov. Pôvodne som začínal ako koordinátor podpory IT aplikácií."

Ak sme Vás inšpirovali, navštívte našu stránku www.novikolegovia.sk a urobte prvý krok k Vašej budúcnosti s Johnson Controls.

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.