Práca na oddelení financií Automotive Business Center je o tímovom duchu

Rozhovor s Milanom Cochom, Intercompany and Cash & Bank Manager Europe spoločnosti Johnson Controls

Spoločnosť Johnson Controls, globálny líder so skúsenosťami v oblasti automobilového priemyslu, efektívnosti budov a riešení v oblasti energie už viac ako rok poskytuje v Bratislave interným zákazníkom služby v oblastiach financie, IT, ľudské zdroje a nákup. Svoje Automotive Business Center otvorila 1. júla 2007, kedy sa do priestorov na Štúrovej ulici nasťahovali jej prví zamestnanci.

S Milanom Cochom, Intercompany and Cash & Bank Manager Europe, sme sa rozprávali o tom, aké to je byť súčasťou bratislavského tímu oddelenia financií v Johnson Controls.

Na začiatok nám povedzte niečo o sebe. Na akej pozícii pracujete v Johnson Controls? Aké máte vzdelanie?

Promoval som na Ekonomickej univerzite, špecializácia účtovníctvo a audit pred piatimi rokmi. Potom som šiel do USA v rámci Internship programu v oblasti účtovníctva, kde som pracoval pre niekoľko amerických spoločností predtým, ako som sa pridal k Johnson Controls. Vo svojej súčasnej pozícii som zodpovedný za oddelenie, ktoré sa zaoberá bankovými operáciami a vnútropodnikovým účtovníctvom.

Aká bola Vaša cesta do Automotive Business Center v Bratislave?

V skutočnosti som bol jeden z prvých prijatých ľudí pre BBC, ktorý absolvoval  šesťmesačné školenie v európskom sídle spoločnosti v nemeckom Burscheide. Okrem iného ma na pohovore zaujalo, že Johnson Controls má niekoľko závodov nielen na Slovensku, ale takmer v každej krajine Európy. To malo do veľkej miery dosah aj na moje rozhodnutie vybrať si túto spoločnosť za svojho zamestnávateľa.

Aký bol pohovor? Čo sa Vám páčilo, prípadne nepáčilo?

Pohovor so mnou robil viceprezident pre financie, ktorý na mňa rozhodne urobil dojem. Keď sa pozriem späť, verím, že toto bol ďalší z kľúčových faktorov pre moje rozhodnutie pridať sa k Johnson Controls.

Ako vyzerá Vaša práca?

Pretože presúvame a stabilizujeme všetky činnosti z rôznych pobočiek v regióne, každý deň je rozdielny a je doslova výzvou. Keďže nemám veľmi rád stereotyp, dosť sa mi to páči.

Aká je konkurenčná výhoda, prečo sa oplatí ostať v bratislavskom Automotive Business Center?

Johnson Controls je medzinárodná spoločnosť a Automotive Business Center otvára okno príležitostí nielen v Bratislave, ale v celom svete Johnson Controls. To je niečo, čo neponúka veľa firiem.

Keď hovorím o svojej osobnej skúsenosti, my, zamestnanci Automotive Business Center, pracujeme dosť výrazne ako tím a podporujeme sa navzájom. Inak by sme neboli schopní dosiahnuť to, čo sme dosiahli v tak krátkom čase.

Aká je Vaša najpozitívnejšia skúsenosť v Automotive Business Center?

Ako som už spomenul - tímový duch.

Neľutujete teda svoje rozhodnutie...

Práve naopak. A ak sa niekto rozhoduje, kam povedú jeho pracovné kroky, Johnson Controls by mal určite zvážiť.

Ďakujeme za rozhovor.

Viac informácií o spoločnosti Johnson Controls a o aktuálnych voľných pozíciách nájdete na www.novikolegovia.sk

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.